Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MPT patriota czy nacjonalista?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 20.03.2007 09:55

To forum czytają pewnie nie tylko stali forumowicze. :wink:
Nienawistny ,sfrustrowany chesjowisz wielonikowiec tu pisze się dowiedzą.
Dowiedzą się też,że MPT to wspaniały muzyk.Ma piękne teksty i robi kasę śpiewająć o Bogu ,miłości i ojczyżnie.
Dowiedzą się też ,że jak już się tutaj coś napisze nie po myśli większości to z braku argumentów w imię Boga i Ojczyzny trzeba mu dopierdolić z grubej rury najlepiej grupowo z szacunkiem lub bez. :D
Myślę ,że większość myślących ludzi po pewnych wystąpieniach MPT na scenie go skreśliła i ja też tak zrobiłem.
Jak ktos czuje niesmak przy czytaniu niku matkabaoska ,a nie ma go słuchając piosenek o paleniu Serbów czy piosenek o obozach koncentracyjnych na wesoło to trochę dziwne rozdwojenie jażni ma. :D
Janusz chce by teksty o Janie Pawle zniwelowały teksty o Jasenovacu.
Ale przecież MPT chodzi tylko o komercje i będzie śpiewał dla Czarnej Legii by się im przypodobać.Co to jest Cerna Legija i dlaczego MPT też można sobie poczytać tu i ówdzie.
No to kółeczko.Złapmy się za rączki .I zaspiewajmy o pięknej miłości do bliżniego.
Ale tym bliżnim nie może być Serb,chesjowisz i matkaboska. :D
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 20.03.2007 10:22

pietro napisał(a):nie wiedzieć czemu przypomina mi sie wątek DYPLOM na tymże forum -czytając Andrzeja J,a już myślałem ze ci trochę przeszło jednak nienawiśc do pewnej grupy forumowiczów wzieła górę -nie potrafiłes sie powstrzymać i kilku nie wtajemniczonych wcale nie wie że MPT to tak na prawde tylko pozór -dla ciebie
bez wyrazów szacunku Pietro

Całe sedno problemu.
Bruno też ładnie napisał mogę się pod tym podpisać.
W sumie to forum to pewien fenomen niestety w negatywnym tym razem swietle-jest to bodaj jedyne znane mi forum gdzie podszywanie się pod kilka/lub już nawet naście/ nicków nie jest karane banem, czyli natychmiastowym i dożywotnim "wyjazdem".
Niestety widać forumowy pitbull jest na rękę Adminowi (raz poraz kogoś niewygodnego pogoni albo przynajmniej zniechęci do cro).
A wielonikowiec to chyba rodzina śledczego Maciarewicza. W manipulacji faktami (w tym przypadku nt Marko) i w zacietrzewieniu dorównuje wielkiemu Antoniemu. Że zacytuję pewien fajny punkowy szczeciński zespól " Strażnicy moralności o przegniłych sumieniach pilnie strzegą czystości obyczajów".
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 20.03.2007 10:32

Maciej napisał(a):A wielonikowiec to chyba rodzina śledczego Maciarewicza. W manipulacji faktami (w tym przypadku nt Marko) i w zacietrzewieniu dorównuje wielkiemu Antoniemu. Że zacytuję pewien fajny punkowy szczeciński zespól " Strażnicy moralności o przegniłych sumieniach pilnie strzegą czystości obyczajów".

masz "szczeciński" punkt, szkoda, że Kolaboranci już nie istnieją...chętnie poszedłbym na ich koncert. Pewnie budziłby mniej emocji niż MPT a inne teksty też niezłe...tu cały tekst "maćkowej" piosenki:

STRAŻNICY MORALNOŚCI cz. 1

strażnicy moralności o przegniłych sumieniach
pilnie strzegą czystości obyczajów
usta pełne śliny a w rękach kamienie
oni dbają o to abyś nie był inny
to dla twojego dobra w jakiejś ciemnej bramie
włosy ostrzygą ci do gołej skóry
abyś zrozumiał, że przecież tak nie można
godzić w odczucia porządnych ludzi
ręce pełne sznyt i tatuaży
parę ojcowskich klapsów wlepią
a twojej dziewczynie zwiędła prostytutka
w oczy napluje, bo czuje się lepsza

PS na koncercie Kolabo byłem chyba 3 razy, nawet u mnie w Nowogardzie, choć najlepiej pamiętam ten z okazji 7-lecia ze Słowianina w Szczecinie. Działo się, był Dezerter, Farben Lehre, Bakszysz, Nosowska, Post Regiment...większość to niestety już historia.
Ostatnio edytowano 20.03.2007 10:38 przez RobCRO, łącznie edytowano 1 raz
Bruno
Cromaniak

Postnapisał(a) Bruno » 20.03.2007 10:32

Maciej napisał(a):...Że zacytuję pewien fajny punkowy szczeciński zespól " Strażnicy moralności o przegniłych sumieniach pilnie strzegą czystości obyczajów".

no i wróciliśmy do muzyki...wiem wiem...KOLABORANCI :D :D
Japona
Cromaniak

Postnapisał(a) Japona » 20.03.2007 10:34

Ło majko ne boska :wink: , ale ciekawy temat przespałam.
Ale teraz to już chyba za póżno żeby coś powiedzieć.
"Chłopacy" się poobrażali. Dziewczyny też.
Pozdrav.
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 20.03.2007 10:37

Maciej napisał(a):
pietro napisał(a):nie wiedzieć czemu przypomina mi sie wątek DYPLOM na tymże forum -czytając Andrzeja J,a już myślałem ze ci trochę przeszło jednak nienawiśc do pewnej grupy forumowiczów wzieła górę -nie potrafiłes sie powstrzymać i kilku nie wtajemniczonych wcale nie wie że MPT to tak na prawde tylko pozór -dla ciebie
bez wyrazów szacunku Pietro

Całe sedno problemu.
Bruno też ładnie napisał mogę się pod tym podpisać.
W sumie to forum to pewien fenomen niestety w negatywnym tym razem swietle-jest to bodaj jedyne znane mi forum gdzie podszywanie się pod kilka/lub już nawet naście/ nicków nie jest karane banem, czyli natychmiastowym i dożywotnim "wyjazdem".
Niestety widać forumowy pitbull jest na rękę Adminowi (raz poraz kogoś niewygodnego pogoni albo przynajmniej zniechęci do cro).
A wielonikowiec to chyba rodzina śledczego Maciarewicza. W manipulacji faktami (w tym przypadku nt Marko) i w zacietrzewieniu dorównuje wielkiemu Antoniemu. Że zacytuję pewien fajny punkowy szczeciński zespól " Strażnicy moralności o przegniłych sumieniach pilnie strzegą czystości obyczajów".

Możesz popełnić sepuku bananem jak coś ci nie odpowiada. :D
Jak się nie ma argumentów w temacie to się wyciąga jakieś pierdoły.
Najpierw nie śpiewał ,potem już śpiewał ,śpiewał ale to nie jego,śpiewał ale to takie jednorazowe i wogóle przekłamanie,a wogole to czemu ten wielonikowiec to napisał.Lepiej go zbananujmy.

:D :D :D :D :D
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 20.03.2007 10:38

Brawo dla dwóch Panów - strzał w dychę ;)
Pamiętaj jeszcze mniamniuśny koncert w Pile na początku lat 90-ych, z Dezerterem grali :)
A tak na marginesie, coś kiepskie z nas Ustasze jak jakiś lewusów zwanych Kolaborantami słuchamy :lol: :twisted:
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 20.03.2007 10:43

Japona napisał(a):Ło majko ne boska :wink: , ale ciekawy temat przespałam.
Ale teraz to już chyba za póżno żeby coś powiedzieć.
"Chłopacy" się poobrażali. Dziewczyny też.
Pozdrav.

na innych ( chorwackich) forach pisze się ,że piosenki Thompsona to gówno i jakoś nikt się tam nie obraża :D
Bruno
Cromaniak

Postnapisał(a) Bruno » 20.03.2007 10:53

kOLABORANCI ...podpinali sie pod DEZERTERA dość często..mozna powiedzieć że w pewnym sensie i czasie tworzyli zwartą ekipę...
na jednym z koncertów Dezertera...vokal Kolabo...wyszedł....i...
..publika oszalała....Skandal wrócił!!!

i takim oto sposobem wróciliśmy w klimaty "nacjonalistyczne"...
...bo jak to śpiewał Dezerter.."Polen Polen Uber Alles" :)))

ps.
dla niezorientowanych w temacie ..Skandal to...pierwszy vokal Dezertera :)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 20.03.2007 11:04

Andrzejku, od dłuższego czasu przeglądam temat i się nie odzywam ale jeśli znów Ci leków brakło to dowiozę :wink: Po prostu w dupie szczypie jak się Twoje brednie czyta tym bardziej nie w temacie. Nie interesuje Cię koncert MPT :?: to po jaką cholerę bruździsz :?: Chcesz wywołać kolejną wojnę na forum :?: Zależy Ci na tym :?: Załóż sobie temat (a masz w tym mistrza) Marko to nazista, faszysta, ustasz i co tam jeszcze chcesz :!: Tylko kto odwiedzi Twój temat :?: Siedź tam i czekaj na chętnych do dyskusji a nie odbieraj radości z wydarzenia jakim jest koncert innym, który mają odmienne zdanie od Twojego :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 11:09

[quote="chesjowisz"] ....Dowiedzą się też,że MPT to wspaniały muzyk.Ma piękne teksty i robi kasę śpiewająć o Bogu ,miłości i ojczyżnie.
.......Ale przecież MPT chodzi tylko o komercję [quote]

:lol: a tu Cię boli - (i nie tyko Ciebie)
a dlaczego artysta muzyk jakim jest MPT (i inni muzycy) nie mogą robić kasy na tym "co im w duszy gra" .
Widziałeś w obecnej dobie artystę muzyka, któremu nie chodzi o komercję?
Nie jestem zagorzałym fanem MPT, ale poprostu polubiłem jego muzykę i od czasu do czasu jej słucham (na zmianę z innymi wykonawcami) mam ok 50 utworów MPT ale akurat tych dwóch których teksty przytoczyłeś, nie posiadam i nie muszę w ich takt tańczyć w "kółeczku za rączki" (a tańczyć lubię, co widziałeś w Drewutni)
Np. przy takim jego utworze:

Ps. Prosiłem Cię o odniesienie do pewnego artykułu-bez echa :cry:
A tam było, że część tej kasy zarobionej na śpiewaniu o Bogu, miłości, ojczyźnie MPT przeznaczył na zbożny cel.

"Marko Perković swoją twórczość traktuje jako misję. Nie tylko przez swoją niezwykłą muzykę. Za prywatne pieniądze buduje obecnie kościół i stadion w rodzinnej wiosce Cavoglave. Chętnie występuje też charytatywnie."

Prawda to czy fałsz. :?: Jeśli prawda, to dobrze, że to robi, czy źle :?:
aga2
Cromaniak

Postnapisał(a) aga2 » 20.03.2007 12:38

napisze krotko ....
wielkie dzieki dla Bruna za info o koncercie :)
do zobaczenia 21.04 :)

ps. szkoda czasu i energii na kopanie sie z koniem :twisted:
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 20.03.2007 12:50

Rysio napisał(a):Andrzejku, od dłuższego czasu przeglądam temat i się nie odzywam ale jeśli znów Ci leków brakło to dowiozę :wink: Po prostu w dupie szczypie jak się Twoje brednie czyta tym bardziej nie w temacie. Nie interesuje Cię koncert MPT :?: to po jaką cholerę bruździsz :?: Chcesz wywołać kolejną wojnę na forum :?: Zależy Ci na tym :?: Załóż sobie temat (a masz w tym mistrza) Marko to nazista, faszysta, ustasz i co tam jeszcze chcesz :!: Tylko kto odwiedzi Twój temat :?: Siedź tam i czekaj na chętnych do dyskusji a nie odbieraj radości z wydarzenia jakim jest koncert innym, który mają odmienne zdanie od Twojego :evil:

Za dom spremni!...tak zaczyna koncert MPT ustaskim pozdrowieniem.
I o to chodzi ,że MPT to dla mnie chorwacki ojciec Rydzyk.
Moherowe berety MPT to głównie mężczyżni .
A ty Rysio nie bredż o bredniach tylko weż się do roboty moherze jeden. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 13:24

chesjowisz napisał(a):
Rysio napisał(a):Andrzejku, od dłuższego czasu przeglądam temat i się nie odzywam ale jeśli znów Ci leków brakło to dowiozę :wink:

Pisałem wcześniej, że jeszcze się "taki nie urodził aby każdemu dogodził"
Podobnie jest z muzykami - nie każdemu musi się podobać MPT (czy też każdy inny muzyk/zespół), jego muzyka, teksy, sposób bycia, życiorys.
Natomiast jeśli prezentujesz taki pogląd jak wyżej (MPT=Rydzyk) szczerze (a nie, żeby dolewać "oliwy do ognia") to mam podejrzenie graniczące z pewnością, że żadne leki które Rysio chce dowieść, na taki pogląd nie pomogą i próżny jego trud i dobre chęci. :( :( :(
:papa:
Ps. Dalej nie znam Twojej opinii - co z tezami w artykule o MPT :?: :cry:
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 20.03.2007 14:01

Janusz Bajcer napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
Rysio napisał(a):Andrzejku, od dłuższego czasu przeglądam temat i się nie odzywam ale jeśli znów Ci leków brakło to dowiozę :wink:

Pisałem wcześniej, że jeszcze się "taki nie urodził aby każdemu dogodził"
Podobnie jest z muzykami - nie każdemu musi się podobać MPT (czy też każdy inny muzyk/zespół), jego muzyka, teksy, sposób bycia, życiorys.
Natomiast jeśli prezentujesz taki pogląd jak wyżej (MPT=Rydzyk) szczerze (a nie, żeby dolewać "oliwy do ognia") to mam podejrzenie graniczące z pewnością, że żadne leki które Rysio chce dowieść, na taki pogląd nie pomogą i próżny jego trud i dobre chęci. :( :( :(
:papa:
Ps. Dalej nie znam Twojej opinii - co z tezami w artykule o MPT :?: :cry:

MPT to postać kontrowersyjna.W Chorwacji mówią ,ze to hosztapler i mistrz socjotechniki.Ma zresztą super doradców od mediów.Utożsamiany z utaszami i nacjonalistami.Zresztą zauważ ,że Mirko mieszka w Chorwacji a MPT nie zna zbytnio.
tu mozesz potupać :wink:

Anica Kninska Kraljica

Anica, kninska kraljica Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajnu do Knina... Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajnu do Knina... Zapalit ću dva-tri srpska štaba, da ja nisam dolazija džaba... Zapalit ću dva-tri srpska štaba, da ja nisam dolazija džaba... Hej Anice, kninska kraljice...hej Anice kninska kraljice... Hej Anice, kninska kraljice...hej Anice kninska kraljice... Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajnu do Knina... Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajnu do Knina... Hej Hrvati sjetimo se Knina, hrvatskoga Kralja Zvonimira... Hej Hrvati sjetimo se Knina, hrvatskoga Kralja Zvonimira... Hej Anice, kninska kraljice...hej Anice kninska kraljice... Hej Anice, kninska kraljice...hej Anice kninska kraljice... Hej Anice, kninska kraljice...hej Anice kninska kraljice... Hej Anice, kninska kraljice...hej Anice kninska kraljice...
hej :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

MPT patriota czy nacjonalista? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone