Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MPT patriota czy nacjonalista?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 20.03.2007 21:18

post numer 6401-do zobaczenia we Frankfurcie 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 21:28

post numer 6402 :wink: - wspaniałej zabawy :lol:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.03.2007 21:31

A przypomniało mi się. :wink: Japona ma około 30 lat i nie lubi podstarzałych playbojów slapciu. :D
6403
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 21:35

1378 :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 21:39

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.03.2007 21:40

Japona napisał(a):...
No chyba, że lina melodyjna. :D

No właśnie :D bo z Chorwackiego to ja rozumiem kilka słów zaledwie a w komórce już mi gra (oczywiście jak ktoś zadzwoni) "..Kraljiu Dmitreeeee Zvonimireeee..." ;) tylko ze względu na to, że mi się melodia podoba :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 21:47

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.03.2007 21:53

Leszek Skupin napisał(a):

No właśnie :D bo z Chorwackiego to ja rozumiem kilka słów zaledwie a w komórce już mi gra (oczywiście jak ktoś zadzwoni) "..Kraljiu Dmitreeeee Zvonimireeee..." ;) tylko ze względu na to, że mi się melodia podoba :D

To nie jest tak Leszku do końca.Linia melodyjna to linia frontu.Zazwyczaj jak MPT śpiewa to wszyscy Chorwaci co byli na froncie to płaczą lub krzyczą lub się kołyszą.To wspomnienia z linii frontu odżywają.Trauma.
Delegacja Polska krzyczy no bo lubi krzyczeć lub płakać bo to takie przyjacielskie spotkanie przy nieswojej muzyce i piwie polskim.
Dla delegacji polskiej ta linia to może być linijka co dostał nią w szkole po łapach,albo ta cienka linia na cro.pl co to dostał nią po głowie.
:wink:
6407
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 21:54

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 21:58

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.03.2007 22:01

To nie jest tak Leszku do końca.Linia melodyjna to linia frontu.Zazwyczaj jak MPT śpiewa to wszyscy Chorwaci co byli na froncie to płaczą lub krzyczą lub się kołyszą.To wspomnienia z linii frontu odżywają.Trauma.
Delegacja Polska krzyczy no bo lubi krzyczeć lub płakać bo to takie przyjacielskie spotkanie przy nieswojej muzyce i piwie polskim.
Dla delegacji polskiej ta linia to może być linijka co dostał nią w szkole po łapach,albo ta cienka linia na cro.pl co to dostał nią po głowie.
:wink:
6407
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.03.2007 22:04

platon napisał(a):...Linia melodyjna to linia frontu....

8O :lol: 8) :oops: :cry: 8O Nie wiem o czym mówisz (piszesz) dla mnie muzyka od wielu lat to przeżycie duchowe. Szopen nie śpiewał, Mozart tak samo ani mru mru, głos, którego słów nie znam traktuję jako element instrumentalny.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.03.2007 22:16

platon napisał(a):...Linia melodyjna to linia frontu....

8O :lol: 8) :oops: :cry: 8O Nie wiem o czym mówisz (piszesz) dla mnie muzyka od wielu lat to przeżycie duchowe. Szopen nie śpiewał, Mozart tak samo ani mru mru, głos, którego słów nie znam traktuję jako element instrumentalny.

Szopena nie znam.Znam grupę Mozarta i kabaret Ani Mru Mru.
MPT jako przyżycie duchowe?No da się przezyć.Ale bez pół litra nie rozbierosz.I to pół litra rakiji z Chorwatem. :wink:
6409
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.03.2007 22:52

Pewno masz rację .... tak samo jak rację mają ci, którzy PMT lubią :D. Zawsze są dwie strony medalu. Ja znam tylko jedną i nie dam się wkręcić w politykę. Nawet jeśli MPT jest populistą to co z tego :?: Jeśli chodzi o muzykę, to z muzyków Bałkańskich jego "dźwięki" najbardziej do mnie mówią :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2007 23:07

Leszek Skupin napisał(a):Pewno masz rację .... tak samo jak rację mają ci, którzy PMT lubią :D. Zawsze są dwie strony medalu. Ja znam tylko jedną i nie dam się wkręcić w politykę. Nawet jeśli MPT jest populistą to co z tego :?: Jeśli chodzi o muzykę, to z muzyków Bałkańskich jego "dźwięki" najbardziej do mnie mówią :D

Lesiu - o dla odmiany "dźwięków" i alkoholu :wink: co powiesz na VINKO :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

MPT patriota czy nacjonalista? - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone