Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MPT patriota czy nacjonalista?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 19.03.2007 19:17

nick matkaboska obraża uczucia religijne Macieja.....:)

hahahah coraz weselszy się ten wątek robi:)
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 19.03.2007 19:35

antek napisał(a):zatańczymy, zatańczymy!!!!!

w dyskurs z tobą się nie wdaję chesjowiszu - japono - platonie:)
a w tobie panie Platonie jest tysiac razy więcej nienawiści do całego świata niż w piosenkach MPT o serbach...

domyślam się ,że ciężko pracujesz i potem chcesz odreagować :D
ciekawe kiedy giertychowi nacjonaliści zajmą się pisaniem tekstów i muzyki ,będziesz miał dużo do tańca :D
a co do nienawiści do całego świata to chyba masz problem,ale nie ze mną ale z sobą więc zlustruj się jutro z rana przy goleniu oczywiście jeśli masz zarost :D
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 19.03.2007 19:36

Co zrobić Antek, koleżanka MB jest tak bardzo skupiona na sobie że nie rozumie albo nie chce zrozumieć co się do niej pisze.

Masz u mnie piwo we Frankfurcie za posta nieco wyżej :wink:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 19.03.2007 19:47

,, ... obozu zagłady w Jasenovacu - bałkańskim Oświęcimiu. Do prześladowań kler katolicki nawoływał Chorwatów z ambon. Minister oświaty Budak jawnie głosił: Część Serbów wybijemy, część wygnamy, a resztę, która musi przyjąć religię katolicką, włączymy do narodu chorwackiego... Wszystkie nasze poczynania wynikają z wierności wobec religii i Kościoła katolickiego.
Wymordowali w niewielkiej Chorwacji około 600 tys. Serbów, 60 tys. Żydów i 27 tys. Cyganów''
śpiewamy i tańczymy jak nam zagra MPT :oops:
antku trochę refleksji
Elementem systemu zagłady były obozy koncentracyjne. Największe z nich to Jasenovac, Stara Gradiska i Danica. Jasenovac, w którym zamordowano około 120 tys. dzieci, nazywany jest bałkańskim Oświęcimiem. Przez pewien czas jego komendantem był wspomniany franciszkanin Filipović, powszechnie zwany szatanem. Jego specjalnością było mordowanie ludzi motyką, Także kobiet i dzieci...
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 19.03.2007 20:00

Idole MPT Jure i Boban
http://www.ustaskipokret.com/

Bóg i Chorwacja! to ze stron ustaszy MPT czerpie natchnienie
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.03.2007 20:03

Hm... Miałem się w tym wątku nie wypowiadać bo nie jadę na ten koncert :(. Widzę jednak, że muzyka Marko P. Wzbudza takie emocje jakich nie wzbudza, żadna inna muzyka, którą znam. MPT słucham od niedawna, zacząłem od BJUH, a Chorwacki znam tyle, że potrafię powiedzieć zaledwie kilka słów i to dzięki Joli Michno... Pozdrav Jola. Jeśli mam się wypowiedzieć o muzyce to tylko w kwestjach melodycznych. Podoba mi się :D Koniec KROPKA :!: :D

Pozdrav i życzę wspaniałej może nie tyle zabawy co atmosfery na koncercie :D. Ponoć muzyka łagodzi obyczaje. ;)
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 19.03.2007 20:09

Leszek Skupin napisał(a): Jeśli mam się wypowiedzieć o muzyce to tylko w kwestjach melodycznych. Podoba mi się :D Koniec KROPKA :!: :D

Pozdrav i życzę wspaniałej może nie tyle zabawy ;)

Lepiej byś się wogóle nie odzywał zielony :wink: w kwestjach melodycznych :D Masz w jednym rację to nie będzie zabawa to będzie zlot ,,ustaszy'' .
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 19.03.2007 20:14

to
Ostatnio edytowano 23.05.2007 08:46 przez banko, łącznie edytowano 1 raz
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 19.03.2007 20:20

przykro mi to wszystko czytac,przedewszystkim chce powiedziec ze Marko Perković Thompson nie spiewa zadnej piosenki o Jasenowcu!!! chesjowisz niewiem z kad to masz ,ale zapewniam cie ze to nie Marko.
Osobiscie wiem kto wykonuje ta piosenke,niestety zginol pare lat temu w wypadku samochodowym.Jest to chlopak z Imotskiego Joško Tomić.Wiec nie wsadzajcie Marka tam gdzie niejest jego miejsce.

Pozdrav :!:

Ovdje je uvijek tvoj dom.MP3
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2007 20:20

chesjowisz napisał(a):,,Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana.
Jure zove, Boban viče, evo mene poglavniče!
Na vrh gore Treberića, u logoru Francetića.
U logoru Jure sjedi, svojoj vojsci on besjedi.
Jure zove, Boban viče, hej viteže Francetiću.
Tvoja bojna čuva Liku, biser zemlje, našu diku.
Evo zore, evo dana, evo bojne Imočana.
Oj Ustaše braćo mila, duboka je voda Drina.
Drinu treba pregaziti, i Srbiju zapaliti.
Kad je Drinu pregazio, u nogu je ranjen bio.
On ne viče ajme meni, već on kliče za Dom spremni!
Za Dom spremni, za slobodu, Hrvatskome svom narodu.''

i tańczymy w kółeczku i spiewamy razem 8)

Andrzeju - przyznaję, że nie mogę pochwalić biegła znajomością chorwackiego w mowie i piśmie, więc skoro zamieściłeś tu dwa kontrowersyjne teksty piosenek, to mam wielką prośbę - czy możesz zamieścić tekst dwóch innych piosenek: "Ivane Pavle II" i "Necu izdat ja" :?:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 19.03.2007 20:26

Bozena Kljaković napisał(a):przykro mi to wszystko czytac,przedewszystkim chce powiedziec ze Marko Perković Thompson nie spiewa zadnej piosenki o Jasenowcu!!! chesjowisz niewiem z kad to masz ,ale zapewniam cie ze to nie Marko.
Osobiscie wiem kto wykonuje ta piosenke,niestety zginol pare lat temu w wypadku samochodowym.Jest to chlopak z Imotskiego Joško Tomić.Wiec nie wsadzajcie Marka tam gdzie niejest jego miejsce.

Pozdrav :!:

Ovdje je uvijek tvoj dom.MP3

Mam to z koncertu MPT z Osijeku 2002.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2007 20:51

matkaboska napisał(a):....... Ukłony dla Kasi B. za dużo mądrych słów w tym temacie.......

Rozumiem, że to wytłuszczenie dowodzi, że popierasz poglądy Kasi B. a nie to, że ludzie mający inne poglądy są głupi..... :? 8O
Co do Twojego nicka....wg mnie jest kontrowersyjny, nie obraża moich uczuć religijnych...ale moze warto pomyśleć o innych tzn. może ich uczucia obraża :?: ....raczej nie zmieniaj go na "panjezus"....to moje zdanie tylko :?
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 19.03.2007 20:58

Ale w koło jest wesoło :wink: :lol: byle do 20.04 8O :lol:
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 19.03.2007 21:00

To i ja zabiore głos w dyskusji.
Szanować trzeba gusty wszystkich ludzi!!!!
Nie kryje ,że są mi bliższe poglądy KASI!!!
Żle ,ze muzyka wyzwala czasami negatywne emocje.

DLATEGO WOLE SKORO!!! :wink:

POZDRAV dla WSZYSTKICH !!!! :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2007 21:01

Jeśli natomiast chodzi o frustratów od lat obrażających wielu ludzi na forum, ciągnacych pod wieloma nickami dyskusje tylko po to, żeby komuś dop.....ć, to życzę im przede wszystkim zdrowia. Życzę absolutnie szczerze...bo zdrowi ludzie zachowuja się normalnie.
Konwersację z takimi postanowiłem zakończyć kilkanaście miesięcy temu i do tej pory się tego trzymam....WAM też radzę tak uczynić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

MPT patriota czy nacjonalista? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone