napisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 09:32
Maciej napisał(a):chesjowisz napisał(a):Maciej napisał(a):Po pierwsze Thompson a nie Thomson, po drugie nie wiem czy zauważyłaś w mojej wypowiedzi ikonkę ze zmrużonym okiem. Jestem blondynem ale Twoją ironię załapałem i też zażartowałem ale widać mało wyraźnie
A do islamu nic nie mam jak każdą religię szanuję.
Nadal nie wiem gdzie widzisz tu ataki na swoją osobę, jedyne co mnie w tym wątku drażni to maciarewiczowska wybiórczość kolegi wielonikowca. Wkleja te swoje linki najczęściej z bardzo bełkotliwych źródeł. A jak już trafi w miarę wiarygodne to wycina tylko to co pasuje do jego koncepcji. A świat nie jest czarno-biały.
Pozdravki

Kolega wielonikowiec stara się pokazać ,że z jednej strony Thompson śpiewa o Bogu ,miłości ,a z drugiej strony pochwala ludobójstwo,wznosi faszystowskie pozdrowienia.Czy tyle lat po wojnach musi nakręcać pewną część Chorwatów w tą stronę ?
Jeśli te żródła,które podaję są bełkotliwe i ,,macierewiczowskie '',to dlaczego są to różne żródła ,w różnych językach?Czy w tych wszystkich krajach tyle dziennikarzy bełkoce?
Twoje metody a la Maciarewicz polegają na zakłamywaniu rzeczywistości przez zachwianie proporcji i nadinterpretację.
Cytowałeś teksty o obozie w Jesenovacu których MPT nigdy nie napisał. Zdarzyło mu się to zaśpiewać, na szczęście widać zrozumiał swój błąd i od wielu lat do tego nie wraca. Zdażył od tego czasu zrobić wiele dobrego. Rozumiem że Ty błędów w życiu nie popełniasz, a jak raz to zrobisz to jesteś skreślony na całe życie ???
A to że w wynarodowionej UE różnym lewakom patriotyzm myli się z faszyzmem to raczej ich problem. Kłamstwo powtórzone wiele razy staje się prawdą, to często stosowana metoda, widać też ją polubiłeś.
Cytowałem to co śpiewał o Jasenovacu i nie tylko o Jasenovacu,cytowałem gazety gdzie pisało o ustaszowskich gestach jakie wykonywał ,o pozdrowieniach ustaszowskich jakimi się wita na koncertach.Także nie jest to jednorazowy wybryk czy błąd jak piszesz.
I gdyby to było z mojej strony kłamstwo to nie odwoływaliby jego koncertów z tych powodów o których tu dyskutujemy.
Polecam ci książkę ,,Oni nie skrzywdziliby nawet muchy''Slavenky Drakulić ,może inaczej spojrzysz na ten problem.
Ostatnio edytowano 16.04.2007 10:11 przez
chesjowisz, łącznie edytowano 1 raz