Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MPT patriota czy nacjonalista?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 11:49

Japona napisał(a):Widzę, że temat odżył. :D :D :D

nasi chłopcy od MPTtrójki tłumaczyli tą stronę :wink:
http://www.ciovo-trogir.com/vilamarko/pol/index_pl.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2007 12:22

Nie odżył, nie odżył... :lol: tylko 3 tygodnie pewien gość googlał po necie....i wygooglał rewelacje, którymi się "przypadkowo" podzielił... :wink: :lol:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 12:31

slapol napisał(a):

Nie odżył, nie odżył... :lol: tylko 3 tygodnie pewien gość googlał po necie....i wygooglał rewelacje, którymi się "przypadkowo" podzielił... :wink: :lol:

A ty slapciu tak w temacie czy towarzysko się tu udzielasz bo coś po stylu w jakim się odezwałeś do Macieja widzę ,że to jak dyscyplinowanie w PISie tych co nie po linii partyjnej się odzywają. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.04.2007 12:57

MPT w HTV1
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2007 13:03

chesjowisz napisał(a):
slapol napisał(a):

A ty slapciu tak w temacie czy towarzysko się tu udzielasz bo coś po stylu w jakim się odezwałeś do Macieja widzę ,że to jak dyscyplinowanie w PISie tych co nie po linii partyjnej się odzywają. :D

Napisałem między wierszami jak pewnie zauważyłeś: "szkoda Maciej czasu i energii na rozmowy w kółko o tym samym", za miesiąc znowu coś wygooglasz i jak Cię dopadnie zły biorytm "odświeżysz" temat, ale po jaką cholerę z tym dyskutować, przecież argumenty innych do Ciebie nie trafiają...bo NIE CHCESZ, żeby trafiały :!:
Podnieca Cię kłótnia i jak komuś dop....sz i dlatego wg mnie szkoda z Tobą polemizować.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 13:37

slapol napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
slapol napisał(a):

Napisałem między wierszami jak pewnie zauważyłeś: "szkoda Maciej czasu i energii na rozmowy w kółko o tym samym", za miesiąc znowu coś wygooglasz i jak Cię dopadnie zły biorytm "odświeżysz" temat, ale po jaką cholerę z tym dyskutować, przecież argumenty innych do Ciebie nie trafiają...bo NIE CHCESZ, żeby trafiały :!:
Podnieca Cię kłótnia i jak komuś dop....sz i dlatego wg mnie szkoda z Tobą polemizować.

nie widzę tu jakichkolwiek twoich argumentów i polemiki :D
biorytmy,podniecanie :wink: no tak wstukałem w google slapol i.......... :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.04.2007 13:49

chesjowisz napisał(a):
slapol napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
slapol napisał(a):

Hahaha jak towarzysko to i ja się wypowiem ;) owszem też wstukałem w google slapol i...... tyle, że chodzi o pomorskie a nasz slapol jest z Wrocka ;) :roll:

A ja łomatko zostałem radnym Rawicza 8O :D :lol: 8)
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 13:57

Leszek Skupin napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
slapol napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
slapol napisał(a):

Hahaha jak towarzysko to i ja się wypowiem ;) owszem też wstukałem w google slapol i...... tyle, że chodzi o pomorskie a nasz slapol jest z Wrocka ;) :roll:

A ja łomatko zostałem radnym Rawicza 8O :D :lol: 8)

to się nazywa przekłamanie :D o ile nie urodził się w pomorskim :wink:
burebaruta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burebaruta » 16.04.2007 14:23

Wieta co chłopy? Wy to mata zdrowie krucafiks
Obrazek
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 19:13

burebaruta napisał(a):Wieta co chłopy? Wy to mata zdrowie krucafiks
Obrazek

Bić neonazistów :D Skubanych :wink:
P.S.
Jeśli Slapciu przyjmujemy ,że zarejestrowało się 9700 nicków,z tego około 300 podało jaką ma markę aparatu fotograficznego to możesz przyjąć ,że około 9300 nicków jest moich :D .Także możesz cytować dowolnego nicka jako mnie jak to robisz do tej pory.Nie będzie to żadne przekłamanie.... to tylko takie ustaszowskie metody. :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.04.2007 23:39

chesjowisz napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Co miałem powiedzieć w tym temacie - powiedziałem wcześniej :!:
Teraz za mnie przemawia sam MPT i jego muzyka. :D

Poczytaj teksty angielskie,niemieckie i chorwackie o Thompsonie i wtedy pogadamy. :wink:
A muzyka jaka jest taka jest.Pełna patosu i łez.Może Chorwaci odreagowują traumę wojenną na tych koncertach.Tylko ,że krzewienie nacjonalizmu i ustaszowskich historii przez Thompsona w tej traumie im nie pomoże.
Niech już śpiewa o miłości.Posłuchamy przy plaży jedząc ośmiornicę . :wink:

Angielskiego i niemieckiego nie znam,więc nie poczytam, chorwackiego też nie znam biegle (można powiedzieć- tak piąte przez dziesiąte :wink: )
Posłuchamy zatem piosenki o miłości (bo ljubav to chyba miłość?) http://voila.pl/lo1wz/
Ośmiornicy niestety nie lubię, piosenki MPT tak :lol:
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 23.04.2007 13:35

Marko Perković Thompson - Anica, kninska kraljica

Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajnu do Knina...
PRZEZ ANKĘ I BUTELKĘ WINA, PODPALĘ KRAINĘ DO KNINA...
Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajnu do Knina...
PRZEZ ANKĘ I BUTELKĘ WINA,PODPALĘ KRAINĘ DO KNINA...
Zapalit ću dva-tri srpska štaba, da ja nisam dolazija džaba...
PODPALĘ DWA-TRZY SERPSKIE DOWODSTWA,ABY NIE WYSZŁO,ŻE PRZYSZEDŁM NADAREMNO...

Znalazłam na naszym forum tłumaczenie jednej z piosenek Thompsona.
Cytuję tu kawałek. Przyznam szczerze, trochę mnie zaniepokoił. Szczególnie to ostatnie zdanie. I co o tym myśleć?
Posłuchałam kilku jego kawałków (m.in. wyżej cytowany) i muszę przyznać - to robi wrażenie. Ale uczucia to mam trochę mieszane...
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 23.04.2007 13:57

To jeszcze sprawdź kiedy ten kawałek powstał i skąd pochodzi Marko.
Rozumiem, że w Polsce pod niemiecką okupacją śpiewanie piosenek o pogonieniu najeźdźcy też mogło budzić mieszane odczucia ? Nie u mnie.
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 23.04.2007 15:35

Maciej napisał(a):To jeszcze sprawdź kiedy ten kawałek powstał i skąd pochodzi Marko.
Rozumiem, że w Polsce pod niemiecką okupacją śpiewanie piosenek o pogonieniu najeźdźcy też mogło budzić mieszane odczucia ? Nie u mnie.

Wiem kiedy powstał i wiem skąd pochodzi pan MPT.
Tylko dlaczego on to śpiewa teraz? (podobno na ostatnim koncercie to śpiewał czym wzbudził niesamowity entuzjazm). Tak przyznaję, to może zelektryzować. A Chorwaci i Serbowie nie kochają się wzajemnie.
Po co to pozdrowienie „Za dom spremni!” na którymś z koncertów?
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 23.04.2007 17:43

Masz złych informatorów bo we Frankfurcie Marko nie śpiewał Anicy choć wielu się tego domagało...to źli ludzie byli ;)
A co do reszty nie podejmuję się dyskusji od nowa. Obowiązku słuchania MPT zdaje się nie ma więc jak masz mieszane uczucia to wciśnij "stop" ;)
PozdraVki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

MPT patriota czy nacjonalista? - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone