Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 01.07.2018 21:50

Chorwacja nie miała sił, ale miała szczęście. :lol:
W sumie dobrze.
Pokarało Duńczyków za o...lanie w meczu z Francją.

Może odpoczną i pozbierają się Chorwaci do następnej kolejki.
Ostatnio edytowano 01.07.2018 21:53 przez krutom, łącznie edytowano 1 raz
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 01.07.2018 21:53

Zasłużyli za cały turniej jak i ten mecz. Będzie półfinał!
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 01.07.2018 21:54

Będzie dodatkowy smaczek, zagrają z Rosją.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 01.07.2018 22:00

Habanero napisał(a):Zwróć uwagę na zachowanie Pique w powietrzu.
Po wyskoku, gdy piłka przeszła nad nim, zaczął opuszczać rękę,
po czym widząc strzelającego, zatrzymał rękę i wykonał nieznaczny ruch ręki w górę.
Tak to zapamiętałem, ale sam jeszcze to sprawdzę w powtórkach, bo mogę się mylić.

Zauważyłem to, ale nie podejmuje się interpretacji co do celowości tego ruchu.

Z perspektywy tego meczu (a innej w fazie pucharowej nie ma), absolutnie niezasłużony awans Chorwacji.
Byłoby jednak dramatem, gdyby zupełnie zasłużenie, w ćwierćfinale znalazła się drużyna piłkarskich młotów stojąc naprzeciw drużynie tak słabej, że gdyby miała przejść normalne eliminacje, pewnie na tym Mundialu by się nie znalazła.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2018 22:13

I połowa meczu Chorwacja-Dania w Strefie Kibica ZADAR :lol:
II połowa, dogrywka i karne w barze 50 metrów od kwatery. :lol: :lol: :lol:

Mecz Chorwacja - Rosja kibicuję już "naszym" z ožujsko w swoim domu. :lol: :idea:
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 01.07.2018 22:18

Cieszę się, że w końcu szczęście uśmiechnęło się do Chorwatów :D
Oby to był tylko ten jeden słabszy mecz, który przytrafia się w trakcie turnieju.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 01.07.2018 22:22

Janusz Bajcer napisał(a):I połowa meczu Chorwacja-Dania w Strefie Kibica ZADAR :lol:
II połowa, dogrywka i karne w barze 50 metrów od kwatery. :lol: :lol: :lol:

Mecz Chorwacja - Rosja kibicuję już "naszym" z ožujsko w swoim domu. :lol: :idea:

Oj Janusz, do półfinału zostań....a potem się zobaczy, czy do 15 lipca warto :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2018 22:23

walp napisał(a):A z naszego podwórka: jedyny, który wytypował remis 1:1 i zgarnął 3 pkt. to Zbyszko666 :wink:

W drugim dzisiejszym meczu z naszego podwórka remis 2:2 i wygrana w karnych Chorwacja jako jedyny wytypował tranquilo i zgarnął 2 pkt.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2018 22:29

baunty napisał(a):Oj Janusz, do półfinału zostań....a potem się zobaczy, czy do 15 lipca warto :)

Oj Krzysztofie, zapomniałeś typować 1/8 finału. :roll:

Co do zostania, muszę wracać nie jestem tutaj sam, a wnuczek powoli już tęskni za Mamą.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 01.07.2018 22:37

Janusz Bajcer napisał(a):
baunty napisał(a):Oj Janusz, do półfinału zostań....a potem się zobaczy, czy do 15 lipca warto :)

Oj Krzysztofie, zapomniałeś typować 1/8 finału. :roll:

Co do zostania, muszę wracać nie jestem tutaj sam, a wnuczek powoli już tęskni za Mamą.

Wiem , że zapomniałem :( szkoda, bo to zawsze dodatkowe emocje - choć za dzisiejsze mecze miałbym 0 - zero pkt :D
Połapałem się jak już pierwszy mecz się zaczął - praca - na ćwierćfinały puszczę typy wcześniej :)
Ja liczę, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i w połowie lipca będę oglądał mecz Chorwatów będąc w Cro :)
To naprawdę dobra drużyna, oby ten dzisiejszy mecz był tym najsłabszym w Ich wykonaniu.
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 02.07.2018 05:59

Janusz Bajcer napisał(a):I połowa meczu Chorwacja-Dania w Strefie Kibica ZADAR :lol:
II połowa, dogrywka i karne w barze 50 metrów od kwatery. :lol:

Aż tak gorąco było? Ja zauważyłem wczoraj (1 połowa), ze w konobach Chorwaci bardzo spokojnie oglądają mecze, raczej w skupieniu ;).
tranquilo
Cromaniak

Postnapisał(a) tranquilo » 02.07.2018 07:16

Janusz Bajcer napisał(a):
walp napisał(a):A z naszego podwórka: jedyny, który wytypował remis 1:1 i zgarnął 3 pkt. to Zbyszko666 :wink:

W drugim dzisiejszym meczu z naszego podwórka remis 2:2 i wygrana w karnych Chorwacja jako jedyny wytypował tranquilo i zgarnął 2 pkt.

Co nie zmienia faktu że ten mundial w typowaniu mi nie idzie. Za dużo niespodzianek.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2018 07:37

Ależ dramaturgia... Zarówno w meczu Rosji, jak i w meczu Chorwacji :-)
W każdym razie - wygrywa się psychiką i głową -Duńczycy stracili werwę, gdy Modrić strzelił karnego w karnych, a Hiszpanów wykończył genialny rosyjski bramkarz.
Czekam na mecz Chorwacja - Rosja :)
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 02.07.2018 07:39

tranquilo napisał(a):
Co nie zmienia faktu że ten mundial w typowaniu mi nie idzie.

U mnie jest podobnie...
Endrju
Cromaniak

Postnapisał(a) Endrju » 02.07.2018 08:31

anakin napisał(a):Niemcy za burtą....Hiszpanie za burtą.
Kto następny?
Brazylia?

Mam nadzieję, że dziś do tego "zaszczytnego" grona dołączy Neymar i spółka :mrgreen:

W meczu Chorwacji przysnąłem w dogrywce :twisted: budzę się, a tu karny. A jak go Modric spitolił, to od razu mnie postawiło na równe nogi, na szczęście skończyło się dobrze. Można powiedzieć, że bohaterami byli bramkarze, ale ja uważam, że wszystkie z obronionych karnych były po prostu słabo wykonane.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 173
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone