Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.06.2018 16:55

anakin napisał(a):Przynajmniej ja nie przykładam do tego najmniejszej wagi.

Zdaję sobie sprawę, że mecze towarzyskie w większości nie spełniają oczekiwań kibiców, ale ... :wink:
walp napisał(a):Jutro hit: Brazylia : Chorwacja i powrót Neymara.

W pierwszej połowie Chorwacja agresywna, ale w pozytywnym znaczeniu, dobrze biegali i często narzucali tempo.
W drugiej, powietrze zeszło z Chorwatów, a poza tym widoczna była różnica w jakości zmian. Powrót Neymara, dwa celne strzały na bramkę, w tym jeden zakończony bramką, a w doliczonym czasie gry kolejny zmiennik w tym meczu, Firmino ustalił wynik na 2:0. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.06.2018 17:25

walp napisał(a):
walp napisał(a):Jutro hit: Brazylia : Chorwacja i powrót Neymara.

W pierwszej połowie Chorwacja agresywna, ale w pozytywnym znaczeniu, dobrze biegali i często narzucali tempo.
W drugiej, powietrze zeszło z Chorwatów, a poza tym widoczna była różnica w jakości zmian. Powrót Neymara, dwa celne strzały na bramkę, w tym jeden zakończony bramką, a w doliczonym czasie gry kolejny zmiennik w tym meczu, Firmino ustalił wynik na 2:0. :wink:

W tym temacie akurat do dodania nic nie mam. :wink:
No może poza tym, że chorwaccy obrońcy jeszcze do teraz się pewnie kręcą, po tym co zrobił z nimi Neymar. :mrgreen:

Aaaaaaaaaaaaa...i jeszcze jedna bardzo ważna informacja.
Szpakowski jest w "formie". :roll:
Jeśli ma problemy z rozpoznaniem na boisku zawodników brazylijskich, to nawet nie chce myśleć co będzie w przypadku mniej znanych piłkarzy. :roll:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 03.06.2018 17:38

Możecie podać jakąś stronkę z wynikami meczy towarzyskich i ewentualną rozpiską następnych? Człowieka więcej nie ma niż jest w domu i przez to nic nie wiem. Myślałem, ze dziś obejrzę jakiś mecz towarzyskich Polaków a tu nic. Z tego co program telewizyjny pokazuje, to dziś gra Hiszpania ze Szwajcarią.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.06.2018 17:45

anakin napisał(a):Aaaaaaaaaaaaa...i jeszcze jedna bardzo ważna informacja.
Jeśli ma problemy z rozpoznaniem na boisku zawodników brazylijskich, to nawet nie chce myśleć co będzie w przypadku mniej znanych piłkarzy. :roll:

Jest przeciążony informacjami i napięcie roście, od jutra the final countdown 10,9,8, ... :wink:
Ja tam go lubię, dodaje folkloru i dramaturgii do widowiska. :lol: Poza tym, komentując w ulubionej grze komputerowej, w ogóle się nie myli. :oczko_usmiech:

Trajgul napisał(a):Możecie podać jakąś stronkę z wynikami meczy towarzyskich i ewentualną rozpiską następnych? Człowieka więcej nie ma niż jest w domu i przez to nic nie wiem. Myślałem, ze dziś obejrzę jakiś mecz towarzyskich Polaków a tu nic. Z tego co program telewizyjny pokazuje, to dziś gra Hiszpania ze Szwajcarią.

Mecze towarzyskie: terminarz
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 03.06.2018 17:52

anakin napisał(a):Aaaaaaaaaaaaa...i jeszcze jedna bardzo ważna informacja.

Narodowość tu już nie ma znaczenia. To są Szpakowskiego 11 MŚ i niestety myli wszystkich.
Dadzą mu wolne dopiero gdy na boisku zobaczy Bońka i Żmudę :lol:
Kiedyś lubiłem go słuchać, obecnie mnie denerwuje.

Na meczu Brazylia:Chorwacja przy wyniku 1:0 zasnąłem .
Widzę, że jeszcze Brazylijczycy dorzucili w końcówce .
Tempo jak w latach 70-tych :wink:
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 03.06.2018 21:53

Cześć

Chętnie dołączę do typowania, ale muszę chyba sporo przeczytać jeśli chodzi o zasady udziału. :/ ;)

Habanero - mam te same wrażenia słuchowe przy komentarzu Szpakowskiego
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2018 21:56

Trajgul napisał(a):Myślałem, ze dziś obejrzę jakiś mecz towarzyskich Polaków a tu nic. Z tego co program telewizyjny pokazuje, to dziś gra Hiszpania ze Szwajcarią.

Na dzisiaj nic nie było w planie, towarzysko gramy 8 i 12 czerwca.

Hiszpania - Szwajcaria 1:1

8 czerwca towarzysko m.in.
Chorwacja - Senegal
https://www.flashscore.pl/pilka-nozna/s ... spotkania/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2018 21:58

Jer napisał(a):Cześć

Chętnie dołączę do typowania, ale muszę chyba sporo przeczytać jeśli chodzi o zasady udziału. :/ ;)

Sporo czytać nie trzeba - wystarczy jeden post zawierający regulamin. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.06.2018 22:04

Jer napisał(a):Chętnie dołączę do typowania, ale muszę chyba sporo przeczytać jeśli chodzi o zasady udziału. :/ ;)

Miłej lektury. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2018 09:21

Nawiązując do dobrej formy naszego komentatora.
Trochę "szpaków" na dobry początek, warto poszukać w sieci więcej :lol: :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.06.2018 13:16

Nasz skład na Rosję:

Bramkarze: Bartosz Białkowski (Ipswich Town), Łukasz Fabiański (Swansea City), , Wojciech Szczęsny (Juventus Turyn);

Obrońcy: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszyński (Sampdoria Genua), Thiago Cionek (SPAL Ferrara), Kamil Glik (AS Monaco), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa), Michał Pazdan (Legia Warszawa);

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (VfL Wolfsburg), Jacek Góralski (Łudogorec Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Grzegorz Krychowiak (West Bromwich Albion), Rafał Kurzawa (Górnik Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria Genua), Sławomir Peszko (Lechia Gdańsk), Maciej Rybus (Lokomotiw Moskwa), Piotr Zieliński (SSC Napoli)

Napastnicy: Dawid Kownacki (Sampdoria Genua), Robert Lewandowski (Bayern Monachium), Arkadiusz Milik (SSC Napoli), Łukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht).

Glik na badaniach (kontuzja barku na treningu i nieoficjalnie poza kadrą).
W rezerwie Kamiński i to on pojedzie zamiast niego (prawdopodobnie)
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 04.06.2018 15:01

towarzycho adoracji i alkoholizacji w kadrze trzyma się mocno..

plus, że Mączyński który ostatnie mc w Legii symulował co tylko się dało nie jedzie
szkoda młodych którzy mogliby jechać ale koledzy robcia muszą jechać zamiast nich
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 04.06.2018 20:21

szaki17 napisał(a):Nawiązując do dobrej formy naszego komentatora.
Trochę "szpaków" na dobry początek, warto poszukać w sieci więcej :lol: :lol:

Czy warto szukać więcej, moim zdaniem nie. Może gdzieś wcześniej w tym wątku był poruszmy powód dlaczego ta inna telewizja odpuściła sobie zakup praw. Czytałem tylko kilka ostatnich postów. Pewnie chodziło o kasę. Tylko, że państwowa tel. ma dotację widzów. Moje subiektywne zdanie - osoby które komentują mecze razem z p. Szpakowskim też nie porywają tym dodatkiem jakim jest komentarz.

Chyba przed meczem z Nigerią widziałem występ p. Babiarza. - zacząłem szukać innej stacji nadającej ten mecz ;/
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 04.06.2018 20:25

anakin napisał(a):
Jer napisał(a):Chętnie dołączę do typowania, ale muszę chyba sporo przeczytać jeśli chodzi o zasady udziału. :/ ;)

Miłej lektury. :D

No Ok niby wiem, ale jak widzę to sobie może poczekać, to znaczy głosowanie na pierwszy etap. :)
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 05.06.2018 10:18

Glik robił przewrotkę w trakcie zabawy w siatko-nogę :roll:
Pewnie na co dzień w Monaco wykonywał ten element bezbłędnie :wink:
Co za głupota :!: :!: :!:
Oczywiście nasi eksperci twierdzą, że to pech :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone