Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalisko30
Cromaniak
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 02.12.2017 15:55

Janusz Bajcer napisał(a):
Vjetar napisał(a):Czyję, że z Senegalem i Japonia wtopimy... :?
Mam nadzieje, że się mylę.

Czuję, że mylisz się bardzo :wink: :lol:

Ale nie myli się uważając, że wyjście z grupy to max, co może nam się miłego przytrafić na Mundialu (na pewno tak uwaza) :D
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 02.12.2017 15:59

Widzę że już trwa pompowanie balonika. Jeszcze nic nie wygraliśmy. A „pycha chodzi przed upadkiem, a wyniosłość ducha przed ruiną. Lepiej być pokornym z ubogimi, niż dzielić łupy z pyszałkami.”
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2017 16:07

pablo74 napisał(a):Widzę że już trwa pompowanie balonika. Jeszcze nic nie wygraliśmy.

Ja nic nie pompuję :wink: po losowaniu jestem optymistą :lol:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 02.12.2017 17:26

W związku z moim przyszłorocznym wyjazdem do Chorwacji w tym samym okresie co mistrzostwa mam kilka pytań.
W domu który wynajmujemy jest telewizor podpięty do satelity ale nie wiem z jakiego sygnał odbierają w Chorwacji. Planuję wziąć z domu tuner n-ki i podpiąć go do instalacji. nie będzie problemu jeżeli będzie on ustawiony na Hot Birda. Problem się pojawi kiedy trzeba przestawić talerz. Czy właściciel się zgodzi?
Druga kwestia to odbiór lokalny. Chorwacja gra w finałach i jest szansa że jakieś mecze będą dostępne w ichniej telewizji. Może ktoś się orientuje czy będą w w ogólnodostępnej czy jakiejś płatnej?

Pozdrowienia.;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2017 17:35

Gonzales napisał(a):Druga kwestia to odbiór lokalny. Chorwacja gra w finałach i jest szansa że jakieś mecze będą dostępne w ichniej telewizji. Może ktoś się orientuje czy będą w w ogólnodostępnej czy jakiejś płatnej?

Pewnie mecze będą w HRT1, ale na szczegóły trzeba poczekać do przyszłego roku.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 02.12.2017 18:21

Dokładnie, musisz poczekać bliżej samej imprezy i może uda się przed wyjazdem Tobie sprawdzić hamronogram transmisji.
Ja będę miał ten sam problem, tylko 1 mecz obejrzę w domu. Zawsze jeżdżę w tym terminie tak więc zaliczyłem już MŚ 2014 i ME2016. W 2014 Polska nie grała i nie pamiętam już co było transmitowane jednak na ME mecz grupowy z Ukrainą musiałem oglądać w internecie na beznadziejnym łączu i to przez serwery proxy bo były blokowane IP jak chciałem to robić na Polskich stronach z transmisjami (cwaniaki blokują IP danego kraju ze względu na prawa do transmisji). Tego meczu niestety nie było w Chorwackiej TV. Jak będziesz w dużej miejscowości to bez problemu mecze obejrzysz w knajpach gdzie każda miała wystawiony TV i tym przyciągała tłumy kibiców. W 2014 fajnie to wyglądało, reklamy meczów, promocje na piwo itp (byłem wtedy w Podgora). Co do anteny SAT to raczej nie licz na to że ktoś tobie pozwoli przestawiać antenę, z reguły gospodarze nie ogarniają takich tematów i nie widzę aby pozwolili Tobie grzebać. na kilka lat wyjazdów zawsze talerz był ustawiony na Astrę, jeden raz w Pernie był to Hotbird.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.12.2017 21:17

walp napisał(a):Widzę, że Janusz w żywiole. Na tym wątku spokojne 100.000 zrobi. :oczko_usmiech:

W jakiś dysk zewnętrzny powinien zainwestować, bo do czerwca trochę tych zdjęć nazbiera. :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 02.12.2017 21:21

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Widzę, że Janusz w żywiole. Na tym wątku spokojne 100.000 zrobi. :oczko_usmiech:

W jakiś dysk zewnętrzny powinien zainwestować, bo do czerwca trochę tych zdjęć nazbiera. :mrgreen:

Ja mam NAS 2TB chętnie Mu udostępnię :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2017 21:55

anakin napisał(a):

Spoko - mam dwa :D :D
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 03.12.2017 12:58

Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 04.12.2017 14:50

Gonzales napisał(a):W związku z moim przyszłorocznym wyjazdem do Chorwacji w tym samym okresie co mistrzostwa mam kilka pytań.
W domu który wynajmujemy jest telewizor podpięty do satelity ale nie wiem z jakiego sygnał odbierają w Chorwacji. Planuję wziąć z domu tuner n-ki i podpiąć go do instalacji. nie będzie problemu jeżeli będzie on ustawiony na Hot Birda. Problem się pojawi kiedy trzeba przestawić talerz. Czy właściciel się zgodzi?
Druga kwestia to odbiór lokalny. Chorwacja gra w finałach i jest szansa że jakieś mecze będą dostępne w ichniej telewizji. Może ktoś się orientuje czy będą w w ogólnodostępnej czy jakiejś płatnej?

Pozdrowienia.;)

Mecze na terenie Chorwacji będzie pokazywać HRT. Czy utworzą jakieś inne kanały, czy też normalnie dadzą na HRT1 i HRT2 - nie wiem. Nigdy dotąd w Chorwacji nie oglądałem TV (bo po co?), tym razem - force majeure :lol:

P.S. Co do grupy, to oczywiście nie ma się co podniecać, że łatwa (zbyt dobrze pamiętam 2002), ale też na pewno potencjalnie do najtrudniejszych nie należy. Założę się, że podobnie jak my, zadowoleni z losowania są kibice w Japonii, Kolumbii i Senegalu :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.01.2018 14:19

Jest kolejna drużyna przed MŚ.
Reprezentacja Polski zmierzy się w towarzyskim meczu z Chile.
Spotkanie rozegrane zostanie 8 czerwca 2018 roku na stadionie w Poznaniu.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.01.2018 14:32

Janusz Bajcer napisał(a):Reprezentacja Polski zmierzy się w towarzyskim meczu z Chile.

I bardzo dobrze, to aktualny mistrz Copa America i 10 drużyna w rankingu FIFA.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2018 12:43

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2018 12:51

Piłkarze z LOTTO Ekstraklasy powołani na mecze z Nigerią i Koreą Południową:

Przemysław Frankowski, Taras Romanczuk (Jagiellonia Białystok)
Michał Pazdan, Krzysztof Mączyński, Artur Jędrzejczyk (Legia Warszawa)
Damian Kądzior, Rafał Kurzawa (Górnik Zabrze)
Sławomir Peszko (Lechia Gdańsk)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone