Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Milna - wyspa Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bos57man
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bos57man » 06.11.2010 18:21

Czesć
Chcę zajrzec do Milny w maju w trakcie rejsu. Czy możesz madziaimaciek rzucić parę info , ale nie o cenach, tylko o samym miasteczku. No i np. czy jest targ rybny, żeby cos z rana kupić i upichcić Coś czytałem, że tam jakaś fabryka konserw troche wode w porcie psuła ? Czy jesteś jakas wahadłowa komunikacja publiczna z Milny , żeby gdzieś na jakiś szczyt podskoczyć i fotkę zrobic , no i oczywiscie jakie ciekawostki wypatrzyliscie w Milnie i okolicy. Chętnie skorzystam z porad co i gdzie tam mozna zobaczyć. Pozdro bos57man
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 06.11.2010 18:24

też poproszę o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

:D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.11.2010 20:15

bos57man napisał(a):Czesć
Chcę zajrzec do Milny w maju w trakcie rejsu. Czy możesz madziaimaciek rzucić parę info , ale nie o cenach, tylko o samym miasteczku. No i np. czy jest targ rybny, żeby cos z rana kupić i upichcić Coś czytałem, że tam jakaś fabryka konserw troche wode w porcie psuła ? Czy jesteś jakas wahadłowa komunikacja publiczna z Milny , żeby gdzieś na jakiś szczyt podskoczyć i fotkę zrobic , no i oczywiscie jakie ciekawostki wypatrzyliscie w Milnie i okolicy. Chętnie skorzystam z porad co i gdzie tam mozna zobaczyć. Pozdro bos57man

Mimo, że nie do mnie kierowane, to pozwalam sobie odpowiedzieć: Milna to nie miasteczko ani nawet nie miejscowość; od biedy można ewentualnie nazwać ją osiedlem ...ale tak naprawdę to po prostu zatoka, w której, jako odpowiedź na zapotrzebowanie turyzmu,wyrosło killkadziesiąt obiektów (apartamentowców, pensjonatów, restauracyjek i naturalnie kamp). Cóż tam można robić? Prócz kąpieli morskich i słonecznych oraz jedzenia zupełnie nic. Ale cała wyspa będzie dla Was... Zajrzyj do wyjątkowo licznych "hvarskich" tematów i dowiesz się wszystkiego (co obowiązkowo zobaczyć, czego spróbować itp.)
Na początek:
Co zwiedzic na wyspie Hvar
Klub Miłośników Wyspy Hvar... dalej na pewno dasz radę wyszukać samodzielnie.
P.S. Naprawdę warto zatrzymać się na wyspie na dłuższą chwilkę... i zobaczyć wyspę.., bo to, co na niej najbardziej godne uwagi ukryte jest w jej wnętrzu. Jeśli ma to być jedyny podczas rejsu krótki "przystanek" na Hvarze, to moim zdaniem Milna nie jest najlepszym na to miejscem.
Pozdrawiam
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 07.11.2010 21:16

bos57man napisał(a): Chcę zajrzec do Milny w maju w trakcie rejsu. (...)Coś czytałem, że tam jakaś fabryka konserw troche wode w porcie psuła ?

Jesteś pewien, że szukasz informacji o Milnej na wyspie Hvar, a nie na wyspie Brač :?: Wzmianka o fabryce konserw sugeruje, że jednak chodzi o o miasteczko na Braču :wink:.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.11.2010 21:54

dangol napisał(a):
bos57man napisał(a): Chcę zajrzec do Milny w maju w trakcie rejsu. (...)Coś czytałem, że tam jakaś fabryka konserw troche wode w porcie psuła ?

Jesteś pewien, że szukasz informacji o Milnej na wyspie Hvar, a nie na wyspie Brač :?: Wzmianka o fabryce konserw sugeruje, że jednak chodzi o o miasteczko na Braču :wink:.

Wcześniej na ten szczegół nie zwróciłam uwagi...Ale Danusia ma całkowitą rację. Pozdrawiam!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.11.2010 22:16

To co Pani Kasiu , najlepiej będzie jak bos57man zostawi Milną i zakotwiczy na Josipowej , Lucicy albo Dubokiej :D Tam będzie miał chociaż święty spokój :wink:
Pozdrav.
bos57man
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bos57man » 08.11.2010 20:16

Dzięki Kochani za porady i czekam na więcej nt. okolic miasta Hvar . Faktycznie, w pierwszej chwili jak pisałem pytania, to mi coś dzwoniło w głowie o tej fabryce konserw, a to faktycznie ( sprawdziłem w moich przewodnikach) w Milnie na Braću. A Milna na Hvarze interesuje mnie tak jak każde inne fajne miejsce w pobliżu miasta Hvar, bo już dwa razy próbowałem zacumować w Hvarze, ale tam ciągle tłok przy nabrzeżu i musiałem ostatecznie lądować w Palmiżanie . No ale do trzech razy sztuka i w tym roku chcę albo do południa szybciutko dojechać do Hvaru albo właśnie znaleźć coś niedaleko tego miasteczka...jakąś bezpieczną zatoczkę najlepiej choćby z jednym wolnym muringiem , żeby skoczyć do Hvaru. Będę jechał Bavarią 33 , a ona ma 1,85 zanurzenia, no ale co roku powstają jakieś nowe prywatne przystanie z mooringami, wiec może Wam coś wpadło w oko. Zaciąłem się, bo Hvar z wody jest piękny, a tak jak piszecie, to z lądu jeszcze piękniejszy i jak trzeba to się zacumuje tu i tam przez kolejne dni. Pozdrav . Bos57man
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne