A tymczasem udało się całkiem
spontanicznie zorganizować Crospotkanie
w realu,to znaczy Zakopanem
Spotkanie cromaniackie - fantastyczne, bardzo hippy
.png)
A tymczasem udało się całkiem
.png)
Wczułem się w klimat Svetaca, choć w sumie wiele go nie pokazałaś (zrozumiały brak czasu), ale tę odległość, to odosobnienie dało się odczuć. Zazdroszczę rejsu!
.png)
Katerina napisał(a):MarsallahWczułem się w klimat Svetaca, choć w sumie wiele go nie pokazałaś (zrozumiały brak czasu), ale tę odległość, to odosobnienie dało się odczuć. Zazdroszczę rejsu!
Wiele go nie pokazałam?? A skały i linia brzegowa z sokołami?Reszta to makia i ruiny. Ale,..masz rację, za dwa miesiące.....
Katerina napisał(a):Nie mogę się powstrzymać...W nawiązaniu do mojej poprzedniej relacji " NA OBCASACH..."
Muszą być ...Szpilki pod Giewontem![]()
![]()
Katerina napisał(a):Wracam
Katerina napisał(a):tomekwgurachA tymczasem udało się całkiem
Najpiękniejsze miejsce w Polsce, zaraz po Gdańsku i Sopocie
![]()
Spotkanie cromaniackie - fantastyczne, bardzo hippydziękuję za rekomendacje i inspiracje muzyczne i nie tylko
.png)
travel napisał(a):Katerina napisał(a):Nie mogę się powstrzymać...W nawiązaniu do mojej poprzedniej relacji " NA OBCASACH..."
Muszą być ...Szpilki pod Giewontem![]()
![]()
Toż to koszmar goprowców![]()
![]()
A kostki całe po tej sesji ?
No, sama powiedziałaś, że nie było czasu donikąd pójść. Miałem na myśli jakiś hike albo chociaż leisurely stroll
Spotkania spontaniczne nie były ofkors
Już obmyślamy plany na kolejne![]()
Cieszę się,że mimo kiepskiej pogody udało się
wdrożyć plan B...
...
Zakopane wbrew opinii wielu nie tylko Sławomirem stoi;
Taakie klimaty też bywają
..Szpilki pod Giewontem![]()
![]()
Następnym razem założysz Tam dopilnuję żeby tak się stało

.png)
) nie znam, ale było fantastycznie.
, ale też chcemy trochę porozmawiać.
.png)
Katerina napisał(a):
Mamy piękny wiatr od rufy, czyli fordewind, więc Kapetan bez zastanowienia stawia wszystkie żagle
.png)
"Katerina"]
Mamy piękny wiatr od rufy, czyli fordewind, więc Kapetan bez zastanowienia stawia wszystkie żagle
Przy płaskim morzu jakie mieliście najlepszy wiatr dla nieobytych z wodą gdyż nie kładzie łodzi w przechył, spokojny, delikatny, komfortowy kierunek wiatru.Moja pierwsza reakcja na łopot szmat nad głową i odczuwalne przyspieszenie z kopyta![]()
Pomoc jest potrzebna przy instalowaniu spinakera, czyli dodatkowego żagla na dziobie, który wiatr wydyma jak balon, co doda nam dodatkowej prędkości.
Spinaker "jest to jeden z najtrudniejszych do prowadzenia żagli, szczególnie na zmiennym i nierównym wietrze, kiedy to wymaga od załogi wytężonej uwagi."
I jak tu nie zwariować z euforii??
Nie dziwię się, że ludzie po przeżyciu różnych ciężkich przejść na morzu i w obliczu piękna natury mogą mieć takie wizje![]()
W kwaterze u Vanji nie mogę zasnąć...Wszystko wokół wiruje, buja się, czuję jakbym była wciąż na pokładzie![]()
Dzwonię do Kapitańskiej..." To normalne?"
"Normalne"
![]()
.png)
Cóż mogę napisać o ostatnim odcinku ????
Tylko jedno:
ACH JO![]()
Co mam zrobić żeby zamiast linku do filmu wyświetlał się film ??? (nigdy tego nie robiłam)
Kobieta w tańcu,
Koń w galopie,oraz
Łódź pod żaglami,to
Najpiękniejsze widoki jakie mogą być
Mam nadzieję kiedyś dołączyć do
takiej/tej wycieczki![]()
, bo tak go określał Kapetan.Wizji nie mamy ale słusznie kiedyś ktoś na forum opisał żeglarzy: chodzą trochę nieprzytomni, nieobecni. Po trudnym czasie na morzu człowiek szuka osoby która wysłucha - stąd często skiperzy rozmawiaja ze sobą. Emocje muszą gdzieś znaleźć ujście i zrozumienie.
Bardzo przyjemny stan Kasia, gdzie Ty się znowu podziewasz![]()
Cudowne zwieńczenie wspaniałego rejsu! Klimatycznie, fascynująco, zachwycająco!
Jak wrócę do Komižy, na pewno odnajdę Darko
.png)
Katerina napisał(a):...bo "jo" po kaszubsku może mieć wiele znaczeń:mrg
Katerina napisał(a):...Oj, przemierzam kilometry wydm, włóczę po starych bunkrach i rozbijam (z) różnymi jednostkami![]()
![]()
Skorzystam z okazji, aby promować mój region - tu bezludne wydmy i plaże w lesie (tudzież las na plaży) w pobliżu ujścia Wisły do morza (Stogi - Górki Zachodnie). Stamtąd można popłynąć Wisłą Śmiałą, a potem Martwą na gdańską starówkę

.png)
Katerina napisał(a):travelCóż mogę napisać o ostatnim odcinku ????
Tylko jedno:
ACH JO![]()
Gdybym nie wiedziała,że to po czesku, to miałabym dylemat co masz na myśli...bo "jo" po kaszubsku może mieć wiele znaczeń![]()
Kasia, gdzie Ty się znowu podziewasz![]()
Jak wrócę do Komižy, na pewno odnajdę Darko
Powrót do Nasze relacje z podróży