tomekwgurach znam gościa, to jest tomekwninskiejlagónietomekwgurach napisał(a):Pojutrze wracam do rzeczywistości![]()
![]()
Na razie to...
Idę czytać odcinek.
Katerina co Ty po nocach teraz robisz
.png)
tomekwgurach znam gościa, to jest tomekwninskiejlagónietomekwgurach napisał(a):Pojutrze wracam do rzeczywistości![]()
![]()
Na razie to...
.png)
Pięknie, aż chce się wskoczyćKaterina napisał(a): ...Tu mi się najbardziej podoba...
Katerina napisał(a): ...Wcześniej napisałam,że nie spotkaliśmy w trakcie rejsu żadnej, poza naszymi jednostki...ludzkiej![]()
Bo jedna pływająca się trafiła - ale bez załogi... (Viski "trójkąt bermudzki" ich pochłąnął?![]()
) Pewnie nurkowali w grotach, co jest tu bardzo niebezpieczne ze względu na zdradzieckie skały pod wodą...Ale widoki podobno najbardziej spektakularne w Chorwacji...
A jednak spotkaliście i ludzką jednostkęKaterina napisał(a): ... Każdy odcinek linii brzegowej jest inny - zobaczcie sami...![]()
.png)
Katerina napisał(a):
travel[b]
Po wczorajszym horrorze nie miałam siły zaglądać do cropli.
O, matko, Izo, tam musicale kręcą przecież, nie horrory
Co się działo
Uchylę tylko rąbka tajemnicy : było sporo krwi![]()
tomekwgurach znam gościa, to jest tomekwninskiejlagónie
Katerina co Ty po nocach teraz robisz
Pięknie, aż chce się wskoczyć
A jednak spotkaliście i ludzką jednostkę, widzę nurka tam przy skale w dolnej części foto
chyba przeoczyłaś zaaferowana widokam
Ależ cudowny Taki rejs
Widać,ze taki od srca,a nie jak większość "rybnych pikników"![]()
Na razie pakuję się do drogi powrotnej
Dziękuję za dzisiejszy odcinek,który mi znacznie osłodziłtrud powrotu
)
Wracaj do swojego portu, może tam jakiś statek z daleka przypłynie .png)
.png)
Katerina napisał(a):A jednak spotkaliście i ludzką jednostkę, widzę nurka tam przy skale w dolnej części foto
chyba przeoczyłaś zaaferowana widokam
OżeszGusia![]()
![]()
Jesteś pierwszą osobą, która go wypatrzyła![]()
Nikt na naszym statku go nie zauważył![]()
![]()
Wszyscy tylko dywagowali, dlaczego ta motorówka pusta![]()
![]()
![]()
CROberto napisał(a):... Btw.
gusia - ale masz patrzałki wyrobione ...![]()
![]()
.png)
Tutaj Darko wyłącza katarynę, czyli silnik i pozwala nam cieszyć się niesamowitymi dźwiękami natury...
Będe wdzięczna za informację 
.png)
Ta wyprawa na Svetac to hit ....hitów
Nie chodzi tylko o walory widokowe , ale również o świadomość tego ,że jesteśmy gdzieś bardzo daleko od kontynentu.
Cały klimat i nastrój dopełnia this old tub and privateer
Zrób ten dzień nawet w pięciu odcinkach - tylko daj wszystkie zdjęcia
Nie wyobrażam sobie teraz popłynąć tam np takim stateczkiem jakim wcześniej opłynęłam Vis Swięty Andrzej podoba mi się najbardziej, a te wszystkie ciekawe legendy i inne opowieści z mchu i paproci ... dawaj tego więcej.
Pięknie.
Ha....widzisz? Warto wyłączyć żeby docenić ciszę i odgłosy morza czy też pobliskiego lądu.
czy możesz dowiedzieć się czy Wasza łódź miała fil czy falszkil i ile ma zanurzenia?
.png)
Katerina napisał(a):czy możesz dowiedzieć się czy Wasza łódź miała fil czy falszkil i ile ma zanurzenia?
Nie wiem,czy miała falszkil, ale na pewno miała flaszki![]()
I to różnorodne..
Ok, postaram się dowiedzieć, ale Ty mi powiedz jak to będzie po angielsku, albo po chorwacku
beatabm napisał(a):falszkil - nie mam pojęcia
wolne tłumaczenie napisał(a):Falschkiel pochodzi z przemysłu stoczniowego i pierwotnie oznaczał dodatkowy kil, który był przymocowany poniżej prawdziwej stępki drewnianych statków. Jeszcze w 1874 roku termin ten był używany również przy statkach stalowych, później jednak przestał być całkowicie używany.
.png)
wolne tłumaczenie napisał(a):
Falschkiel pochodzi z przemysłu stoczniowego i pierwotnie oznaczał dodatkowy kil, który był przymocowany poniżej prawdziwej stępki drewnianych statków. Jeszcze w 1874 roku termin ten był używany również przy statkach stalowych, później jednak przestał być całkowicie używany.