Dziwna ta łódka - ciekawa jestem jak zachowuje się przy wyższym stanie morza - ma wysokie burty, czy woda ma swoje szybkie ujścia z pokładu? Wygląda troszkę jak tak mocno popularna u nas na jeziorach dawno temu dezeta
.png)
.png)
Brusnik i Kapetan w tej chuście wymiatają![]()
dzięki za informacje o przeszłości geologicznej tego regionu![]()
22:40
Katerina
odcinka o tak wczesnej porze kto by się spodziewał z Twojej strony
Kapitan po mistrzowsku łajbę wpasował. Patrząc na te najeżone skały, wystające z wody i te co widać pod wodą, można się domyślić, że jeden nieuważny manewr i łajba roztrzaskana
Brusnik faktycznie dziki, niegościnny z wyglądu. Trudno do niego przybić, potem trudno zejść na ląd, broni się jak może a i tak się przyszwędali jacyś nie wiadomo po co...wyglądacie na tej wyspie jak rozbitkowie poszukujący możliwości przetrwania
Fajne doświadczenie.
Ja się zachwyciłem. Najbardziej basenikami - jastožerami i widokiem Svetaca. A te rumowisko skalne jakby żywcem wyjęte z filmu fantasy
O Svetacu pewnie przeczytam już po swoich hvarowakacjach...
Adriatyk nie należy do głębokich zbiorników - dno jest z reguły nie dalej niż 100 metrów pod podłogą a często bliżej. Gdzie mu choćby do niedalekiego Śródziemnego
Dziwna ta łódka - ciekawa jestem jak zachowuje się przy wyższym stanie morza - ma wysokie burty, czy woda ma swoje szybkie ujścia z pokładu?
Wygląda troszkę jak tak mocno popularna u nas na jeziorach dawno temu dezeta
Także ten.., łódka siedziała dobrze w klimacie..png)
Na kilku portalach i blogach znalazłam takie informacje o głębokości np przy brzegach Jabuki...
" The shores are extremely steep and inhospitable with maybe one spot to leave the passenegers but someone must remain on the boat at all times. Anchoring? Forget about it – over 200 meters till bottom right by the island. "
Czyli...wstydu nie ma![]()

.png)
Trzeba skargę do administracji wnieśćKaterina napisał(a): Jak się nie ma co się lubi..., a nie ma się, bo o mojej ulubionej porze do pisania coś się dzieje z serwerem cropli( 3x pod rząd straciłam godziny pracy nad odcinkami), to człowiek jest zmuszony zmienić tryb
![]()
Jaką?Katerina napisał(a): A co to za wyspa, do której Ty dopłynęłaś? Wygląda na mocno zadziecionąTa cała ferajna na zdjęciu to Wy? Czy z trzeciego jachtu?
.png)
Trzeba skargę do administracji wnieść
.png)
Ural napisał(a):Oj Katerina, Katerina Ty już jesteś jak Wilk Morski, który nie jeden sztorm na morzu przeżył.
Especially for you Katarina
Czerwiec zdecydowanie mi się nie podoba
Gorąco jak w piecu i więcej ludzi niż we wrześniu
Fantastyczny odcineka powiadasz, że bèdzie jeszcze lepiej....
.... no to się -nastrajam....
Kapitan na wyspie- wygląda na prawdziwego pirata
Sparrow, to przy nim jakaśpopierdułka
Kapetan to 100% faceta w facecie .png)

.png)
piotrf napisał(a):Zastanawiam się , dlaczego Kasia , Beata , Agnieszka , Gusia , czy też reszta pływających Koleżanek forumowych ma być "Wilkiem Morskim" , skoro to piękne kobiety ?
To przecież Syreny są , ....
.png)
Katerina napisał(a):travelEspecially for you Katarina
Dzięki Izo, mam nadzieję, że pierwsza kawa, lub drink przy "moim" stoliku na Petit Paris już za Tobą ?
Jak ja wytrzymam do września ?![]()
![]()
Czerwiec zdecydowanie mi się nie podoba
Gorąco jak w piecu i więcej ludzi niż we wrześniu

.png)
Zastanawiam się , dlaczego Kasia , Beata , Agnieszka , Gusia , czy też reszta pływających Koleżanek forumowych ma być "Wilkiem Morskim" , skoro to piękne kobiety ?
To przecież Syreny są , a jak już muszą być powiązane z Wikami Morskimi , to "Wadery Morskie" jest tu bardziej zrozumiałe i odpowiednie
)..Piotrze ... a może to Morske Vile

.png)
Mój Kapetan....... (tak ja też mam swojego Kapetana i to najwyższej rangi , bo jest szefem portu w Splicie)
....mówi ,że po Mamma Mii znacznie wzrosła ilość turystów i że najlepszy jest wrzesień. Gaduła z niego straszny , szczególnie po čašy vina , ale o tym napiszę kiedyś w mojej relacji.
A na Twoim balkonie ktoś powiesił majtki, skandal![]()
![]()