Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MAKARSKA I MIASTECZKA WOKÓŁ - co warto zobaczyć

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 17.05.2007 10:22

Wiem coś na ten temat - :cry: wszstkim pokazuję swoje zdjęcia z Chowacji i każdemu tłumaczę, że niech się tak nie zachwycają, bo w rzeczywistości jest jeszcze piękniej niż na tych zdjęciach. Jak byliśmy w czerwcu w okolicach Szybenika zrobiliśmy ok. 800 zdjęć - mówiliśmy wtedy że to jest dużo - wcale nie :cry:. Jak teraz myślę i wspominam, stwierdzam, że mogliśmy zrobić ich jeszcze więcej - cykać i cykać :lol:, ale wtym roku poprawimy się ...
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 17.05.2007 18:28

Zdjecia super!
Pani Kasiu zdecydowałem się na jednak na jednodniowy wypad tylko do Hvaru. Mam jeszcze jedno pytanie.Powrotny transport jest zapewniony liniami promowymi o numerach 9604 i 9603A(odpływają z Hvaru o 13.00. ) Natomiast znalazłem połączenie do Hvaru linia promowa Split-Vis (wypływa ze Splitu o 9.30) Jednakże znalazłem sprzeczne informacje:
1. Prom nie zatrzymuje sie w mieście Hvar i płynie prosto na Vis
2. Zatrzymuje się w porcie Hvar.
Bardzo zależy mi na tym by potwierdzić ,że tym promem dostane się do Hvaru. Będę również wdzięczny za podanie informacji o innym promie,statku , wodolocie , który w godzinach porannych odpływa do Hvaru ze Splitu. Ze stron Jadrolinii myślę ,że wycisnąłem wszystko ale być może są inni operatorzy obsługujący te połączenia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.05.2007 19:53

krzysiek M. napisał(a):Zdjecia super!
Pani Kasiu zdecydowałem się na jednak na jednodniowy wypad tylko do Hvaru. Mam jeszcze jedno pytanie.Powrotny transport jest zapewniony liniami promowymi o numerach 9604 i 9603A(odpływają z Hvaru o 13.00. ) Natomiast znalazłem połączenie do Hvaru linia promowa Split-Vis (wypływa ze Splitu o 9.30) Jednakże znalazłem sprzeczne informacje:
1. Prom nie zatrzymuje sie w mieście Hvar i płynie prosto na Vis
2. Zatrzymuje się w porcie Hvar.
Bardzo zależy mi na tym by potwierdzić ,że tym promem dostane się do Hvaru. Będę również wdzięczny za podanie informacji o innym promie,statku , wodolocie , który w godzinach porannych odpływa do Hvaru ze Splitu. Ze stron Jadrolinii myślę ,że wycisnąłem wszystko ale być może są inni operatorzy obsługujący te połączenia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Dziękuję...
A teraz o promach...
Przyznam, że nie mogę znaleźć miejsca, w którym znajdują się te sprzeczne informacje...Może chodzi o to, że promy na Vis przez Hvar płyną tylko raz w tygodniu; w pozostałe dni rzeczywiście nie zatrzymują się w Hvarze. Co do ewentualnych innych przewoźników, linii promowych itp, to rzeczywiście jest jeszcze Sem Marina, ale ona nie ma w rozkładzie Hvaru, niestety.
Zdenerwowała mnie dziś ta stronka Jadrolinii...nie funkcjonuje jak powinna. Nie przeszukuje podróży na okres letni..., choć jest już nowy rozkład...A te tabelarne rozkłady są beznadzieje, bez dwóch zdań...i nie mam do nich zaufania; nigdy nie jestem na sto procent pewna, czy dobrze je interpretuje. Dzis nie potrafię juz więcej pomóc...ale jak się dowiem, to skrobnę
Pozdrawiam
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 18.05.2007 07:11

Dziękuję Pani Kasiu.
Informacje sprzeczne wynikają z porównania rozkładów jazdy podanych na stronach jadrolinii i Hvar.hr.
Będę nadal szukał informacji w necie, no i czekam na ewentualne informacje od Pani.
Sradcan Pozdrav. Krzysiek
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 19.05.2007 10:44

Planuję jedniodniową wycieczka na jedną z wysp na poziomie riwiery Makarskiej, tak jak to wcześniej określiłem. Niestety z opisu Jadrolinii ilość promów na Korcule jest bardzo ograniczona, ponadto wg planu odbywa się w niezbyt dobrych godzinach, tak że zwiedzaniem mogą być duże problemy. Znacznie lepiej wygląda to z Hvarem, i z uwagi na to, sprawa wydaje się być chyba przesądzona.
Pozdrawiam. :wink: :lol:
-=Mat=-
Plażowicz
Jeśli

Nieprzeczytany postnapisał(a) -=Mat=- » 19.05.2007 11:26

chcesz zobaczyć co nieco z Breli to zapraszam do obejżenia moich zdjęć. Byłem tam w zeszłym roku i naprawdę było super. Polecam !

Oto link:
http://trekker.ovh.org/index.php?subact ... m=&ucat=8&
marzeniak
Croentuzjasta
Re: Jeśli

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 21.05.2007 11:59

-=Mat=- napisał(a):chcesz zobaczyć co nieco z Breli to zapraszam do obejżenia moich zdjęć. Byłem tam w zeszłym roku i naprawdę było super. Polecam !

Oto link:
http://trekker.ovh.org/index.php?subact ... m=&ucat=8&

Fajne mi co nieco :wink: Zdjęcia bardzo dobre, ujmujące, zjawiskowe, a widok z apartamentu najlepszy-jaki tylko można sobie wymarzyć.
Za każdym tak pięknym zdjęciem upewniam się tylko, że wyjazd do Breli to jest lajtrafniejszy wybór.
Dziekuję i pozdrawiam upalnie
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

MAKARSKA I MIASTECZKA WOKÓŁ - co warto zobaczyć - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone