Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 13:46

Dawno temu, kiedy czlowiek jeszcze byl nieobyty ze swiatem...
z kolezankami szukalysmy pracy, na ogol sprzatanie (Niemcy) i oto pare przykladow:
1. sprzatanie u rodziny lekarzy, rozmowa w gabinecie, dziewczyny poszly we dwie, zeby bylo razniej. Lekarz mily facet, rozmowa spoko, nagle z textem, ze jeszcze prosba na koniec, czy moglyby go zwiazac, bo jego to jara jak mloda dziewczyny obserwuja jego proby uwolnienia sie. Dziewczyny zwiazaly go .... i uciekly :D
2. ogloszenie, rozmowa telefoniczna, spotkanie. wchodzisz do mieszkania, facet robi kawe, kulturalnie z toba rozmawia i mowi, te ma troche inne hobby... otwiera drzwi do innego pokoju a tam cala sciana zdjec z nagimi paniami w najobrzydliwszych pozach
3. sprzatanie, starsze malzenstwo, baba wychodzi na zakupy a facet 100 marek na stol i lape pod spodnice dziewczyny............... dziewczyny 100 w lape i w nogi :lol:

przykladow znam tysiace i nie sa wymyslone
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 14:20

gratkorn napisał(a):Sorki, ale na dzisiaj mam fajrant, szef już poszedł, to co ja tu będę tak sama siedzieć :lol: .
Reszta jutro. Do poczytania , do jutra :papa:

Moni - Ty też lubisz wystawiać cierpliwość ludzką na próbę :lol: :twisted:
Vidimo se sutra !!! :D I nie ma że szef poszedł to i ja czmycham :lol: - czekam<y> na ciąg dalszy tych historyjek !!!! :papa:

Leya - uśmiałam się do rozpuku :lol: kapitalnie z tego wybrnęłyście - kto wie jakby się to mogło skończyć gdyby trafiło na inne osoby 8O
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 14:31

Nie strasz Dru :D swirow tam nie brakuje
Mnie kiedys babka zrzucila towar z tasmy przy kasie, bo zabraklo jej miejsca na wlasne, inna uderzyla mnie laska po lydce za to ze chcialam jej otworzyc drzwi, jeszcze inna gonila po metrze i sprawdzala dowody- kto nie byl Niemcem musial wysiasc itd, itp
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 14:44

Noooo to faktycznie miałaś przeżycia 8O Ja bym tej babie przy kasie miazgę zrobiła z towaru :evil: :lol:
A świry to wszędzie się znajdą - w jednych krajach mniej , w innych więcej ale są .
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2005 15:26

drusilla napisał(a):Noooo to faktycznie miałaś przeżycia 8O Ja bym tej babie przy kasie miazgę zrobiła z towaru :evil: :lol:

Ale Ty jesteś ostra :lol:

Pozdrawiam :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 16:46

Nooo wiem :oops: Mnie się raz podpada. A za coś takiego to bym ubiła :lol:
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 12.09.2005 20:02

drusilla napisał(a):Pamiętsz taką piosenkę "Ameno" ??? Swego czasu była wielkim przebojem :D

Dori me interimo adapare dori me
Ameno ameno latire latiremo dori me
Ameno omenare imperavi ameno
Dimere dimere matiro matiremo ameno

Weź mnie do środka pochłoń weź mnie
Odsłoń odsłoń ukrywając ukrywając się weź mnie
Odsłoń nieodkryte znaki odsłoń
Powiedz mi powiedz mi o mężnej walce męczennikach odsłoń

To muzyka hmmmm nie wiem jak to określić ...tajemnicza ...mistic :D i baaardzo piekna < no w kazdym razie dla mnie :lol: >

A chorwacką muzyką zainteresowałam się sama ,nie będąc ani razu w Chorwacji 8O :lol: - ten język i te klimaty ..dosłownie mnie pochłonęły :D

Hej, droga Drusillo!

Może nie w temacie Chorwacji, ale w temacie podróży muzycznych i owszem. Słyszałaś kiedyś o czeskiej kapeli grającej ghotic metal, XIII Stoleti?

Nastał rok 1296. Czas ciemności, chaosu i czarnej magii. Dzikie hordy wilkołaków ciagnęły przez Europę. Przez dzień ukrywały się w lasach, a nocami napadały na wioski i samotne domostwa... ( http://xiii-stoleti.rockmetal.art.pl/)

Oficjalna strona zespołu http://www.maffet.cz/www/xiii/index.html

pzdr, Marcin
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 20:28

Zdravo Finestro :D
No tutaj kazdy temat jest na temat :lol: Era też nie ma nic wspólnego z Chorwacją :lol:
Nie słyszałam o takim zespole 8O Właśnie usłyszałam /przeczytałam :D
Wielkie dzięki !!! Już się nie mogę doczekać i idę na tą stronkę :lol:
pozdrav :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 21:20

Byłam , pooglądałam :D . Naczytać się nie naczytałam bo czeski to już całkiem czarna magia :lol: Szkoda tylko że nie dali ani jednego kawałka do posłuchania :( - albo ja tak szukałam :roll:
Klimat podoba mi się zdecydowanie . No i lubią wampiry 8)
Z podobnych słyszałam tylko Xandrię , Nightwish i Within Temptation.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2005 21:28

Kako je dobro ... Drusilla i Finestra

Skoro rozmowa o kapelach to jak miałem latka dwudzieste i trzydzieste lubiałem ich słuchać:
http://www.ironmaiden.com/

Zostały mi jeszcze dwie kasety ale nikt nie chce ich ze mną słuchać!

Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 12.09.2005 21:35

krakuscity napisał(a):Kako je dobro ... Drusilla i Finestra

Skoro rozmowa o kapelach to jak miałem latka dwudzieste i trzydzieste lubiałem ich słuchać:
http://www.ironmaiden.com/

Zostały mi jeszcze dwie kasety ale nikt nie chce ich ze mną słuchać!

HEJ, Krakusie i Drusillo.

Będziecie na zlocie?

Planuję przybyć na Zlot, jeśli będziecie to zabiorę kilka CD z XIII Stoleti, naprawdę niezła frajda słuchać o trumnach i, wampirach i wilkołakach właśnie po czesku.

marcin

ps. postaram się poszukać linków do mp3, zaraz wsadzę na forum.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2005 21:43

Możesz zabrać CD, ale ja ich nie wysłucham może na następnym zlocie się spotkamy.

drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 21:45

Kako je dobro Krakusie :lol:
Ja mam jeszcze sporo starych kaset z którymi szkoda mi się rozstać. Mój brat który ma te latka pod trzydziestkę właśnie :P bardzo lubi Iron. Nawet kiedyś miał taka ogromną flagę z Eddiem powieszoną na ścianie :lol:
Jak ją pierwszy raz zobaczyłam to 8O Trupiszcze jakieś na pół ściany :lol: . Ja wolałam klimaty łagodniejsze. A gothik jest pomiędzy rzeźnią a bardzo nastrojowymi klimatami - bardzo mi odpowiada.
A niedaleko Chorwacji - słoweńska grupa Siddharta - też śpiewa fantastycznie choć klimat troszkę inny :D
Na zlocie szykuje się niezły koncert 8) - niestety nie wybieram się :(
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 12.09.2005 21:56

http://music.gothic.org.ru/mp3/xiii_stoleti-vampires.mp3

Walki światów, tryumf ciemnot. Refren się nie zmieścił:
Krew i wiara twoja jest czarna

Muzyczka trochę naiwna, takie fajne, ale po wsłuchaniu się gwarancja dobrej zabawy.

Na koncercie Agressiva 69 puscilismy ich CD w przerwie między supportami. Wiara zaniemówiła, nie wiedzieli jak reagować. A DJ musiał wykonać kilkanaście nielegalnych kopii dla zainteresowanych (nie pobierał opłat).

Marcin
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2005 21:56

drusilla napisał(a): Mój brat który ma te latka pod trzydziestkę właśnie :P bardzo lubi Iron. Nawet kiedyś miał taka ogromną flagę z Eddiem powieszoną na ścianie :lol:
:(

Czyli Drusilla nie łączy nas tylko cro-pl lecz i pośrednio Iron. Szkoda, że ja mam już te latka pod pięćdziesiątkę i raczej słuchać mi takiej muzyki "nie wypada". :D

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone