Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drusilla
Cromaniak
luźne pogawędki o wszystkim

Postnapisał(a) drusilla » 20.08.2005 13:40

To taki kącik pogaduszek - żeby nie zaśmiecać ważnych wątków :)
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 20.08.2005 13:44

Też taki kiedyś założyłem "Cromaniacka czateria" ale skończyło się kłotnią :lol: . Przed chwilką zaświeciłem latarką w ten czarny kwadracik ale nikogo nie zobaczyłem :cry: Czekam.

Pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 20.08.2005 13:49

Wiem - czytałam sobie Czaterię i nawet się wpisałam parę razy :lol:
Wiesz czemu nic nie widać? ...bo dzień jest ...wampiry w ukryciu 8) :lol:
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 20.08.2005 13:55

Chwilowo uciekam ale może jeszcze dziś wrócę.

Pozdrawiam :papa:
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 20.08.2005 13:56

trzym się Krakusie :papa: :D
platon
Cromaniak

Postnapisał(a) platon » 20.08.2005 16:43

Technika komputerowa pozwala tworzyć własne światy. Światy będące realizacją niczym nieskrępowanych wizji, marzeń, pragnień; często wyrażające skrywane gdzieś cechy. Daje nieograniczone niemal możliwości: tworzenia, modyfikowania i łączenia obrazów obiektów rzeczywistych i wyimaginowanych. Wyrażania swoich myśli.
Jest kolejną możliwością wyrażania siebie.

Fakt, o którym we współczesnym świecie nie można zapominać.

Nowoczesna technika pozwala bowiem zmieniać obrazy rzeczywistego świata. I to często w stopniu tak doskonałym, iż nie jesteśmy już w stanie odróżnić tego co prawdziwe od tego, co jest tylko wytworem czyjejś wyobraźni. Dobrze, jeśli wyobraźni pobudzającej tylko nasze zmysły. Gorzej zaś, gdy służącej zafałszowaniu docierającego do nas przekazu. Fakt ten nabiera szczególnego znaczenia własnie teraz.

Warto o tym pamiętać.
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 08:19

8O dopiero dziś mogłam się zalogować . Wczoraj dostęp zamknięty. Może to i dobrze - taka mała przerwa nie zaszkodzi a pozwoli odetchnąć i troszkę nabrać dystansu do pewnych spraw :D
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 22.08.2005 08:27

drusilla napisał(a):8O dopiero dziś mogłam się zalogować . Wczoraj dostęp zamknięty. Może to i dobrze - taka mała przerwa nie zaszkodzi a pozwoli odetchnąć i troszkę nabrać dystansu do pewnych spraw :D

Drusii Ty jeszcze w czerni?
Wczoraj był tu szlaban.
Kako je dobro.............. :wink:

Pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 08:36

Kako je dobro ...Krakusie :D :D :D
W czerni mi jednak do twarzy :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gratkorn » 22.08.2005 08:47

Cześć ! Tu Monika - też nie blondynka. Tak sobie po cichutku wejdę pomiędzy rozmowę o kolorach (naprawdę czarno ! - gdzie Twoje rogi Dru?). Skoro można tu na każdy temat, to co powiecie o jedynkowym "Sopocie". Ponieważ jesteśmy w wieku "pamiętania" tych klimatów to zapewne podobał Wam się koncert "Przeżyj to sam". Ja uważam, że był cudowny!!! Wogóle całe dwa dni były świetne, nie przypuszczałam tylko, że część "Oratorium" Rubika, którego nie gra chyba żądna stacja radiowa stanie się Przebojem Lata??? Czy odkąd zaczęło się lato ktoś to gdzieś słyszał (wykonanie świetne - ale na przebój lata chyba nie zasługuje biorąc pod uwagę, że nijak nie mogę tego zanucić). Dru i Krakusie, podobało wam się?
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 09:06

Bok Moniko Nie Blondynko :D :lol:
Koncertu nie oglądałam :( . A te klimaty pamiętam doskonale :lol: . "Przeżyj to sam" to jedna z moich ulubionych piosenek...chociaż za Lombardem nigdy nie przepadałam. Teraz - od dłuższego zresztą czasu tak wciągnęła mnie muzyka chorwacka że bardzo rzadko słucham innej 8O :lol: - to się nazywa uzależnienie :lol:
Sopotu nie ogladam od jakiegoś czasu... Pamiętam jak kiedyś wyglądał ten festiwal . Teraz to nie to :cry: ...chociaż może trafić się jakiś ciekawy występ :D
Ja do tej pory wspominam mini koncert Ery - to było kilka lat temu. Zrobił na mnie ogromne wrażenie. I jeśli nie pokręciłam to ze 2 lata w tył był w Sopocie Toto Cutugno którego też bardzo lubię słuchać :D
gratkorn
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gratkorn » 22.08.2005 11:07

Nie wiem co to "Era" (a chyba powinnam! - oświeć mnie) :oops: ale jeśli chodzi o muzykę chorwacką (jak i włoską) to jestem jak najbardziej za, chociaż daleko mi do fascynacji forumowiczów, to zawsze na urlop zabieram ze sobą radiomagnetofon (teraz chyba już w zaniku) i słucham z przyjemnością lokalnych stacji i często nagrywam na kasety :D :D całą audycję. W zimowe wieczory lubię odkurzyć letnie klimaty i wspomnieć ... przy marzeniach o następnym wyjeździe.

Pozdrowienia. M.onika.
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 12:15

Pamiętsz taką piosenkę "Ameno" ??? Swego czasu była wielkim przebojem :D

Dori me interimo adapare dori me
Ameno ameno latire latiremo dori me
Ameno omenare imperavi ameno
Dimere dimere matiro matiremo ameno

Weź mnie do środka pochłoń weź mnie
Odsłoń odsłoń ukrywając ukrywając się weź mnie
Odsłoń nieodkryte znaki odsłoń
Powiedz mi powiedz mi o mężnej walce męczennikach odsłoń

To muzyka hmmmm nie wiem jak to określić ...tajemnicza ...mistic :D i baaardzo piekna < no w kazdym razie dla mnie :lol: >

A chorwacką muzyką zainteresowałam się sama ,nie będąc ani razu w Chorwacji 8O :lol: - ten język i te klimaty ..dosłownie mnie pochłonęły :D
jolek
Cromaniak

Postnapisał(a) jolek » 22.08.2005 12:36

"""nie przypuszczałam tylko, że część "Oratorium" Rubika, którego nie gra chyba żądna stacja radiowa stanie się Przebojem Lata??? Czy odkąd zaczęło się lato ktoś to gdzieś słyszał (wykonanie świetne - ale na przebój lata chyba nie zasługuje biorąc pod uwagę, że nijak nie mogę tego zanucić)."""

Może będzie Ci łatwiej, jak posłuchasz parę razy :lol: ...?(mnie się udało ściągnąć drugi...)

http://www.tu-es-petrus.pl/media/teledyski.html

A tu troche więcej o twórcach...i słowa, m.in. "Niech mówią, że..."

http://www.tu-es-petrus.pl/

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 22.08.2005 12:38 przez jolek, łącznie edytowano 1 raz
gratkorn
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gratkorn » 22.08.2005 12:38

Tak teraz już sobie przypominam ! Nie mam ich płyty, ale mam płyty "Gregorianie" i "Enigma". Nie znam wszystkich tłumaczeń, ale uwielbiam ten typ muzyki, jakżesz mogłam zapomnieć o AMENO !!!

Pozdrav![/code]
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone