Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.08.2005 13:54

mama_Kapiszonka napisał(a):, A krakuscity nie ożenił się? ... ;-) ).
Nie, no żartuję, ale coś w tym niestety jest...
A.

Ja już jestem stary żonkoś, wiekiem też stary a żonę mam krakowiankę :lol: . Dobra już nic o sobie nie piszę bo powiedzą, że nabijam posty :D

Kako je dobro... .
Pozdrawiam
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 22.08.2005 13:54

Do CCJN - Mamy Kapiszonka. :wink: :D

Kako je dobro vidjeti te opet! O, jak dobrze zobaczyć Cię znowu!

A ja przez Szkieletczyznę przejeżdżałam w te wakacje. W drodze na Ojców. Bardzo piękny krajobraz. Zwłaszcza po tym, jak parę dni byłam na Centralnej Równinie. No i ten piaskowiec... Żółty, z czerwonymi zaciekami, szorstki, w dotyku taki... chorwacki. :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 13:55

mama_Kapiszonka napisał(a):... dlaczego Dru nie zamieszkała wśród tych uliczek i blisko ciotek

Bo Dru zawsze była przywiązana do swojego "zadupia" :lol: i jedynie mogłaby je zamienic na przykład na ....jakieś miasteczko chorwackie :P
No i sprawa najważniejsza - od ciotek z daleka !Z rodzinką najlepiej się wychodzi ..na zdjęciach 8O :lol: Wystarczyly mi odwiedziny w wakacje.
Ale pojadę tam na pewno jeszcze nie raz - jestem bardzo sentymentalna :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2005 13:56

Dru,
ja z kolei jestem emocjonalnie i telefonicznie blisko Stalówki. Nasi przyjaciele tam zamieszkali (tzn moja imienniczka się zakochała, a że przy okazli dostała pracę w Stahlschmidt... to już tam zostali). A mój mąż jest tam co tydzień, męcząc i gnębiąc swoich ankieterów. Pamiętam, że macie rewelacyjnie tanie taksówki! :-)
A.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 13:58

krakuscity napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):, A krakuscity nie ożenił się? ... ;-) ).
Nie, no żartuję, ale coś w tym niestety jest...
A.

Ja już jestem stary żonkoś, wiekiem też stary a żonę mam krakowiankę :lol: . Dobra już nic o sobie nie piszę bo powiedzą, że nabijam posty :D

Kako je dobro... .
Pozdrawiam

Pisz pisz :twisted: A stare to słyszałam że jest tylko wino i skrzypce 8O -moja mama mi to zawsze powtarzała :lol:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2005 14:02

No.... w tym temacie wszystko jest na temat, więc chyba można sobie rozmawiać. Najwyżej dostaniemy uwagi do dzienniczków (one w ogóle jeszcze funkcjonują? ).
A że nie wiem, jak uzupełnić swój profil o nr gg, wiec piszę w postach ;-)
Podczas postkania z ewą.z i jej córką zastanawiałyśmy się nad organizacją zlotu gdzies własnie u nas, ale stwierdziłyśmy, że "za mało nas" i chyba byśmy nie podołały we 3. Choć może takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego :-D
A.

PS. Zapraszam na wycieczki do Kielc (mamy coraz ładniejszy deptak) a rodzinki z dziećmi do www.parkjurajski.pl fajne miejsce dla lubiących dinusie.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.08.2005 14:05

W ubiegłym tygodniu byłem blisko Kielc czyli w Podzamczu Chęcińskim (sobota-niedziela) Te okolice też sa ładne.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 22.08.2005 14:10 przez krakuscity, łącznie edytowano 1 raz
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2005 14:09

W Chęcinach była kręcona bitwa z "Pana Wołodyjowskiego". Mój ojciec był tam ze swoimi żołnierzami, bo oni byli statystami. W końcu trochę ludu tam było... I widac przejedżającą ciężarówkę wojskową.... takie małe niedopatrzenie.
następnym razem zachacz o Kielcowo. zapraszam.
A.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.08.2005 14:14

Dziekuję za zaproszenie, może jeszcze w tym roku będę w tych okolicach.
Zobaczymy.
Pozdrawiam :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 14:20

mama_Kapiszonka napisał(a):Dru,
ja z kolei jestem emocjonalnie i telefonicznie blisko Stalówki. Nasi przyjaciele tam zamieszkali (tzn moja imienniczka się zakochała, a że przy okazli dostała pracę w Stahlschmidt... to już tam zostali). A mój mąż jest tam co tydzień, męcząc i gnębiąc swoich ankieterów. Pamiętam, że macie rewelacyjnie tanie taksówki! :-)
A.

Nooo proszę :lol:
Tanie ? 8O No nie mam porównania bo rzadko gdziekolwiek jeżdżę a jeszcze rzadziej korzystam z taksówek :D > Jedyny raz jechałam 3 tygodnie temu po plonkowej imprezce u znajomych :oops: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 14:25

mama_Kapiszonka napisał(a):No.... w tym temacie wszystko jest na temat, więc chyba można sobie rozmawiać. Najwyżej dostaniemy uwagi do dzienniczków (one w ogóle jeszcze funkcjonują? ).
A że nie wiem, jak uzupełnić swój profil o nr gg, wiec piszę w postach ;-)
Podczas postkania z ewą.z i jej córką zastanawiałyśmy się nad organizacją zlotu gdzies własnie u nas, ale stwierdziłyśmy, że "za mało nas" i chyba byśmy nie podołały we 3. Choć może takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego :-D
A.

PS. Zapraszam na wycieczki do Kielc (mamy coraz ładniejszy deptak) a rodzinki z dziećmi do www.parkjurajski.pl fajne miejsce dla lubiących dinusie.

Dzienniczków już nie ma :lol: Myślę że Adminowi nie przeszkadza to że tak sobie luźno gadamy :) przecież Społeczność to ludzie - my wszyscy. I czasami chcemy pogadać na luźne tematy:D :lol:

W Parku Jurajskim była niedawno siostra mojego męża - pokazywała nam zdjecia . REWELACJA !!!!! :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2005 14:55

Jolanta Michno napisał(a):
A ja przez Szkieletczyznę przejeżdżałam w te wakacje. W drodze na Ojców. Bardzo piękny krajobraz. Zwłaszcza po tym, jak parę dni byłam na Centralnej Równinie. No i ten piaskowiec... Żółty, z czerwonymi zaciekami, szorstki, w dotyku taki... chorwacki. :D

Następnym razem zajrzyj na Święty Krzyż. Podobno juz otwarli na gołoborzu tarasy widokowe. Ale nie dam sobie za to ręki uciąć, bo gdzieś mi mignęła taka informacja w necie i teraz jej nie moge odszukać. Generalnie to okolice mamy naprawdę ładną. Gdyby nie ten .... olbrzymi lodowiec to mielibyśmy szczyty wyższe "od Tater"! A tak... przeszedł i zpłaszczył... ;-)
Jak sie ktoś będzie wybierał to pytajcie, podpowiem co warto zobaczyć.

Co do społeczności Cro to ja wnioskuję za wpisywaniem zamiast ICQ bardziej popularnego Skype'a Będzie można za darmo pogadać i to w nawet dużej grupie. Pozostałe funcje jak GG plus szybki tranfer plików. Co Wy na to?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 22.08.2005 15:19

mama_Kapiszonka napisał(a):W Chęcinach była kręcona bitwa z "Pana Wołodyjowskiego". Mój ojciec był tam ze swoimi żołnierzami, bo oni byli statystami. W końcu trochę ludu tam było... I widac przejedżającą ciężarówkę wojskową.... takie małe niedopatrzenie.

W naszym łódzkim Muzeum Kinematografii widziałem jeszcze zdjęcie czapeczki Nike na kozackim bębnie i smugę po samolocie na niebie :)
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 22.08.2005 15:25

Przepraszam za te martwe linki... :oops:
Ale chyba wiem, co sie stało...po prostu ja je wykończyłam...Piłowałam na okrągło przez ostatni miesiąc... :lol:
A taki piękny jest teledysk...ehhh...z Kadzielnią w tle...Mama Kapiszonka wie, o co kaman, prawda?
Sorbona kielecka jeszcze stoi?? :wink:
Cicho, serce...gdzie chleb, tam ojczyzna...
Pozdrów Góry Świętokrzyskie :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.08.2005 15:26

Ja byłam na Świętym Krzyżu 2 lata temu - chciałabym co roku ale nie zawsze wychodzi :( W tym roku miałam pojechać i znów nie wyszło :cry: Jako vjestica powinnam chyba bardziej sie starać wracać w swoje tereny :lol:
Fantastycznie idzie się przez park do klasztoru :lol: Po tych kamieniach 8O A w lesie są fantastyczne huby - zrobiłam sobie zdjęcie pod jedną - jak pod wielkim parasolem :D
Eshhhhhhhhhhhhh cuuudne miejsce :hearts: A piękniejszego ołtarza niż w Klasztorze nie widziałam nigdzie :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone