Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2014 20:50

weldon napisał(a):Kompletna głupota.

Mz powinniście mieć paczkę ammo co miesiąc i refundowany abonament na strzelnicę.
Dlatego się pytałem o to, bo wyglądało dość nieprawdopodobnie, a okazało się prawdą.

Okazuje się, że dopiero jak poznasz Ich ograniczenia...możesz mieć pojęcie co mogą, a czego NIE, bo ogólnie ludzie tego nie kumają i opierają się na stereotypach...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 21:06

Mz powinniście mieć paczkę ammo co miesiąc i refundowany abonament na strzelnicę.
Dlatego się pytałem o to, bo wyglądało dość nieprawdopodobnie, a okazało się prawdą.

Wystarczyłoby aby zezwolili używać służbowa na prywatnych strzelnicach i wielu poszłoby i kilka sztuk by strzeliło co tydzień. Oczywiście nie zastąpi to strzelań dynamicznych i sytuacyjnych. Ale to trzeba ćwiczyć na służbie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 21:12

slapol napisał(a):

Okazuje się, że dopiero jak poznasz Ich ograniczenia...możesz mieć pojęcie co mogą, a czego NIE, bo ogólnie ludzie tego nie kumają i opierają się na stereotypach...

Zobacz Sławek jaką głupotą jest przepis o strzelaniu w taki sposób aby wyrządzić jak najmniejszą szkodę. To zaowocowało w przypadku gościa z młotkiem, że oddano 14 strzałów w większości niecelnych bo policjanci strzelali w nogi, co widać na filmie. A kto strzelał ten wie, ze to nie jest takie proste i tylko lama i dyletant może coś pitolić o tym, że to prosta sprawa. Poza tym ta druga sprawa ze szpitala pokazała, że strzelanie w nogi może doprowadzić do śmierci. Broń jest po to aby wyrządzać krzywdę a nie jak najmniejszą krzywdę. Służy do obezwładniania w wyniku którego może nastąpić śmierć. Ile godzin przegadaliśmy w robocie o tym co powiedziałby prokurator w przypadku odbijania zakładników gdzie zamachowcy zostaliby zabici. Nawet nie chce o tym myśleć.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 21:18

No nie do końca ograniczenia.
Nikt im nie zabrania samodokształcania, a to tez jest ważne, przynajmniej dla mnie i wielu osób, z którymi się kontaktuję, w życiu zawodowym.

Z jednej strony masz głupotę i system, który paraliżuje tę pracę, ale z drugiej, jak widzę, nie wiem, brak motywacji, niechęć do podnoszenia kwalifikacji?

W pewnym sensie to zrozumiałe, bo brak pieniędzy, bo nie przyniesie to wymiernych korzyści w postaci wyższej grupy uposażenia, ale w tej robocie akurat od lepszego opanowania broni czy bycia sprawniejszym zależy o wiele więcej, niż tylko dotrwanie do fajrantu.
Rodzi się obraz taki, że mężom zaufania strach zaufać :)

Na przykład wolałbym nie być ratowany przez ratownika medycznego, który raz do roku sięga po stary podręcznik, a do nowych nie zagląda w ogóle, bo mógłby mi więcej krzywdy zrobić, niż pomóc :D

A z tym strzelaniem to się całkiem zgadzam. Znajomy, były żołnierz, często ma kontakt z policjantami którzy jednak przychodzą się szkolić i właśnie narzeka, że nie dość, że w zasadzie nie mają pojęcia o użyciu broni, ale co gorsza to szybko rezygnują z takich strzelań. Możliwe, że z przyczyn finansowych.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 21:27

Samodokształcania się w jakim zakresie? Kwalifikacji często potrzebnych w służbie nie nauczysz sie u pani Jadzi na wieczorowych kursach. Jeśli na niższych stanowiskach ludziom nie styka do pierwszego jeśli mają rodzinę to o czym mówisz? To nie ma nic wspólnego z niechęcią. poza tym to służba która wymaga, często poświęcenia życia i zdrowia, niech więc daje.
Ci policjanci co niby przychodzą sie szkolić to przychodzą nielegalnie i nie każdy chce nadstawiać dupsko.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2014 21:34

Bocian napisał(a): to służba która wymaga, często poświęcenia życia i zdrowia

Toż o tym mówię - nie zależy wam na własnym życiu i zdrowiu?
O tych, których, teoretycznie, trzeba chronić już nie wspominając.

W sumie to wygląda na kompletną prowizorkę opartą o przetrwanie do pierwszego, a nie zawodową policję.

Acha, jeszcze w jakim zakresie - ty biegasz na przykład. Dres i buty też kosztują, a jednak biegasz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 21:43

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a): to służba która wymaga, często poświęcenia życia i zdrowia

Toż o tym mówię - nie zależy wam na własnym życiu i zdrowiu?
O tych, których, teoretycznie, trzeba chronić już nie wspominając.

W sumie to wygląda na kompletną prowizorkę opartą o przetrwanie do pierwszego, a nie zawodową policję.

Acha, jeszcze w jakim zakresie - ty biegasz na przykład. Dres i buty też kosztują, a jednak biegasz.

Służba wymaga, więc niech daje. Tak powinno być. A jak nie daje to i policjanci sie nie doskonalą bo nie ma na czym i za co. Poza tym dokładają w dużej części do roboty, połowa sprzętów w niektórych jednostkach jest prywatna. Co jest niezgodne z prawem. Ale bez tego by nic nie zrobili.
Ja biegam ale ja mam wszystko służbowe. Buty, dresy, spodnie, kurtki, śpiwory... I ja biegam bo taki mam wymóg pracy a przede wszystkim stworzone do tego warunki.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2014 21:47

weldon napisał(a):W sumie to wygląda na kompletną prowizorkę opartą o przetrwanie do pierwszego, a nie zawodową policję.

Jak wszędzie, są tacy co się angażują, poświęcą swój prywatny czas. Coraz więcej jest młodych chłopaków którym sie chce. I jak wszędzie są tacy którym służba uratowała życie.
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 27.03.2015 15:47

Mam pytanie bardziej CHYBA skierowane do kobiet :-P Czy znacie moze Polskie sklepy nternetowe lub sklepy na terenie zach-pom gdzie mozna znalezc takie bikini jak na zalaczonym linku ?? :-D
http://www.the-bikini.com/galleries-micro/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2015 16:29

BigDaniel napisał(a):Mam pytanie bardziej CHYBA skierowane do kobiet :-P Czy znacie moze Polskie sklepy nternetowe lub sklepy na terenie zach-pom gdzie mozna znalezc takie bikini jak na zalaczonym linku ?? :-D
http://www.the-bikini.com/galleries-micro/

8O Faaaaaaaajne :oczko_usmiech:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 27.03.2015 16:56

Taniej będzie namalować bezpośrednio na skórze...... :mrgreen:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.03.2015 20:12

Basiulinek napisał(a):Taniej będzie namalować bezpośrednio na skórze...... :mrgreen:

Ale wtedy tego nie zdejmiesz. :)
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 27.03.2015 23:33

Fajne fajne ale kupic takie cos to juz problem :-( Sa na alledrogo.pl ale to juz nie to samo. Sezon sie zbliza, mial byc prezent ale chyba nic z tego w naszym kraju. Trzeba szukac za granica.:-(
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 27.03.2015 23:51

Na stronie www.bikinini.com znalazłam podobne :)
Wysyłka za granicę - 5€. Płatność np.przez PayPal lub kartą kredytową.
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 28.03.2015 12:33

Basiulinek napisał(a):Na stronie http://www.bikinini.com znalazłam podobne :)

Wersja dla panów wygląda ciekawie.... :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 178
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone