Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2014 21:20

Ja tu nie dyskutuję tylko czytam fachowe wypowiedzi. Nie wyraziłem swojego zdania na temat podany przez Janusza. Może uważniej czytaj. :lol:
I co do pojawiających sie nicków, to ja w tym wątku napisałem pierwszy. Może okulary czas zapodać? :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.07.2014 09:17

Bocian napisał(a):Ja tu nie dyskutuję tylko czytam fachowe wypowiedzi. Nie wyraziłem swojego zdania na temat podany przez Janusza. Może uważniej czytaj. :lol:
I co do pojawiających sie nicków, to ja w tym wątku napisałem pierwszy. Może okulary czas zapodać? :lol:

Touche :) niestety zaczynam nosić :) Czekam i na twoją ocenę, na pewno ją masz i jestem pewien, że trafną. Tylko firma to jedno, vox populi to drugie ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.07.2014 09:31

Bocian, to może wytłumacz mnie, dlaczego posiadacz matury musi pobierać naukę 5 lat, aby np. Twoje dziecko uczyć w klasie pierwszej I za wynagrodzenie na poziomie 1,5 kpln tekstów typu Ala ma kota i opowiadać, która ręka jest lewa, a która prawa, a absolwent Piaseczna idzie na ulicę „bronić" obywateli po kilku miesięcznym kursie z bronią w kaburze, z której nigdy nie strzelał?
Ta ostatnia informacja od szwagra kolegi.
No i wg informacji prasowych, wyrób po kursie „policyjnym" ma wynagrodzenie na poziomie 3 kpln.

I napisałem to bez żadnej złośliwości. Chcesz dyskusji, to dyskutuj.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.07.2014 09:41

FUX napisał(a):Bocian, to może wytłumacz mnie, dlaczego posiadacz matury musi pobierać naukę 5 lat, aby np. Twoje dziecko uczyć w klasie pierwszej I za wynagrodzenie na poziomie 1,5 kpln tekstów typu Ala ma kota i opowiadać, która ręka jest lewa, a która prawa, a absolwent Piaseczna idzie na ulicę „bronić" obywateli po kilku miesięcznym kursie z bronią w kaburze, z której nigdy nie strzelał?
No i wg informacji prasowych, wyrób po kursie „policyjnym" ma wynagrodzenie na poziomie 3 kpln.

Zostań posłem i czyń dobro ok. ? Jakie to porównanie ?
Jak rozumiem posterunkowy ma mieć doktorat z prawa ? Gratuluję właściwej oceny. Tłumy absolwentów prawa + praktycy mma walą drzwiami i oknami do Policji :) Jak sądzę z Twoją wiedzą spokojnie możesz podjąć pracę w policji, efekty ? jak niejaki Norris :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.07.2014 09:45

Specjalnie spłyciłeś?
:wink:

Dałem przykład, iż do „prostej", ale odpowiedzialnej roboty trzeba mieć fakultet, a do niebezpiecznej się nie przygotowuje.

Wnioski już wywiodłeś wyżej. :mrgreen:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 15.07.2014 09:45

FUX napisał(a):No i wg informacji prasowych, wyrób po kursie „policyjnym" ma wynagrodzenie na poziomie 3 kpln.

..chiba brutto z premią kwartalną :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.07.2014 09:46

FUX napisał(a):Bocian, to może wytłumacz mnie, dlaczego posiadacz matury musi pobierać naukę 5 lat, aby np. Twoje dziecko uczyć w klasie pierwszej I za wynagrodzenie na poziomie 1,5 kpln tekstów typu Ala ma kota i opowiadać, która ręka jest lewa, a która prawa, a absolwent Piaseczna idzie na ulicę „bronić" obywateli po kilku miesięcznym kursie z bronią w kaburze, z której nigdy nie strzelał?

A to się tyczy tego co Janusz wkleił? :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.07.2014 09:58

Dla mnie tak.

Cud, że kilku ludzi nie postrzelili przy okazji.

Za dużo tych obsuwek.

http://fakty.interia.pl/slaskie/news-st ... wsOfTheDay

Gazu nie mieli?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.07.2014 10:31

Użycie broni ma związek z tym ile zarabia nauczyciel? :) To ciekawe :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.07.2014 10:35

garbowski napisał(a):
FUX napisał(a):No i wg informacji prasowych, wyrób po kursie „policyjnym" ma wynagrodzenie na poziomie 3 kpln.

..chiba brutto z premią kwartalną :mrgreen:

Zobaczysz premię kwartalną jak świnia niebo :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.07.2014 12:13

Bocian napisał(a):Użycie broni ma związek z tym ile zarabia nauczyciel? :) To ciekawe :)

Twoja wypowiedź tylko potwierdza, że nie każdy w mundurze może mieć prawo do noszenia broni, a już w szczególności jej użycia.

:papa:

EDIT:
Może głos Fachowca dotrze do Ciebie.

http://www.tvp.info/16040477/ekspert-o- ... -zachodzie

Szkolenie w Szwecji czy Niemczech trwa 3 lata, zanim policjant wyjdzie z bronia na miasto między ludzi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.07.2014 13:22

Kister :) Też mu coś powiedział szwagier kolegi ? :) No ale to przecież Fachowiec :) Przez duże F :)
A jak to moja wypowiedź ma się do tego, że nie każdy w mundurze powinien mieć prawo do noszenia broni a w szczególności do jej użycia? :) To może powinno być tak, że cześć powinna nosić broń ale jej nie używać ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.07.2014 13:33

Może warto wrócic do starej zasady chodzenia dwójakmi z psem.
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2014 13:54

Co to jest, łańcuszek św. Antoniego? Bazar, wróżenie z przepracowanego oleju? Spis ludności w Rumunii? :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.07.2014 14:19

FUX napisał(a):Oglądając film
http://www.tvn24.pl/tluczkiem-i-rurka-r ... 699,s.html
To jest taka sama kompromitacja, jak podnoszenie dooopy jednemu antyterroryście przez płot.

Nie zgadzam się, że taka sama.
Ta jest większa.
Żenuła od początku do końca.

Trzeba było broni użyć dużo wcześniej, albo nie używać jej wcale.
Naliczyłem czternaście oddanych strzałów z czego pierwszych 10 było niecelnych.
Pokazuje to poziom szkolenia w tej instytucji i "pewność" jaką mają gliniarze używając broni.
Wg mnie za to bekną.

I tyle w temacie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 176
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone