napisał(a) mama_Kapiszonka » 23.08.2005 07:54
gratkorn napisał(a):Mamo Kapiszonka ! Byłaś w jaskini Raj?
M.onika
My bylismy w parku jak nasz brzdąc od 2 tygodni poruszał się na 2 kończynach

Wyłaził się tam na maxa i w drodze powrotnej po prostu padł. Mam własne zdjęcie w przyczepce, ale chyba się nie pochwalę ....
Moniko!
Jaskinia Raj jest obowiązkową chyba wycieczką szkolną. Ale byliśmy też tam 2 lata temu. Sporo się zmieniło i warto zajrzeć
http://www.i-kielce.pl/nasze_kielce/gal ... on_raj.htm Oto przedsmak widoczków. Niestety mocno pilnują, aby nie robić zdjęć
Dru!
Aż mnie ciary przeszły.... Niech się schowają "Inni" ....
Jolu,
na Gołoborzu więcej widać. Jeszcze jakiś czas temu tylko stało się za barierką a teraz są już ponoć otwarte tarasy i chodzi się nad Gołoborzem. Ale za 2 tyg sprawdze osobiście, to dam znać. Warto zrobić sobie wycieczkę z Nowej Słupii Drogą Królewską na gorę. Trzeba pamiętać o tym, że z dołu bierze się kamienie i niesie na szczyt. Taki stary zwyczaj pielgrzymów
A na majowy weekend 2006 polecam wypad na
Ponidzie. Jest wtedy cudnie jak zielenią się łąki i kwitną całe morza mleczu!!! Stare patnicze kapliczki, jaskinie z kryształami gipsu, a nawet pola ze skamieniałymi muszelkami. Co kto lubi
Mazur Wam zazdroszczę. Mój mąż miał rodzinę w Ornecie (60 km od Olsztyna). Mnie zachwycała symbioza krów i bocianów. I jeziorko Księżnik, którego nie ma na mapach. Cudna woda. Niestety dziadkowie już nie żyją, więc chyba nieprędko tam pojedziemy...
No, biorę się do pracy. Udanego dnia!
Aneta
PS. W kielcach jest koncert Fermaty 16 października w Kieleckim Centrum Kultury.