Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 23.08.2005 06:27

Park fajny, tego lata już chyba nie zdąże, ale to może i lepiej, że odłoże wizytę u dinusiów na przyszły rok bo mój "dinuś" będzie już pięciolatkiem, a widzę, że czym starsi ludkowie to oglądają, tym się bardziej cieszą :lol:
Ja w długi weekend "robiłam" najbliższą mi Jurę czyli Pieskową Skałę, Ojców, Jaskinię Nietoperzową i Kraków. Wszystko fajnie ale dla "dinusia" wizyta w Mac Donaldzie była najfajniejsza (a wogóle nie chodzimy i mały dobrze wie, że to niezdrowe jedzenie) no ale wybrał sobie zabawkę i zjeżdżalnię opanowali z kuzynem perfect - więc to jest najciekawszy fragment jego opowieści z wycieczki.

Mamo Kapiszonka ! Byłaś w jaskini Raj?

M.onika
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 23.08.2005 07:21

Moni - niezdrowe jedzenie jest najsmaczniejsze :lol: . Twój Dinuś wie co dobre :lol: Dla mnie też to frajda 8O Chyba za wcześnie dorosłam :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 23.08.2005 07:37

Ale lody w waflu z polewą TOFFI - pychotka !!!!!! :lol: No i niesamowicie niezdrowy "Wieś Mac" - był pyszny, a mężuś zapodał sobie Tortillę i pierwszy raz w życiu nie jęczał , że świństwo a do tego mało.

Dlaczego nie włączają mi się te mordki ? - tylko wszystko fonetycznie mam!
Mam zaznaczaną opcję włącz uśmieszki i co?
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 23.08.2005 07:49

Pewnie tak 8O Sprawdź w profilu!!!
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 23.08.2005 07:54

gratkorn napisał(a):Mamo Kapiszonka ! Byłaś w jaskini Raj?

M.onika

My bylismy w parku jak nasz brzdąc od 2 tygodni poruszał się na 2 kończynach ;-) Wyłaził się tam na maxa i w drodze powrotnej po prostu padł. Mam własne zdjęcie w przyczepce, ale chyba się nie pochwalę .... :-D
Moniko!
Jaskinia Raj jest obowiązkową chyba wycieczką szkolną. Ale byliśmy też tam 2 lata temu. Sporo się zmieniło i warto zajrzeć http://www.i-kielce.pl/nasze_kielce/gal ... on_raj.htm Oto przedsmak widoczków. Niestety mocno pilnują, aby nie robić zdjęć :-(

Dru!
Aż mnie ciary przeszły.... Niech się schowają "Inni" ....

Jolu,
na Gołoborzu więcej widać. Jeszcze jakiś czas temu tylko stało się za barierką a teraz są już ponoć otwarte tarasy i chodzi się nad Gołoborzem. Ale za 2 tyg sprawdze osobiście, to dam znać. Warto zrobić sobie wycieczkę z Nowej Słupii Drogą Królewską na gorę. Trzeba pamiętać o tym, że z dołu bierze się kamienie i niesie na szczyt. Taki stary zwyczaj pielgrzymów ;-)
A na majowy weekend 2006 polecam wypad na Ponidzie. Jest wtedy cudnie jak zielenią się łąki i kwitną całe morza mleczu!!! Stare patnicze kapliczki, jaskinie z kryształami gipsu, a nawet pola ze skamieniałymi muszelkami. Co kto lubi :-D
Mazur Wam zazdroszczę. Mój mąż miał rodzinę w Ornecie (60 km od Olsztyna). Mnie zachwycała symbioza krów i bocianów. I jeziorko Księżnik, którego nie ma na mapach. Cudna woda. Niestety dziadkowie już nie żyją, więc chyba nieprędko tam pojedziemy...
No, biorę się do pracy. Udanego dnia!
Aneta
PS. W kielcach jest koncert Fermaty 16 października w Kieleckim Centrum Kultury.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 23.08.2005 08:45

[quote="mama_Kapiszonka"]

Dru!
Aż mnie ciary przeszły.... Niech się schowają "Inni" ....

[quote]

Witaj MK :D KJD... :lol:

Nooo w "Innych" to takie zwykłe duszki były :lol: - ja mam kły 8O :lol:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 23.08.2005 11:27

mama_Kapiszonka napisał(a):Jolu,
na Gołoborzu więcej widać. Jeszcze jakiś czas temu tylko stało się za barierką a teraz są już ponoć otwarte tarasy i chodzi się nad Gołoborzem. Ale za 2 tyg sprawdze osobiście, to dam znać. Warto zrobić sobie wycieczkę z Nowej Słupii Drogą Królewską na gorę. Trzeba pamiętać o tym, że z dołu bierze się kamienie i niesie na szczyt. Taki stary zwyczaj pielgrzymów ;-)

Dzięki. Spróbujemy tam sobie pójść, ale to dopiero w przyszłe lato.
Bocianów rzeczywiście u nas jest bardzo dużo. Nie tylko na domach, ale i na słupach przy drodze mają swoje gniazda. To charakterystyczny widok. Ludziom z innych stron musi to się bardzo rzucać w oczy. :D

Pozdrav
Jola
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 23.08.2005 11:50

Ale Wam zazdroszcze...mam tak moło czasu aby tu pobuszowac.. :cry: cholerna praca! ale staram sie szybciutko poskakac po watkach...Drusi...naprawde ten temat jest :wink: przyda sie,nikt sie nie bedzie czepiał ,a pogaduchy sa potrzebne! blondynka! :P
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 23.08.2005 12:23

Pewnie że sie przyda !!!! Można sie przywitać 8O i takie tam :P
KJD... :D
max blondi...nka :lol:
Ostatnio edytowano 23.08.2005 12:27 przez drusilla, łącznie edytowano 1 raz
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 23.08.2005 12:27

Najlepsze jest to, że w tym wątku wszystko jest na temat. :wink: :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 23.08.2005 12:29

Jolanta Michno napisał(a):Najlepsze jest to, że w tym wątku wszystko jest na temat. :wink: :D

Ti si u pravu Koleżanko ! :lol:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 23.08.2005 12:35

Ojjj, fajnie byłoby pojechac na cro-zlot i Was poznać (innych oczywiście też). Mamy zamiar pojechać, ale nie daje mi spokoju myśl, że mam tam zabrać mojego 1,5 roczniaka. Może dać mi porządnie w kość, jak równiez innym uczestnikom...;-)
Aneta
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 23.08.2005 12:54

Ale przynajmniej nie będziesz miała pytań: dlaczego i skąd, które mnie ostatnio zabijają !!! Całymi dniami mam: dlaczego? musisz iść do pracy, muszę jeść obiad, piesek szczeka, słonko świeci itp. , żeby chociaż raz sobie zapamiętał moje tłumaczenia, ale po co, skoro co piętnaście minut można pytać o to samo !!! SKĄD brać cierpliwość i odpowiedzi? Pozdr. M.onika :lol: :lol: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 23.08.2005 12:56

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na pewno maluszek też będzie się dobrze bawił :D A Wy razem z nim :lol:
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 23.08.2005 12:57

Poczekaj poczekaj...latka przeleca i bedziesz to wspominac z łezka w oczku...pamietaj: małe dzieci nie daja spac a duze zyc: i to jest prawda i to jest fakt.. :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone