Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 12.09.2005 21:59

Finestra , jak możesz to wypal mi jakieś CD tych pepików na zlot , lubię mroczne dźwięki ;) wogóle to mam metalowo-romantyczną duszę ....
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 12.09.2005 22:09

bazyl napisał(a):(...) wogóle to mam metalowo-romantyczną duszę ....

to tak jak ja hehe ale ostrzegam, najlepiej się ich słucha, po większej dawce ciemnoego czeskiego piwa z mroczną głową kozła na etykiecie VELKOPOPOVICKI KOZEL, w ostateczności może być HOLBA. (bleeeee)

Masz blisko, to pewnie czasami zaglądasz do Czech na piwko?
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 12.09.2005 22:13

nie szaleję za czeskim piwem , ale Kozioł jest ok , zaraz przypomina mi się welcome to hell Venom :) to jak , wypalisz mi cóś ?
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 12.09.2005 22:17

bazyl napisał(a):nie szaleję za czeskim piwem , ale Kozioł jest ok , zaraz przypomina mi się welcome to hell Venom :) to jak , wypalisz mi cóś ?

Tak, ale po trzeźwemu tego nie posłuchamy. Zabiorę też betoniarę na zlot.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 12.09.2005 22:49

No to widze że nie jestem sam :) Też lubię Ironów, byłem na Torwarze w 2001, a teraz słucham... Siddarthy. Przy akompaniamencie akurat nie Velkopopovickiego czarnego, ale równie mrocznego Staropolskiego Portera :)

Panowie Metalowcy, przejmujemy ten delikatny babski temat? ;)
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 12.09.2005 23:13

zawodowiec napisał(a):No to widze że nie jestem sam :) Też lubię Ironów, byłem na Torwarze w 2001, a teraz słucham... Siddarthy. Przy akompaniamencie akurat nie Velkopopovickiego czarnego, ale równie mrocznego Staropolskiego Portera :)

Panowie Metalowcy, przejmujemy ten delikatny babski temat? ;)

To trzeba ostatecznie ustalić czym się uwalimy na zlocie. Koledzy to ważna sprawa, zlot jest zbyt krótki by tracić czas na miejscu na ustalanie stanowiska. Propozycja staropolski porter ok, bo pewnie ma kopa. Dorzucam do barku wódę.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 12.09.2005 23:30

Hej, Chłopaki!
:lol: To się rano dziewczyny zdziwią... :wink: :lol:
Chociaż nie, bo tu wszystko na temat. No, ale jak zobaczą tylu pełnych osobistego uroku facetów naraz... :lol: No, nie wiem. :lol:

Chyba też posłucham sobie... Siddarthy. :wink: :lol:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 13.09.2005 00:03

:lol: :lol: :lol:
Finestra napisał(a):Propozycja staropolski porter ok, bo pewnie ma kopa. Dorzucam do barku wódę.

Na zlocie nie będę, ukochana kobietka w tym samym czasie zostaje doktorem i te sprawy...
A mieszanie tego z tamtym? ostatnio mi się zdarzyło, niektórzy wiedzą w czyim towarzystwie, konsekwencji zdrowotnych nie odczułem ale do tej pory obaj mamy blokadę tfurczą w wiadomych tematach :D
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 13.09.2005 00:20

zawodowiec napisał(a):A mieszanie tego z tamtym? ostatnio mi się zdarzyło, niektórzy wiedzą w czyim towarzystwie, konsekwencji zdrowotnych nie odczułem ale do tej pory obaj mamy blokadę tfurczą w wiadomych tematach :D

No to się w końcu wyjaśniło, skąd ta blokada tfurcza w wiadomych tematach!!! :lol:
Przez mieszanie tego z tamtym!!! :lol:
Czy to Owo Towarzystwo wymyśliło te męczarnie? :wink: O ile pamiętam, zamęczanie miało w planie. :lol:

Zawodowiec! Znalazłeś już skuteczne antidotum??? Czy raczej podoba Ci się bardziej pomysł Krakusa??? :wink:

Tak czy inaczej pisz, pisz, pisz!!! :lol:

Pozdrav
Jola
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 13.09.2005 05:17

Dobro jutro svima ! :D
Ooooo proszę jak to się towarzystwo rozbujało 8O Tylu facetów pełnych osobistego uroku naraz 8O :lol: Jestem wstrząśnięta :lol:
Marcin - dzieki za piosenkę !!Kapitalnie sie tego słucha :D
Krakus - w każdym wieku wypada słuchać muzyki jaką się lubi :P 8)
Hmmmm smaka na portera mi narobiliście bbuuuuuuuuuuuuuuuuu :lol:
Szefie - widze że niemoc tfurcza odeszła w siną dal 8) ufffffffffffffffffffffff miło było z rana sobie poczytać :D
Aaa i to nie jest delikatny babski temat panowie Metalowcy :P Ja kiedyś siedziałam też w takich klimatach :wink: I nawet sobie bransolety robiłam nabijane ćwiekami :lol: To było dawno i nieprawda ale ...było :lol: Potem zdecydowanie złagodniałam :lol:
vidimo se !
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 13.09.2005 06:56

No i niech się coś dzieje !

Aktorów przerobiłyśmy, teraz czas na muzykę - finestra zdaje się podrzucił Drusilli pomysły na nowe awatarki :lol:
Kobieta zmienną jest - a że w wampira, który o 6.17 poluje już na necie, no, no ....... :lol:

Ja byłam grzeczną dziwczynką, chociaż pieszczochę też miałam - taka była moda, na moim osiedlu były 3 dyskoteki, tak więc towarzystwo z jednego klimatu - dalekiego od Iron. My dla odmiany słuchaliśmy Marylionu i Skorpionsów, ale przede wszystkim polskiej muzyki - dlatego koncert TVP z Sopotu był dla mnie wspaniałym wspomnieniem :lol: Dziewczyny prowadziły "śpiewniki", w których spisywane były słowa piosenek i uczyłyśmy się Perfectu, Lombardu, Lady Pank .... ech :cry:

Idę poczytać szefa :!:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 13.09.2005 07:56

Wątek się zrobił damsko męski. W nocy mężczyźni czytają co baby napisały, a w dzień odwrotnie ;-)
Ale dzięki takiemu męskiemu wsparciu to na bank zwiększymy pozycję w rankingu :-)

A jeśli o muzyce... hmmm moje sporo starsze rodzeństwo sprawiło, że wychowywałam się słuchając trójki, a więc pewnych standardów: Genesis, Simply Red, Basią Trzetrze...itp... potem Fan Radio zachwyciło Clannadem, Tangerine Dreams... a teraz jest naprawdę różnie ;-) Dziś musi być coś mocniejszego, bo pogoda w Kielcowie fatalna, a pracy mnóstwo!
Udanego dnia!
Zajrzę po południu!
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 13.09.2005 08:18

Poczytałam, jak zwykle za mało napisane, wiola nic, paszczaki nic, volumen zapewne około 9 coś napisze.

No dobra - to ja napiszę odcinek z autostrady szwajcarskiej (po których podróżowaliśmy tylko dlatego, że zapłaciliśmy gigantyczny mandat za brak vinetki - ale to już inna historia :wink:) .

Rzecz się dzieje (lipiec 1994) około 17 godziny - tak więc biały dzień - ostatni wielki parking przed Zurychem. Leżymy na trawce, knory się gotują i namyślamy się, czy tu zostajemy na noc, czy ekspresem robimy Zurych i gnamy na Lucernę (ten Zurych to nam wogóle nie po drodze był, ale doszliśmy do wniosku, że być w Szwajcarii i nie zobaczyć tych słynnych banków, jubilerów :hearts: , zegarmistrzów to szkoda by było - ostatecznie Machulski nas przekonał - parę cytatów z Vabanku no i wszyscy są zgodni - jedziemy).
Nagle na parkingu poruchawa 8O , jakiś starszy pan -Czech, który już spakował manele ze stoliczka - wrzeszczy na żonę ile wlezie :twisted: :oops: , rękami machają oboje - niczym włosi, koło swojej faworitki na około latają i biadolą. Ludzie wstają z miejsc przy kamiennych stoliczkach i obserwują 8) , odrywamy się od żarełka i patrzymy. Starszy pan porozglądał się po parkingu, wypatrzył nasze "legowisko" i wali jak w dym krzycząc "faworitka, faworitka". Wszystkie oczka na nas - o co chodzi :?: :idea:
Z Czechem jak wiadomo nie trudno się dogadać. Rzecz się miała tak : małżonka pana Czecha zatrzasnęła kluczyki w bagażniku faworitki, a że my też byliśmy faworitką (i to nawet w tym samym bordowym kolorze :lol: :wink: ) no to pan pomyślał, że może jakimś cudem kluczyki będą pasować. Nie pasowały.
Tłum się ustawił kółkiem, czeszka płacze, Jarek z Mariuszem i Czechem kombinują nad otwarciem maszyny. Okazuję się, że jak mocno naciskać na szybę przednich prawych drzwi to robi się mała szparka, a grzybek do zamykania drzwi aż zachęca, żeby coś o niego zaczepić :!:
Trwają poszukiwania odpowiedniego sprzętu :?: , cały parking szuka drucika, sznureczka .... ktoś przyniósł metalowy wieszak (taki jak z tych pralni 5 aSec z supermarketów). Sprzęt idealny, po rozprostowaniu odpowiednio długi, odpowiednią pętelkę na końcu dało się zrobić no i udało się :!: Czeszka dalej płacze, tyle, że ze szczęścia :D , Czech całuje chłopaków :lol: , wszyscy biją brawo, gwiżdżą :boss: :papa: :hut: :sm: :lool:
.... owacja na stojąco poprostu. :lol:

Skończyliśmy zimny posiłek, Czesi odjeżdżąją - machają nam i wszystkim pozostałym - ci co w samochodach trąbią na odjezdne, ale wszyscy spoglądają w naszym kierunku 8O . Zaczynają się romowy, spojrzenia, uśmiechy ..... jakoś dziwnie podejrzanie na nas patrzą :?: No tak, chyba uznali, że my polska mafia samochodowa :!: Z obawą o to, że lada chwila ktoś zawiadomi policję szybciutko pakujemy manatki. :cry:

I tak to życie za nas zdecydowało, żeby pośpiecznie zwiedzić Zurych - i dobrze, że pośpiesznie - bo to nudne miasto było :!: :lol: :lol: :lol:

A Basia Trzetrzelewska mieszkała w Jaworznie niedaleko moich dziadków, a jej rodzice mieli lodziarnię ze wspaniałamy i jedynymi znanymi mi wtedy lodami pistacjowymi :!: Trójka była przez długi czas jedynym żródłem muzyki, no i jeszcze muzyka nocą - siedziałam po nocach z magnetofonem kasetowym marki Grundig i nagrywałam przeboje na kasetach zdobytych spod lady lub ze sklepu górniczego.
Później pojawił się RMF wyłącznie w wersji francuskiej .....
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 13.09.2005 08:28

A ja tam slucham Brodki :)))) ..... Mandaryny nie slucham ..... ale Brodki tak. I Flinty tez - slucham.
znacie piosenke "Miales byc przy niej ? " ....
puszczam facetowi ale on nie lapie zupelnie czemu ;)

Juz jestem ale na troszke .......

dzis uprawiam masochizm .... mam grype i 38 st., leci mi z nosa i wygladam bardzo nie-filmowo a musze wyjsc z domu zamiast lezec w lozku i popijac herbatke z malinowym sokiem.....a tak prochy i aby dalej.

Faceci maja latwiej na tym swiecie.
Dobrze ze urodzilam syna.

AAAA dla tych co lubia male synki ( Maonika, Aneta ....wszystkie 3 mamy chlopaczkow )

No nic nie mowicie ze nie ma linka :)))
naprawde jestem nieprzytomna dzis

Adus :)
http://strony.aster.pl/sasanka/adus/anime.html
Ostatnio edytowano 13.09.2005 11:49 przez aneta_jacek, łącznie edytowano 1 raz
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 13.09.2005 08:44

Dorzuce swoje 3 grosze :D
Gothic jest fajny :twisted: bardzo lubie ten rodzaj muzyki w wykonaniu niemieckich grup, tez maja niezle teksty :devil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone