Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.09.2005 10:15

Ciasto mam w aparacie , ale poczekac trzeba bo teraz inna praca .....
za to pokaze zabawejaka juz Drusi widziala w weekend i kibicowala mi w potyczkach z javascriptem :)
kliknijacie na linka i trzeba poczekac chwilke az sie fotki zaladuja .....
troche lata w czystych czerwcowych barwach .....
http://strony.aster.pl/sasanka/anime/anime.html
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 10:16

A propos wind - u nas kilkanaście lat temu zdarzył się straszny wypadek - winda ucięła chłopaczkowi głowę. Tak mnie to przerazilo że przez kilka lat nie wsiadałam do windy. Moja koleżanka mieszkała na 7 pietrze i zawsze szłam schodkami :lol: - malutka fobia 8O . Teraz już wsiadam do windy...ale nigdy sama 8O
Tunelami nie miałam okazji jechać :D
Leya - widzę że faktycznie czynnie się udzieliłaś w naszym wątku :D i to jeszcze jak ! :lol: motylek mi też zawsze humor poprawia :lol:
Też nie lubię poniedziałków :lol:
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:22

Leya - widzę że faktycznie czynnie się udzieliłaś w naszym wątku :D i to jeszcze jak ! :lol: motylek mi też zawsze humor poprawia :lol:
Też nie lubię poniedziałków :lol:[/quote]

Zawsze do uslug :lol:

Anetko, bardzo ladne :D
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 10:28

aneta_jacek napisał(a):A co powiecie na wariatke co sie bala jechac Mala Kapela ( tunelem).
Do dzis nim nie jechalam ....... jeszcze jakos Ucke przezylam ( 2 razy ) ale ze strachem w oczach ....
Albo co powiecie na wariatke co woli wlazic na 8 pietro na piechote w warszawskim wieżowcu niz jechac winda ktorej nie zna? :))))

Cześśśśśćććććććć! A wiesz, że w Graz jest dziesięciokilometrowy tunel pod górami. Teraz to ma dwie nitki, ale jak była jedna to był szał ! Dobrze, że na ścianach jest napisane ile już przejechałaś a ile jeszcze ci zosało. Podobny, o 500 m dłuższy jest tunel we Włoszech pod Gran Sasso - też bajer, ale to wszystko nic (pełna kultura - oświetlenie, oznaczenia, kamery, wentylatory, drogi ewakuacyjne) - "najpiękniejszy" tunel był w Norwegii. Wjeżdżasz do dziury wykutej w skale, wygląd piekielny, bo na początku powieszone pod "sufitem" ze trzy lampy w kolorze czerwono-pomarańczowym, co daje piękny poblask na skalnych ścianach po których "spływa" lekko woda - istny wjazd do piekła. Szerokość drogi na 1,2 samochodu i ciemność. Jedziesz, jedziesz, samotnie - bo od kilkudziesięciu kilometrów nie widzieliśmy żadnego samochodu - jedziesz, jedziesz, po 5 minutach ogarnia cię strach, po 10 minutach - panika - zaczyna mi podświadomie brakować powietrza - jedziesz dalej z myślą o cofaniu (przed tunelem nie było żadnych informacji - jaki długi, jak się nazywa -nic!) i nagle w oddali maleńki punkcik - jednak żyjemy!!! Jaki cudowny widok przed nami !!! :lol:

Anetko ! brawo ! - rozwijasz się, a co z moimi fotkami, że tak nieśmiało zapytam :?: :la:

Witamy nową koleżankę w TWA - mocne wejście :lol: :lol: :lol: Jak ci na imię dziewczynko :?:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.09.2005 10:29

No ja fobie mam ale lekka ..... wsiade z kims znajomym, w domu tez sie nie boje ale my mamy inne windy .....w starych blokach sa takie co nie maja dzwi.
Jak ktos ogladal "Oszukac przeznaczenie " to tez by mial ....

No i mam manie pilnowania tak jak Monika torebki, pieniedzy, kluczy etc ale to niestety w duzych miastach ma prawie kazdy .....w Chorwacji pilnowalam na plazy dokumentow i jak reszta poszla sie kapac to ja juz odruchowo sprawdzalam czy nikt sie nie kreci przy naszych rzeczach .....widac bylo ze my Polacy. Jako jedyni tez zamykalismy samochod przed apartamentem a ja na noc zamykalam drzwi na klucz..... u Chorwatow normalnie wszystko jest pootwierane.
Na parkingu tez chowalam co cenniejsze rzeczy do bagaznika ( typu kurtka skorzana czy laptop ) nauczona polskim doswiadczeniem ze u nas zaraz by byla szyba wybita......
Ale to nie forbia to po prostu przyzwyczajenie i dostosowanie do warunkow w jakich sie tu żyje ....
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:33

Witamy nową koleżankę w TWA - mocne wejście :lol: :lol: :lol: Jak ci na imię dziewczynko :?:[/quote]

Masz na mysli mnie? :lol:
Dziewczynka- Edyta :lol: :lol: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 10:37

Witaj dziewczynko - Edytko :lol:
Ja też byłam dziewczynką jak Moni mnie pytała o imię :lol:
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:41

A dziekuje, dziekuje :D

mile takie powitanie w poniedzialkowy poranek :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 10:42

Leya_31 napisał(a):Dziewczynka- Edyta :lol: :lol: :lol:

Dziewczynko Edyto, abyśmy nie zabiły cie jakimś pytankiem, proponuję dla jasności sytuacji małe przesłuchanie (zupełnie nieobowiązkowe - ot babska ciekawość górą - ale bez zobowiązań :lol: ):
- ile masz latek (tak mniej więcej :wink: )
- mąż (jeżeli tak, to czy romantyczny - patrz poprzedni temat)
- dzieci
- upodobania kulinarne
- fobie :?:

Niezły zestaw pytań, co :?: :lol: :lol: :lol:

Jeżeli nie odpowiesz zrozumiem - każdy tu robi to co chce. :lol: :D :lol: ale fajnie się gada jak się trochę "znamy".
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:44

drusilla napisał(a):Witaj dziewczynko - Edytko :lol:
Ja też byłam dziewczynką jak Moni mnie pytała o imię :lol:

domyslam sie ze bylo to w grudniu? :lol:
no coz, niektorzy dojrzewaja w rekordowym tempie :lol: :lol: :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.09.2005 10:47

Moniko,
w tej chwili number one dla mnie to poszukiwania kogos kto da mi prace wiec wszystko co robie koncentruje sie na tym. Reszte wolnego czasu jaki zostaje to wiadomo - moje chlopaki, normalne zycie , w miare normalne znaczy i dopiero potem hobby czyli grafika i strona. Jak tylko bedzie wolny czas to zrobimy relacje z Twoich podrozy do Austrii ( zreszta i tam musisz cos napisac wiecej, dzie bylas co Cie laczy z Gratkornem etc tec ) bo na razie mam pare slow tylko o minimundusie ale co z reszta fotek??? brak opisow , spostrzezen.... izamieszcze to chetnie na swoim serwerze zeby inni mogli tez poczytac .....
ale to sie nie robi w godzinke, naprawde to sporo pracy wiec czeka ma wolny moj czas. Nie zapomnialam ale naprawde cierpliwosci :)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 10:47

Moni - takim piekielnym tunelem to bym się przejechała :lol: 8) :D
Czułabym sieę jak w domu :twisted: Jak na dobrą diablicę przystało :lol:
Anetka - "Oszukać przeznaczenie" widziałam 8O brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Windy bez drzwi ? 8O No do takiej na pewno bym nie wsiadła :lol:
Moni - no a jeszcze o ulubionych aktorach gadałyśmy :lol:
Kolejne pytanko dla dziewczynki Edytki :lol:
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:48

gratkorn napisał(a):
Leya_31 napisał(a):Dziewczynka- Edyta :lol: :lol: :lol:

Dziewczynko Edyto, abyśmy nie zabiły cie jakimś pytankiem, proponuję dla jasności sytuacji małe przesłuchanie (zupełnie nieobowiązkowe - ot babska ciekawość górą - ale bez zobowiązań :lol: ):
- ile masz latek (tak mniej więcej :wink: )
- mąż (jeżeli tak, to czy romantyczny - patrz poprzedni temat)
- dzieci
- upodobania kulinarne
- fobie :?:

Niezły zestaw pytań, co :?: :lol: :lol: :lol:

Jeżeli nie odpowiesz zrozumiem - każdy tu robi to co chce. :lol: :D :lol: ale fajnie się gada jak się trochę "znamy".

:lol: latek skoncze za troche wiecej jak mieiac 32, maz? powiedzmy ze maz bez slubu :D - poznalas kiedys romantycznego meza Chorwata bo ja nie :( , bez dzieci, jem wszystko co jadalne :lol: fobie? jedna PAJAKI
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 10:52

Moja rówieśniczka :D Tylko że ja już skończyłam parę miesięcy temu :lol:
Pająki buahahaahah ciekawe czy ktoś je lubi :?: Mój mąż niby się zachwyca ...jak widzi w telewizji . Jak byliśmy w lesie i wlazł w pajęczynę to usłyszałam "o k..." :lol: Ta sama reakcja na widok pajączka średnich rozmiarów :lol:
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:58

pajaki zwalczam..........odkurzaczem, wciagam w rure wszystko co sie rusza, nie rusza, zwisa.....
kiedys dawno temu ogladalam horror o pajakach, szlam ulica ok godz. 15.00 rozgladalam na wszystkie strony i drapalam jak szalona
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone