Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.09.2005 23:43

Jolu chyba dziś nie będzie następnego odcinka więc czas spać.
Laku nić

Pozdrawiam :wink:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 11.09.2005 23:50

krakuscity napisał(a):Jolu chyba dziś nie będzie następnego odcinka więc czas spać.
Laku nić

Pozdrawiam :wink:

:lol: Laku nić... znaczy nici z tego. :lol:
Możesz mieć rację, możliwe, że nici... :wink:

Dobrze, że przypomniałeś, że pora spać... jeszcze bym się zasiedziała. :D

Kako je dobro...

Pozdrav i laku... nić :wink: tfu!!! znaczy... laku noć! :D
Jola
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.09.2005 23:54

He, he z nićmi to przypadek :wink: "palcówka"

Laku noć -do jutra a raczej dziś. :lol:

Pozdrawiam :papa:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 11.09.2005 23:59

:wink: :lol: :D :papa:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 07:41

Poniedziałek - ludzka godzina - 8.27.

Dzień dobry wszystkim, co dzisiaj robimy :?:

Zameldujcie się koleżanki i koledzy i podrzućcie temacik do "obgadania" na dzisiaj :lol: :lol: :lol:

Jak minął łyk-end? - ja jeszcze z katarem, ale za to mężuś wstał dzisiaj z gorączką - mały nas załatwia pojedynczo (a on jak rybka zdrowy).

Byliśmy w sobotę u znajomych, którzy dopiero co wrócili z Tunezji - zachwyceni ! - mówią, że mieli wszędzie ulgową taryfę dzięki córce, która ma na imię Nadia - a to jak się właśnie dowiedzieli : arabskie imię! - a oni cały czas myśleli, że rumuńskie. :lol: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 07:47

Dobro jutro svima ! :D
Melduję się na rozkaz :lol:
Łyk-end minął spokojnie . Niestety był stanowczo za krótki :roll:
Ja nadal z bolącą :evil: <ale już nieco mniej> nóżką w pracy. I jak zwykle vredna :lol:
Ugodan dan !!!
Do obgadywania oczywiście się czynnie włączę :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 08:32

Przeczytałam sobie zaległą relację Wioli i Uli. No jestem pod wielkim wrażeniem .... głównie odwagi a co za tym idzie wiary w ludzi. Nie wiem skąd się to u mnie wzięło, ale patrzę na ludzi z podejrzeniem i gotową teorią spiskową. Raz omało nie przylałam chłopakowi torebką (a moja torebka z zawartością potrafi ważyć !....) tylko dlatego, że szedł za mną (a ja oczywiście już o niczym innym nie myślałam jak tylko o tym, że idzie za mną i wsłuchiwałam się w jego kroki)i się potknął - co moja wyobraźnia odebrała jako przyspieszenie jego kroku a więc niechybny atak na moją osobę. Natymiast wzięłam zamach i z półobrotu zaatakowałam chłopaka torębką, przed którą on się "wywinął" i z przerażeniem w oczach krzyknął "co pani robi?" - "a pan?' - "ja się potknąłem!". .... przeprosiłam i poszłam dalej ale od tego momentu zdałam sobię sprawę, że jestem z wiekiem coraz większym tchórzem !!
Nigdy w życiu nie zabrałabym autostopowiczów (mojego ojca jakieś 25 lat temu!!! facet którego zabrał zaatakował nożem - na szczęście nic się nie stało) i nigdy w życiu nie chciałabym być autostopowiczką - dlatego poraz setny gratuluję tym dziewczynom odwagi :!: :!:

A wy drogie koleżanki, odważne jesteście :?: :?: :?:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 08:48

Ja dokładnie tak samo jak TY :lol:
Nie wiem czy Ci już wiadomo ale jestem specjalistką od teorii spiskowej dziejów :wink: :lol: Też bardzo podziwiam Ulę i Wiolę. Jak byłam młodsza byłam odważniejsza...teraz tchórz 8O Kiedyś zatrzymanie samochodu i prośba o podwiezienie było dla mnie normalne. Teraz - nie do pomyślenia :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 09:27

Najciekawiej jest, jak gdzieś muszę jechać autobusem albo tramwajem. Niedaj Boże w tłoku. Torebkę ściskam i przytulam jak kochanka, uważnie się wszystkim przyglądam, a jak ktoś mnie dotknie albo się o mnie otrze (złodziej albo zboczeniec :lol: oczywiście) to przeciskam się zaraz w inne miejsce (chociaż tam jest to samo). Jadąc samochodem sama lub z dzieckiem zamykam centralny, a na każdych światłach przyglądam się ludziom za oknem z podejrzeniem o niecne plany .... :lol: :lol: :lol:

A gdy mąż się spóźnia do domu to od razu mam wizje: wypadek, pobicie, a po dalszych 15 minutach - morderstwo !!!!!!!!! A jeśli jeszcze ma wyłączony telefon to gotowa jestem dzwonić na policję ! Dobra jestem , co? :?: :?:

A reszta TWA to jeszcze żyje, Anety !!!!!!!! - czego się boicie?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2005 09:30

Cześć miłe Panie. Prawie wszystkie wstały, Jola jeszcze spi no ale jak się siedzi do późna w nocy przy kompie to nie ma się czemu dziwić. :lol:
W sobotę i niedzielę miło spędziłem dni z rodzinką na działce. W piątek żegnałem młodych ludzi (rok po ślubie- też rodzinka), która pojechała na wakacje do ...Chorwacji. Z dumą podkreślam, że to za żony i moją namową pojechali właśnie do tego kraju pierwszy raz. A teraz cytuję Wam kilka zdań jakie przesłali do mnie wczoraj mailem(bez ich zgody :D ) po jednym dniu pobytu.

"to jest to,slonce, cieple morze, piwko czego chciec wiecej 8metrow od tarasu mamy prywatne zejscie do morza, apartament full wypas za 20euro doba, zyc nie umierac, zal bedzie wyjezdzac lezymy i sie opalamy, duzo nurkujemy, pogoda zyleta nie jest tak drogo jak myslelismy, w przyszlym roku mozemy zabrac ogon"

tu moje wyjaśnienie "zabrać ogon". to jechać jeszcze z kimś, nie koniecznie tym samym samochodem.
To jest opinia młodych ludzi po pierwszym dniu pobytu w Chorwacji, a widzieli oni już trochę Europy a nawet Azji.

Miłego dnia :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.09.2005 09:47

Moni - no dobra jesteś 8O Zupełnie jakbym widziała siebie :lol:
Raz mój mąż musiał zostać na dwie zmiany no i ja mało nie dostałam zawału - oczywiście jak to chłop nawet nie raczył zadzwonić - bo po co ???? :evil:
Krakus - Jola pewnie wstała ze skowronkami :lol: A spać pójdzie z wampirami 8O :lol:
Zazdroszczę tym młodym :lol: Fantastyczny pierwszy dzień pobytu mieli :D
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 12.09.2005 10:00

Witajcie :)
Dostalam juz cale mnostwo skarg od znajomych, ze nie lubia poniedzialkow....

Wiem, ze to jest stare i wszyscy to znaja, ale mnie za kazdym razem poprawia humor :lol:

Dla tych mniej wrazliwych:
http://www.mmj.pl/~cichy/motylek.swf

koniecznie wlaczcie glosniki :D

Leya
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 12.09.2005 10:00

A co powiecie na wariatke co sie bala jechac Mala Kapela ( tunelem).
Do dzis nim nie jechalam ....... jeszcze jakos Ucke przezylam ( 2 razy ) ale ze strachem w oczach ....
Albo co powiecie na wariatke co woli wlazic na 8 pietro na piechote w warszawskim wieżowcu niz jechac winda ktorej nie zna? :))))
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 10:08

Też bym sobie skoczyła nad ciepłe morze ..... chociaż namiętnie oglądam pogodę w Chorwacji no i za różowo to w tym roku nie ma !!!!

Ale za to w Sosnowcu pięknie jest !!!! Czerwone Zagłębie rusza do wyborczego boju, tak więc co łyk-end festyny, występy, fajerwerki, balony, piwo, kiełbaski ...... i przy "żarciu" zostanę bo miało tu nie być o polityce (moja własna prośba to była) :lol: :lol:

Anety - naszej ciastkodawczyni - chyba nie ma. A ja tak bym zjadła coś dobrego :!:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 12.09.2005 10:09

O jesteś ! Wrzuć nam coś na ruszt !!!!!!!!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone