Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 08.09.2005 14:32

A kto oglądał Joe Black z B Pittem i Hopkinsem?

PS. Ja sie piszę na ziemniaki z ziołami. Ojjj pychotka!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.09.2005 16:47

aneta_jacek napisał(a):Mi sie podobaja męscy faceci w stylu agentow SS ...

A może tacy jak Herr Flick z serialu Allo Allo :lol: :lol: .

Pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 08.09.2005 17:05

gratkorn napisał(a):[quote=" ale generalnie to nie mój ulubiony aktor :lol:

Kogo sobie Pani najbardziej ceni:
- za kunszt aktorski
- za facjatę
- za co tylko chcesz??????[/quote]

Buahahaahahahahah juz Pani piszę :lol:
Za wszystko <facjaty,talent - niekoniecznie idzie w parze talent z facjatą niestety :lol: >
Christian Bale< :!: >, Gabriel Byrne< :!: >, Robert De Niro, Al Pacino < w roli Szatana genialny !!!! :P >, Keanu Reeves < :!: >, Orlando Bloom< :oops: :lol: - ten elfik !!!>, Matthew McConaughey, Jim Caviezel,
Antonio Banderas, Jim Carrey, Arnold Schwarzenegger, Hugh Jackman, Adam Sandler, Michael Douglas, Mark Dacascos, Kevin Bacon ,Spencer Tracy, Donald Sutherland, Jack Nicholson, Anthony Hopkins i ....chyba tyle :lol:

Anetko - "Joe Black" to jeden z moich ulubionych filmów chociaż ...nie znosze Brada Pitta buuaaaaaaaaaaahahahahahahahahaha
Podobnie jak nie lubię kilku innych ale filmy z nimi bardzo 8O
Jestem dziwna ??Jasne że tak !!!! :lol:

Gorana Visnjica widziałam w "Totalnej magii" i "Elektrze"- niezły jest 8) :D
Seriali też już nie oglądam - no moze czasami zerknę na wampirkowate albo komediowe :lol:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 08.09.2005 17:32

aneta_jacek napisał(a):chodzilo mi o ziemniaki z ziolami :)
za szybko pisze i widac to bylo na glodniaka :))
dzieki serdeczne ... jest ok ....chodzi o nadanie klimatu jezykowego jedynie nazwom potraw przeciez a nie o egzamin z filologii :)

Aaa... z ziołami!!! A nie z Jolami. Całe szczęście! :wink: :lol:
Razumijem. Jeśli to nie egzamin, to w porządku. :wink:
A pyszne potrawy z klimacikiem - to je to.

Aneta, "z ziołami" to chyba "s biljem".

Dobar tek!
Jola
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 09.09.2005 06:34

Dzień dobry Państwu !!!

To już piątek, i to jaki ! Pogoda marzenie, ptaszki śpiewają (ale tylko w mojej głowie). Jest pięknie (chociaż mały ryczał w przedszkolu jak bóbr - oprócz niego o 6.15 było tylko jeszcze jedno dziecko - wolę o tym nie myśleć).

A dzień jest jeszcze piękniejszy z Orlando Blumem, o którym Dru mi przypomniała. Ja do panteonu Dru dodałabym jeszcze Nicolasa Cage (choć nie wiem czy podziela moje zdanie ? - ja uwielbiam filmy z jego udziałem) no i gromadkę Baldwinów - którzy są raz lepsi, raz gorsi, ładniejsi i brzydsi, ale ich nazwisko przyciąga mnie przed ekran.

Jak już wcześniej pisałam, lubię oglądać nowości, tak więc wczoraj zasiadłam w Polsacie i oglądałam te dwa odcinki nowego filmu "... coś tam" - zapomniałam tytułu. W przerwach reklamowych oglądałam film na 1-szym programie i szkoda, że nie oglądałam go od początku - teraz już wiem, który program obejżę za tydzień :lol:

Apropos upodobań Anetki: to Herr Flick i Gruber są wspaniali a "błyskotliwy inaczej" Rene to kwimtesencja komedii - chociaż ma rywala ... w policjancie (w ryrach płonie wóda :lol: :lol: ) no i z innej bajki Bazyl Folty i Manuel - cieszę się z tych powtórek.

Pozdrowienia :papa:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 09.09.2005 06:44

Dobro jutro szanownemu Towarzystwu :D
Dzień na zewnątrz piękny , w moim wnętrzu - bez zmian :evil:
Pocieszam się że za kilka godzin weekend :roll:
Nicolas Cage podpadł mi w jakims paskudnym filmie i go znielubiłam :lol: Ale kilka filmów z nim bardzo lubię - np przedostatni 'Skarb narodów" :lol: albo "Family man".
Ale jako facet ...nie podoba mi się :lol:
Podobnie Baldwini :oops:
A jeszcze a propos Orlanda - krytycy zrypali równo jego rolę w "Królestwie niebieskim" . Nastawiłam sie wiec sceptycznie do filmu i bardzo niechętnie zasiadłam do obejrzenia. No i ...miłe "rozczarowanie" . Wg mnie to on właśnie uratował ten film - grał świetnie. A szanowni krytycy niech się wypchają !!! :P
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 09.09.2005 07:05

Z krytykami bywa różnie. Szkoda, że "Wojna Światów" z Tomem Cruzem miała pochlebne opinie bo wybrałam się z mężusiem no to "coś" do Multikina a żałuję bardzo (i o dziwo mój mąż - wielbiciel zagłady ludzkości i wszelkich stworów - też! ) A chciałam w tym samym czasie zobaczyć Madagaskar - bardzo żąłuję, że nie poszłam - przynajmniej ja bym była zadowolona .
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 09.09.2005 07:11

Nie ogladałam jeszcze "Madagaskaru" :(
A "Wojna światów" to dla mojego mężusia 8O Sam zbawiać świat od potworów :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 09.09.2005 08:11

wczoraj siedzielismy do polnocy nad Wyspa .....teraz to takie modne leci w kinach ......
nieglupi film i jak nie usnelam o takiej porze to widac niezly.
Kto potrzebuje watrobe chora wymienic??? ....5 mln dolarow i masz na zmaowinie ...ale nie bede dalej opowiadac ...
Wyspa o niebo lepsza od bzdur z Cruzem .....choc nie bylo na kogo papatrzec w sensie facetow :)

Mozecie sie wyrwac na ten film, facetom sie nie bedzie nudzil .... fantastyka lepsza niz Ja Robot, o tych potworach z Cruzem to nawet nie mowie ......
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 09.09.2005 08:21

O PRZEDSZKOLU:

Ja Monike to podziwiam .....6.15 dziecko w przedszkolu ...ja nie moge ....

O ktorej Wy wstajecie ???????

Moj dojezdza ledwo ( znaczy w poniedzialek dojedzie bo dzis jeszcze kicha w domu i lyka Bactrim ) .... na 8.30 prosto na sniadanie ale za to siedzi do 17ej az maż zamknie firme i go zza sciany zabierze.
Moje chlopaki wstaja z trudem ( wiekszy ze znacznie wiekszym trudem ) o 8 00 do 8.15 ....

Wczoraj bylo zebranie w przedszkolu ..... wole nie liczyc dodatkowych oplat , ksiazeczek, pierolek i nawyzszej w kraju stawki dziennej bo sie zdenerwuje i wypisze smerfa ......
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 09.09.2005 08:48

W zasadzie nie oglądam filmów fantasy - to domena Jarka - ale podobał mi się "Dzień Niepodległości" z Willem Smithem - koszmar tak trochę na wesoło. O wątrobach na wymianę nawet myśleć nie chcę, ja mdleję na widok cudzej krwi i płacze w temacie chorób. Wolę oglądać filmy romantyczne, miłosne, z dobrym bądź złym zakończeniem, byle serce trzepotało. Jeszcze raz polecam paniom "Don Huana De Marco" - jeżeli nie Johnny Depp to może przekona was w tym filmie Marlon Brando i Feye Dunaway i przepiękna piosenka Bryana Adamsa : (uwaga ! będzie po angielsku - chyba :lol:) -" have you ever really loved a women?" - scenariusz w formie romantycznego "Matrixa" - chciałabym, żeby mój facet chociaż jeden raz w życiu powiedział mi - e tam - pokazał mi swoją miłość (marzenie ściętej głowy :lol: :lol: )w taki sposób.

Film tylko dla kobiet, no chyba że macie romantycznych facetów (to gratuluję i zazdroszczę :evil: ) .

W międzyczasie przeczytałam post Anety.
Dzisiaj wstaliśmy o 5.50 - to trochę za wcześnie, bo za 10 siódma byłam w pracy, a to za wcześnie - normalnie wchodzę punkt siódma. Pierwszy raz go dzisiaj tak odprowadziliśmy - do tej pory miał poranny okres ochronny.
Pracujemy oboje od 7 do 15. Ja w Siemianowicach< Jarek w Katowicach - brzmi groźnie, ale do siebie mamy tylko 3 km (w Zagłębiu i na Śląsku tak mamy - dużo miast koło siebie :lol: ) Do przedszkola z pracy mam 15 - 20 minut (zależy czy jak to mówią na Śląsku "som kaj korki?" - na początku myślałam, że kajkorek to jedno słowo i nie wiedziałam o co chodzi :lol: )Myślę, że jak się szkodnik przyzwyczaji to będziemy wstawać o 6.10 i to będzie dobrze! Odbieramy go ok. 15.20 - tak więc 9 godzin bite musi odsiedzieć w przedszkolu. Jak do miśka przychodziła opiekunka to spał sobie (razem z nią zresztą) do 9 - 10. My wstawaliśmy 6.20 - i było elegancko . Mówię o letniej porze, bo w zimie (odśnieżanie, szklanka na drodze) to będzie całkiem inna historia - :evil: - aż mi się myśleć nie chce
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 09.09.2005 08:51

"Don Juana" oglądałam oczywiście - bardzo hmmm nastrojowy 8) :D - lubię go przeogromnie. Piosenkę też :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 09.09.2005 09:09

Szkoda, że nie umiem zgarc nagranego filmu do takiego formatu, aby go tu zaprezentować. Ja wstaję rano, a mój mąż głaszcząć Kapisia po głowie albo nogach (zalezy w jakiej pozycji jest malec ułożony) śpią ile się da. Najfajniejszy widok rano, to mój maluch, który z impetem otwira drzwi pokoju, potem kuchni, w której własnie jem śniadanie, w ze srogą miną stwierdza: Mama, papu! Dzię przespał prawie całą noc trzymając głowę z zgiecie mojego kolana. Jak próbowąłam ją wyprostowac to pełzł dalej w poszukiwaniu kącika do przytulenia. Jak próbowałam przenieść - warczał... Śmiałam się w nocy do łez :lol: Ale za to czuję że mam kolano.

Na wątrobę polecam buraczki i odstawienie kawy.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 09.09.2005 09:31

Romantyczni faceci to sa w necie ..... tylko po co nam tacy ? :)

w domu niestety mamy co mamy, co sobie wybralysmy mniej lub bardziej swiadomie ;) ......

widze ze my tu chyba wszystkie szczesliwe w miare ;) mezatki , ja to zreszta jak co niktorzy juz sie zorientowali nawet po raz drugi :)

bylo o kotach, bylo o filmach ...... to
napiszcie cos o swoich facetach domowych ..... byle dobrze bo to oficjalnie idzie w eter ;)
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 09.09.2005 10:36

Ja tam generalnie jestem zadowolona, a paradoksem jest, że go nie chciałam ( bo z tego samego osiedla). Szukałam w Krakowie (bardzo chciałam kiedyś mieszkać w Krakowie i żeby to zrealizować postanowiłam wyjść za Krakowiaka, a że na wczasy jeżdziliśmy z Elbudu krakowskiego to o krakowską wakacyjną miłość nie było trudno - ale niedogodności związane z dojazami nas pokonoały :wink: )i w Oławie a znalazłam 50 metrów od domu :lol: :lol:
Znamy się 18 lat od 13 jesteśmy małżeństwem i szczerze wierzę, że tak będzie dopuki śmierć nas nie rozłączy. :D

Jeżeli chodzi o romantyzm mojego męża to w drugim roku naszego "chodzenia" przysłał mi list z pobytu z praktyk studenckich, a dokładnie podobno własnoręcznie zrobioną kartkę pocztową (chociaż myślę, że to jakaś kobieca ręka rysowała).... z dokładną mapą okolicy i opisem jak dojść z jego kwatery do wszystkich knajp w okolicy - to było jedyne słowo pisane jakie otrzymałam od oblubieńca. Do kina na romantyczne filmy muszę chodzić z koleżankami (teraz wybawieniem są multikina - bo każde może iść w swoją stronę :lol: )kwiatki owszem dostaję - przepisowo : dzień kobiet, urodziny, rocznica ślubu itd... Sorry ! Byliśmy razem na "przeminęło z wiatrem" - o to romantyczne kino mamy zaliczone :!: :lol: :lol: Tańczy raczej kiepsko - chociaż koleżanki go chwalą (może mają gorzej ?) ale za to robi wspaniałe spagetti, zawsze w soboty i w niedziele robi śniadania, chodzi z dzieckiem na spacery i nie protestuje kiedy mam co miesiąc "spotkania klasowe" :lol: :lol:
Mam świetnego mężą !!! i wspaniałe koleżanki, z którymi wynagradzamy sobie niedostatki romantyzmu naszych facetów ( nie ma to jak babski wieczór i licytacja, który mąż jest mniej romantyczny ...)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a co wy powiecie :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone