Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.09.2005 10:08

Ja osobiście nie chcę części świetokrzyskiego aby należał do Krakowa. Niech zostanie jak jest, po co towarzysze mają nam statystyki psuć :D Niech sobie robią afery u siebie jak do tej pory. My w Krakowie takiego koloru nie lubimy no chyba, że w biało-czerwone pasy. :wink:

Pozdrawiam :wink:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 08.09.2005 10:11

Krakusie, masz niestety rację. Szkieleccyzna jest bardzo specyficzna. A jak nas zaorają to dopiero będzie miała małopolska przer... ze zbuntowanymi scyzorami.
A... zobaczymy jak to będzie. Moze jednak Lechu-spieprzaj dziadu nie zaora?...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.09.2005 10:36

mama_Kapiszonka napisał(a): A jak nas zaorają to dopiero będzie miała małopolska przer... ze zbuntowanymi scyzorami.

Ostatecznie damy sobie radę, ostatnio nawet towarzysze z W-wy przyjechali do Krakowa na mszę to i ze scyzorykami sobie poradzimy :lol: .

Pozdrawiam
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 08.09.2005 12:01

mama_Kapiszonka napisał(a):Ja mam dwa dyżurne filmy Czekoladę...

Taaa... Czekolada to jest to. W każdej postaci działa na mnie odstresowująco (trudne słowo :wink: ). A tak wogóle to Lasse Hallström należy do moich ulubionych reżyserów. "Co gryzie Gilberta Grapa", "Kroniki portowe" obok "Czekolady" to najczęściej oglądane filmy. Najczęściej, bo mam je w domu, reszta - niestety wypożyczalnia.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 08.09.2005 12:15

W Czekoladzie i tak najlepszy jest JOHNY DEEP ! :D - co nie dziewczynki :?:
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 08.09.2005 12:24

gratkorn napisał(a):W Czekoladzie i tak najlepszy jest JOHNY DEEP ! :D - co nie dziewczynki :?:

Chyba Johnny Depp :?: :wink:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 08.09.2005 12:35

A tam, i tak wszyscy wiemy o jakie "ciałko" chodzi :lol:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 08.09.2005 12:37

faziolot napisał(a):
gratkorn napisał(a):W Czekoladzie i tak najlepszy jest JOHNY DEEP ! :D - co nie dziewczynki :?:

Chyba Johnny Depp :?: :wink:

Nieważne, grunt, żeby później było Deep Impact :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 08.09.2005 12:39

Będę niepoprawna "politycznie" :oops: ale ja nie przepadam za Deppem 8O Chociaz "Czekoladę" baaardzo lubię :lol:
Fajnie zagrał w "Piratach z Karaibów" :lol: - ale generalnie to nie mój ulubiony aktor :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 08.09.2005 12:53

Ja lubię jego tajemniczą fizjonomię, a jak ma półdługie włosy to już po mnie :lol: Oglądałaś "Don Juan De Marco" ? Tylko na nim wisienkę położyć :P :P :P
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 08.09.2005 12:57

aneta_jacek napisał(a):pogoda taka ze tylko isc na trawke ....zamiast tego taras i parasol w cieniu ( ale przynajmniej mam net ;) ) ...

Jesteś na trawce ? bo w necie cie nie ma kobieto, a my tu o ciasteczkach mówimy. Podrzuć coś słodkiego do drugiej biurowej kawki . :la:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 08.09.2005 13:01

[quote=" ale generalnie to nie mój ulubiony aktor :lol:[/quote]

Kogo sobie Pani najbardziej ceni:
- za kunszt aktorski
- za facjatę
- za co tylko chcesz??????
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 08.09.2005 13:39

Mi sie podobaja męscy faceci w stylu agentow SS ... znam osobiscie i wiem jak tacy wygladaja ....
z aktorow to pasuje na takiego Sean Pen i wg mnie jeden z najlepszych aktorow obecnie .... zobaczcie jak gra w Tłumaczce z Kidman , ciarki przechodza .......
Clooney jest za lalusiowaty choc ladny i w moim typie , siwizna tylko go polepsza
mlodzi mi sie nie podobaja bo teraz co mlodszy to bardziej dupkowaty uwazam .....
Lindy nie lubie bo grywal ubekow i choc Psy sie staly kultowe to z rzeczywistoscia w sluzbach duzo wspolnego nie mialy ....no moze tylko ilosc wody wypitej :)

AAAA jeszcze fajny jest chorwacki aktor z ostergo dyżuru ....hm..... Goran Visic ...???? moze sie myle w nazwisku ale przystojniacha byl ....
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 08.09.2005 13:59

aneta_jacek napisał(a):Jolu ..... za pamieci prosze jeszcze o
"ziemniaki pieczone z iolami"
"cukinia panierowana"
"pasta z serem i papryką"

:) Wszystkie przepisy na te dania do wgladu i druku niebawem :)

Hmmm... Zmienię na chwilkę temat, a właściwie nie, bo tu wszystko jest w temacie. :wink:
Anetka, właściwie to ja nie znam chorwackiego, tylko troszku malutko kumam, mam ściągę i potrafię co nieco zgadnąć i sprawdzić.
Przepisy to specyficzne słownictwo.

"ziemniaki pieczone z iolami" - pečeni krumpir s (sa)... z czym??? Dobrze, że nie z Jolami... 8O na miękko :wink: . Co to jest? Ne znam.
"cukinia panierowana" - pohana tikvica
"pasta z serem i papryką" - namaz od sira i paprike

Wiesz... nie daję gwarancji... Jak mawialiśmy w Akademii - samo čini mi se, znaczy tylko mi się wydaje. Dobrze by było, skoro to ma iść na Twoją stronkę, aby ktoś jeszcze na to looknął, znaczy pogledał.

No i co to są te iole??? 8O

Wy nie meczowe, a ja za to bardzo. Zaraz tikvicu będę zapiekać, a potem oglądać mecz w siatę Polska : Portugalia, a potem podglądać mecz Chorwacja : Ukraina, i mocno zaciskać kciuki za obie moje drużyny.
A seriale... mogłoby ich w ogóle nie być. I tak nie oglądam. Oprócz albańskich, oczywiście. 8) :D

Pozdrav svima!
Jola
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 08.09.2005 14:02

chodzilo mi o ziemniaki z ziolami :)
za szybko pisze i widac to bylo na glodniaka :))
dzieki serdeczne ... jest ok ....chodzi o nadanie klimatu jezykowego jedynie nazwom potraw przeciez a nie o egzamin z filologii :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone