Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 07.09.2005 07:29

Ja mam dwa dyżurne filmy Czekoladę i Miasto Aniołów. Rewelacyjna atmosfera i muzyka. Szczególnie gdy czekasz na upadek anioła i słyszysz jak modlą się po polsku Zdrowaś Mario... Ciarki mi przeszły.
Kapiszon sprawił, że wypadliśmy mocno z obiegu kinowego. Ostatnio wypozyczyliśmy Troję i uznaliśmy, że jak za super nowość ;-) to płącimy za nią b. tanio, bo 3,50 zł za 3 dni... Tylko.... kiedy ona była w kinach.

Jak nie mogę zasnąć to biorę Obcego. 3 minuty i śpię ;-)
A jak już ze mną fatalnie to włączam początek Shreka i słucham tekstu "No to se jeszcze posiedzi" i sru... wycieramy bajeczką królewskie policzki!

Druuuu! A co z Tobą i schodami? Chyba żartujesz o tym połamaniu, co?
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 07.09.2005 08:07

a ja sobie juz "popracowalam " ..... maly dostal temperatury i kicha srednio 3 razy na 4 minuty :(
"nachodzil" sie juz do przedszkola ....
Monika ....standard u nas wrocil .... Twoj widze juz tez po dwoch dniach ....niestety to tak moze byc ....my to przerabiamy juz 3 lata z przerwami
Pozdrowionka dzis w ciezkim nastroju ...
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 07.09.2005 08:25

Cześć wszystkim. Mikołaj już OK, za to ja się nadaje pod kołderkę, gardło boli, kicham, głowa boli (i nie po urodzinach szefa :lol: ). Okropność. Mikołaja sami załatwiliśmy w sobotę nad wodą, tak więc w przedszkolu się nie zaraził, ale mała to pociecha.

Czytam sobie po kolei wasze posty. Drusi co się stało :?: Spadłaś z wysokości :?: Napisz chociaż krótki list ....

Apropos filmów, oglądałyście nowości, tzn. Anioła Stróża i Magdę M :?: Anioł spodobał mi się od razu (lekki łatwy i przyjemny - nie obciąża mózgownicy - co jest atutem na zakończenie dnia), za to Magda mnie nie porwała, ale zapewne się rozkręci.

Rozczarował mnie natomiast wielce Szymon Majewski (którego jestem fanką). Program - moim zdaniem - okropny, krzykliwa i tandetna dekoracja, goście zaproszeni nie wiadomo po co, tylko Arkadiusz Jakubik był świetny, no i muchozol mi się podobał. :lol:

Anetko od Jacka, zapodaj no jakieś "lekarstwo" na moje gardło, mogę się nawet wirtualnie opić - byleby przestało boleć.

Idę poczytać zaległości - ciekawa jestem zawodowca, paszczaków i Wioli. Dotrę także do Maryji, podpowiedzcie, co jeszcze muszę przeczytać z ważniejszych rzeczy - bo to przeczytania mam jakieś 500 postów - a tego w życiu nie przerobię.

Witam Bazyla, czy byłeś w Lądku i czy jest jakaś relacja ? - bo ja zaległości mam. :?:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 07.09.2005 08:31

aneta_jacek napisał(a):Joluś .... jak bedzie po chorwacku "ryba w smietanie" "piersi indycze z kapusta i feta" ?????

Anetka!
Więc tak... riba u vrhnju - ryba w śmietanie,
pureća prsa s kupusom i s fetom - piersi indycze z kapustą i fetą.

Musi to być pychota!!! :D

Pozdrav svima!
Jola
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 07.09.2005 08:36

Dru!!! Co z Twoim palcem??? :(
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.09.2005 08:46

Jolanta Michno napisał(a):Dru!!! Co z Twoim palcem??? :(

Cześć Paniom.

Najpierw Meeg teraz Drusilla - gdzie te palce dziewczyny wkładacie?

Pozdrawiam
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 07.09.2005 09:44

Witam wszystkich< w bardzo ponurym nastroju> :lol:
Kako je dobro....
Nie wkładałam nigdzie palca !!!!! :P Szłam po schodach i tak niefortunnie strzeliłam że troche pękł :evil: :cry: Nie mam pojęcia jakim cudem :roll: chyba pech wrodzony :evil:
Moni - wracaj do zdrowia :D Udało się przyjęcie szefa ? :twisted:
Anetko - głowa do góry - dzieci w przedszkolach chorują non stop - znam to :lol:
pozdrav
Poczytam co od wczorajszego wieczora przegapiłam - nie miałam nastroju na nic - ewntualnie sport ekstremalny :wink: < skoczenie z mostu > :lol:
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 07.09.2005 09:52

Dzięki za życzenia i Tobie też powrotu do zdrowia - jesteś w gipsie ?
Nie uwierzycie - dzisiaj drugi dzień przyjęcia na sali konferencyjnej.

Nie mam siły pisać, coraz gorzej ze mną, chyba mam gorączkę. Paa
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 07.09.2005 09:55

Na palec u nogi nie zakłada się gipsu :D - musi tylko być nieruchomy i podobno sam się szybko zrośnie. Oby ! Kuruj się !!!! Najlepiej w domu 8O
Paaaa :papa:
A ja siedzę w pracy z jedną nogą pod biurkiem a drugą na krześle :lol:
Widok ciekawy buuaaahahahahaaaaa :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 07.09.2005 10:02

Maly kicha , prycha ..... moze do jutra albo pojutrza przejdzie ......

ja wrocilam z kolejnego "interview for a job" .... niestety moja znajomosc Chorwacji Chinczykom na nic ;)) ....
moje niemieckie nazwisko okazalo sie nie-do-wymowienia dla Nacji Wschodniej .....jedyne co mielismy wspolnego z potencjalnym szefem to kolor wlosow ;)

niedlugo napisze opowiadanko "szukanie pracy w wielkim miescie" .....o seksie na razie nie mam co pisac chyba ze cos zmysle ;)

Bazyl nie odpisal mi na gadu wiec ma kreche ... a taki fajny kupel kiedys byl ...... no ale moze trafila mi sie Kobieta przed kompem ;)

Druuu ...... trzymaj sie i aby do przodu
Moniko ... cholinex + tatum verde psikane do gardla + misktura z miodu z sokiem z cytryny .....jak to nie pomoze to mozna plukac roztworem soli ( lyzka soli na 3/4 wody letniej ) z kilkoma kroplami gliceryny i kilkoma jodyny + dodac w ostatniej chwili pare kropelek wody utlenionej ( to pieknie zagoi zaczerwieniania - sprawdzone , przepis od pediatry adriana)

Jolu ......dzieki za slowa chorwackie, zaraz poprosze o reszte dan ktore wpisuje na sasaneczka ku porzytkowi calej chorwatomaniackiej braci......

no ...... reszta pozniej :)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 07.09.2005 10:34

Jolu ..... za pamieci prosze jeszcze o
"ziemniaki pieczone z iolami"
"cukinia panierowana"
"pasta z serem i papryką"

:) Wszystkie przepisy na te dania do wgladu i druku niebawem :)
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 07.09.2005 10:34

Dru , a mojemu mężusiowi na pęknięty duży palec u nogi założyli bucik gipsowy aż za kostkę i to na długo !.

Wodą z solą płukałam już w nocy i nic, ale najadłam się przeciwbólowych to chociaż kości mnie nie bolą. Z za ściany proponują mi różne produkty na moją przypadłość ale ja twarda będę i się na ichnie receptury (prowadzące prosto na izbę ...) nie skuszę :lol: :wink:

Żyć się nie chce, a psik :!:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 07.09.2005 10:38

gratkorn napisał(a):Wodą z solą płukałam już w nocy i nic, ale najadłam się przeciwbólowych to chociaż kości mnie nie bolą. Z za ściany proponują mi różne produkty na moją przypadłość ale ja twarda będę i się na ichnie receptury (prowadzące prosto na izbę ...) nie skuszę :lol: :wink:

Żyć się nie chce, a psik :!:

To nie woda z sola !! Sol tylko powiedzchownie "sciana" a tak naprawde sama podraznia , jodyna + lyzka gliceryny musi byc... woda utleniona po to zeby zdyzenfewykowac ... leczylismy tym smerfa z anginy z czopkami choc w towarzystwie naturalnie antybiotyku to bylo.

A tak naprawde to i tak bedziesz sie zle czula kilka dni .....nie ma rady :(
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 07.09.2005 10:47

Słuchając opowieści przedszkolno-chorobowych stwierdzam, ze niania ma u nas dożywotnią posadę. Nie wyślę Kapiszona do żadnego żłobka ani przedszkola!....

OK, żarty na bok!
współczuję choróbska, złamanego palca (miałam to samo, jak przechodząc przez pokój nie zauważyłam łózka i grzmotnęłam tym najmniejszym z całym impetem), czasu poświęconego na interview z chinolkami.
Jutro będzie lepiej.
Ja tam zaczynam czytac o polo, bo jade 18 września na mecz polo gdzieś pod warszawkę. Ale będzie ubaw ;-)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 07.09.2005 11:33

gratkorn napisał(a):Dru , a mojemu mężusiowi na pęknięty duży palec u nogi założyli bucik gipsowy aż za kostkę i to na długo !.

A mnie strzelił ten obok dużego :lol: - powiedzieli ze gipsu nie dają na to<uffffffffff>
Ciężko zauważyć te schody 8O

gratkorn napisał(a):Żyć się nie chce, a psik :!:

A mi też nie buuuuuuuuuuuuuuu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone