Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 31.08.2005 13:45

gratkorn napisał(a):"

"bananowe polecam ...wrzuce niedlugo fotki i przepis" - piekarnik potrzebny?

No potrzebny piekarnik .....
no ale prosciej bedzie isc do cukierni co? .....tylko ze w zadnej cukierni nia ma ciasta bananowego ani marchewkowego ....
hm.....jak poznalam Jacka to zrobil mi raz tort makowy ....bylam w szoku ze facet cos takiego potrafi .... wiec nie bylo wyjscia ..... tylko nauczyc sie piec takze ;) albo i lepiej niz on :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.08.2005 14:21

antek napisał(a):kurcze...mamakapiszonka zaręczyny w Bielsku...gratkorn straciła tu dziewictwo:):):)

jakies fluidy tu the best czy jak????

juz teraz wiem czemu mnie tu tak "rusza"...hihihi

Znaczy się ruch w interesie.. :lol:

Udanego popołudnia życzę wszystkim i cieplego wieczoru bez komarów (u nas było wczoraj po 20.tej aż 27 stopni. Rewelacja!).
a.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 31.08.2005 16:16

Hej!
Specjalnie dla Pań spragnionych obcych przystojnych facetów z południa ;) mam nadzieję że nie przeszkadza że piękne kobiety też tam są :)

Na zdjęciu brat naszej gaździny ze swoją rodzinką, a także pewni "niezupełnie Chorwaci ale prawie" bo gazdowie mówią "wy jesteście nasi" :lol: No to zgadujcie kto jest kto!

Obrazek
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 31.08.2005 19:14

Bardzo pięknie dziekuję w imieniu całego TWA :lol:
Nezupełnie Chorwacie - ten dzieciaczek wyraźnie sobie Ciebie upodobał :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 31.08.2005 21:19

drusilla napisał(a):Bardzo pięknie dziekuję w imieniu całego TWA :lol:
Nezupełnie Chorwacie - ten dzieciaczek wyraźnie sobie Ciebie upodobał :lol:
... i Zawodowiec często w te okolice jeżdzi :lol:

Pozdrawiam
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 31.08.2005 21:26

W TYCH okolicach akurat kobieta mnie zawsze pilnuje. Za to w Albanii byłem bez obstawy :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.09.2005 06:53

Noooooo 8O Pięknie :lol:
Ale tak do końca to nie można nikogo upilnować - no chyba że się go nie spuszcza z oka 24h na dobę :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.09.2005 06:58

gratkorn napisał(a):No kochana, sądząc po Twoich awatarkach z przed kotów, to myślałam, że czarny kolor to Twój ulubiony .

Heheheeeheh nie przepadam za czarnym - uwielbiam zielony i żółty. I czasami rudy :lol:
Ale jako vampir przyoblekam się w czerń a jako mačka - mienię się wszystkimi kolorami :lol:

Ciekawe gdzie nam się Kama zawieruszyła 8O
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.09.2005 07:06

Odpowiedziałam na kilka pościków bo wczoraj byłam bardzo vredna :lol:
Miałam napisać "dobro jutro" ale to jutro wcale nie takie dobro :evil:
Przeczytałam post Anetki i się wk.... na maxa :evil:
Wyraziłam już swoje zdanie więc nie będę sie powtarzać .
Powiem jedno - nie można dawać się prowokować .
Hmmm pożyczę sobie na użytek tego postu pewien cytat 8)
ZAJEDNO SMO JACI ! :D
Myślę że tu to pasuje w tym momencie.
pozdrav
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 01.09.2005 07:32

Aneta cytowała mi kilka zdań, które dostała na gg. Chyba bym nic tak chamskiego nie była w stanie nawet wymyśleć.
Dru, doszedł mail?

A co powiedziałaś po chorwacku (tak mi się przynajmniej wydaje, ze w tym jezyku...)?

Znikam na prawie cały dzień.
Pozdrówka
A.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.09.2005 07:36

Witaj Anetko ! :D
Doszedł mail :lol: Miałam wczoraj duużo roboty - dzięki !!!!!! :lol:

A powiedziałam "W jedności siła " :D
pozdrav :D :papa:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 01.09.2005 08:14

Witajcie dziewczyny,
jestem i w nastroju naprawde dobrym....
dzis troche nauki angielskiego mnie czeka ale bede z Wami prawie cały dzien.
Co do tego co wczoraj mnie spotkalo ... cos Wam opowiem:......sidajcie wygodnie w wolnej chwili i herbatke czy kawkę mając na podoredziu .....
od lat okolo pięciu siedze sobie na necie, majac zawsze prace blisko komputera i duzo stukajc w klawiature czlowiek czesto czuje sie troche samotny. Tak sie układało ze najpierw jako mama z malutkim dzieckiem sama w domu całymi dniami, potem jako pracownik w biurze w pokoju z szefem z ktorym zazwyczaj nie było o czym gadac ... tak więc net stał się moim "przyjacielem" i to w sensie dosłownym gdyż czesto z osobami z ktorymi sie osobiście nie znalam dzieliłam troski zwykłego człowieka. Oprocz ogromnych plusów netu sa i minusy ..... nie jestesmy w stanie do konca kontrolować tego z kim gadamy i kto tak naprawde kryje sie za literkami.
Kiedys pisywałam na ogolnopolska grupe pl.soc.rodzina i pl.soc.dzieci ....bedac mloda mama czulam sie na miejscu. Wszystko bylo fajnie dopoki pamietam nie napisalam w dobrej wierze kontrowersyjnego postu ..... szlo wtedy dokladnie o mojego synka ktory przez nieuwage "zwinal" zabawke w markecie. Dokladnie przemycil 1,5 roczny maluch maskotke w swoim wozku, dowiedzielismy sie o tym w domu. Zabawki nie oddalismy bo nikt nie chcial jechac do marketu i tlumaczyc. ....niewazne ale to co po tym poscie mnie spotkalo przypominalo prawie publiczny lincz na tamtym forum. Moje i chlopakow zarty z Limonki to naprawde grzeczne lekkie i niegrozne szturchance przy tym. Nawyzywano mnie od zlodziejek, czarnych owiec psujach nasz narod , cuda niewidy ktorych nie powtorze bo juz nie pametam. Wtedy majac 25 lat przejelam sie, dostawalam anonimy na gg, maile najrozniejsze. Oczywiscie forum sie podzililo .... "świete Joanny" mnie wyzywaly, reszta normalniejszych wyzywala "Joanny" , forum sie niemal pobilo. Ja bylam roztrzesiona bo wlaczajac kompa nie mialam pewnosci czy znowu nie poleca z anonimowego gg albo jakiegos nicka na tlenie do mnie kolejne "mile slowa". Po miesiacu temat ucichl i sie skonczyl. Z tej calej historii zostal mi jeden kumpel ze Slaska ktory zaczal sie wypowiadac na forum i zajal sie tepieniem obludy i chamstwa na tej grupie ( mial gosc zacicie wieksze od mojego i lubil siedziec po noacach ;) ). Kolegujemy sie i znamy osobiscie do dnia dzisijszego. Wiec uwazam ze bylo jak najbardziej warto.
Nota bene ... najbardziej zajadla osoba wtedy,. najbardziej przeciwko mnie okazala sie lkobieta o drugiej twarzy - lasbijka ukrywajaca sie na IRC-uz wcale nieciekawa postawa. Nie mam nic do innej orientacji ale ta osoba akurat kreowala siebie na bardzo praktykujaca Katoliczke.... wiec cos tu bylo nie-po-kolei wg mnie. Tu bedzie nauczka: .....nie kazdy jest tym za kogo sie podaje. I tu i w zyciu zwyklym takze.
Stad lubie poznawac ludzi i weryfikowac netowe Image z rzeczywistoscia ...bo net to w wielu sytuacjach to sztuka kreacji.
Ja akurat jestem soba i nie mam tego problemu. Stad moja chec poznawania sie w Wami i poszerzania grona znajomych. Na roznych warunkach ktore zawsze sa indywidualne. ...Na kogo w zyciu mozna liczyc jak nie na przyjaciol i znajomych??

Acha .... naprawde nie przejmuje sie osobami typu nazwijmy ja "Joanna" choc do imienia nic nie mam. Ktos madry kiedys powiedzial " może Cie zranic tylko ktos na kim Tobie zalezy" i jest to prawda.
Same ( sami) być moze kiedys spotkacie sie z podobnym problemem bo zawsze tacy ludzie na forum beda ....... jedyny sposob to dystans do tego i nie podawanie wszystkim domowego adresu ;)
Jednak nie nalezy "cierpiec" w milczeniu bo dzis do mnie walnie a jutro moze byc to Antek, Dru, Kama ... ktokowliwek kto sie nie spodoba za cos. Tchorze sie boja wiec beda uderzac z ukrycia ....jak sie jest na to przygotowanym to naprawde szkod nie wyrządza zadnych.

NO ..... witam wiec serdecznie ponownie :)))
Milego dnia ..... bede " na uszach" :))))
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.09.2005 08:25

Ugodan dan Anetko ! :D Nic dodać nic ująć ...
Kako je dobro ... :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 01.09.2005 08:41

Dru ....ja Cie chyba za rok wezme zapakuje do Chorwacji z nami :) ....chocby z jednego powodu, zreszta wcale niebanalnego:
bedziesz gadac za mnie po chorwacku .....bo ja nizw ząb - beztalencie kompletne do jezykow slowianskich jestem.
Po 3 pobytach w życiu w Cro znam: Koliko kosta? Dobar dan i Hvala ..... i wiem jeszcze ze Lubenica to arbuz.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 01.09.2005 09:01

Ja jestem kompletne beztalencie językowe 8O Nauczyłam się dosłownie odrobinkę jak byłam studentką w Akademii :lol:<głownie dzięki muzyce> Ale częściej wagarowałam niż się uczyłam. Podejrzewam ze jakby mi przyszło powiedzieć coś do Chorwata/Chorwatki to zdobyłabym się na "yyy" buuaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahhaaa > Mieliby niezły ubaw :lol: Ja trochę mniejszy :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone