Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 31.08.2005 09:53

Druuuu ...... Moje przepisy sa dla wszystkich co odwiedzaja Sasankowa Kraine wiec wolno kopiowac i wykorzystywac w celach kulinarnych zawsze..... zablokowalam tylko kopiowanie relacji z wyjazdow i niektore artykuly bo mi studenci kradli i potem czytywalam to w pismie SGGW pod zupelnie innym nazwiskiem ......ale kto chce to moze kopiowac jak poprosi ;)

Monika .... ja Cie widze na gg i moge sobie pisac do woli ...tylko Ty mnie nie widisz .... czemu zagadka przekraczajaca moje znajomosc techniki juz :) ....o no juz mnie widzisz ..... madra dziewczynka :)

Anetko moja imienniczko .... najgorsze jest to ze w razie czego "Chorwacja zamknie swe granice na 5 lat ....jesli " .... a Adus zawraca glowe o braciszka ....:))))))

Aaaaa zdecydowanie zapraszamy FACETOW, Facetow moga byc z brzuszkami ..... Gorge Clonney jednak tez mile widziany ;)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 31.08.2005 09:58

Vredna 8O Już 2 tyg po urlopie a nadal nie mogę się wygrzebać spod papierów :lol: - koleżanka poszła na urlop wiec roboty dowalili :roll:
Ale na szczęście niedługo wraca :D
Wspólnikowi się nie daj!!!!! :D
3 dni chowałaś kicia w szafie ?? 8O :lol: Wyobrażam sobie minę mamy jak poczuła fetorek :lol:
Moj kocurek jest odważny - startuje do piesiów z zębami i pazurami. Miał 3 okazje w życiu do tego - raz jak przyszła znajoma z pieskiem i dobrał mu się do chrupek, drugi raz jak wypadł z okna i akurat podbiegł do niego pies i zaraz kilka minut poźniej - jak moja koleżanka która pracuje w lecznicy przyjechała go obejrzeć < akurat z psem> Pies był bardzo pokojowo nastawiony :lol: - moja kicia mniej i potraktowała pazurzastą łapką :twisted:
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 31.08.2005 10:43

mama_Kapiszonka napisał(a):Antku, a Ty chciałbyś być na kalmsach zamiast ... :D ?
.

no własnie się odezwałem w tym "kobiecym" wątku. Miałem napisac "babskim", ale baby to wole robic z piasku:)
chociaz "babski" watek to jakoś brzmi, a "kobiecy" to może i politycznie poprawnie .....ale do bani z takim określeniem...."baba" powiedziec do kogoś to brzydko, ale "babski" watek nie precyzuje,że uczestniczki dyskusji nazywa się brzydko "babami".Chociaż skojarzenie takie nasuwa się samoistnie.... Ale przysłowie "masz babo placek" odnosi sie równiez do mężczyzn...np.określenie jakichś kłopotów, czyli....przysłowiowa "baba" w tym wypadku nie powinna być personifikowana z jakąś okresloną babą, tylko jako archetyp.....
więc....
wracając do tematu....nazywając ten wątek "babskim" tematem, nie miałem na myśli nazywać Was "babami", tylko pisząc "babski" mam na myśli kobiety, niewątpliwie bardzo kobiece a nie "babskie".
potwierdzenie ...własciwie najwłaściwsze ( polonistka mówiła,że nie wolno uzywać odmian tego samego wyrazu w tym samym zdaniu, tylko w innej formie, niech się Jolek wypowie), przedstawia przysłowie "baba z wozu , koniom lżej"......
"baba" na wozie, może być bardzo kobieca.....a słowo"baba" określa jedynie problem....

"koń" w przysłowiach....według mnie, sprawia duuuużo mniej kłopotów, niż przysłowiowa "baba"

kurna...po coś tu wszedłem, ale juz zapomniałem.......
Ostatnio edytowano 31.08.2005 10:51 przez antek, łącznie edytowano 1 raz
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 31.08.2005 10:49

Ciekawy wywód :lol:
A to wątek całkiem luźny - nie tylko babski/kobiecy :lol:
A że panowie rzadko do nas zaglądają :roll: No cóż...wtedy dziewczyny muszą sobie radzić same :lol: i tematy wtedy bardziej kobiece :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.08.2005 11:00

pewnie coś chciałeś o kalmsach, bo niby skąd cytat?

A wątek może być babski, jak dla mnie. nie wdam sie w dyskusję o kobieco babskich nazwach, bo widziałam wątek toplessowy i zruganą forumowiczkę. Ja uważam za głupotę zakładanie stanika, jak wstaję i zdejmowanie gdy leżę. Zdejmuję i tak już funkcjonuję na plazy i tyle. No, chyba, że cyce przeszkadzają w pływaniu jak majtają tak luzem.... to lepiej założyć, aby nie zahaczyć o skały ;-)
Panowie okazali się bardzo wyrozumiali dla kobiet wszystkich rozmiarów. To dla mnie miłe zaskoczenie.
No więc Antku o czym chciałes napisać?
Z sympatią dla miasta BB (hmmm.... wątek sentymentalny sprzed 10 lat :hearts: )
Aneta
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 31.08.2005 12:08

mama_Kapiszonka napisał(a):No więc Antku o czym chciałes napisać?
Z sympatią dla miasta BB (hmmm.... wątek sentymentalny sprzed 10 lat :hearts: )
Aneta

o czym to ja nie chciałem napisać!!!!!
ale....co tam, ....
watek sentymentalny, powiadasz.....to ciekawe, ja Cię nie pamietam...

mozesz jakies szczegóły...???hihihihihi
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.08.2005 12:23

No tak... juz pisałam, że jestem niesymetryczna, a teraz okazuje się, że aż tak powszednia, że się mnie nie pamięta. :(
W centrum była kawiarnia Starówka, serwowali rewelacyjne drinki, tam założyłam swój pierścionek zaręczynowy. :oops:
Generalnie mam w BB bliską rodzinkę, więc maisteczko nie jest mi obce. Tylko jakoś nigdy nie mogę trafić na majowe kwitnące magnolie przy muzem (dobrze pamiętam, że muzeum? Zaraz obok przejście tunelem do centrum...). A mój mąz ma w końcu zamiar skorzystać z najwyżej położonej w Polsce bazy nurkowej. Pomyśl: w wapienicy pływają nurki, a potem to płynie z kranu....
A.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 31.08.2005 12:44

gratkorn napisał(a): W imieniu matki przełożonej tego wątku, czyli słodkiej koteczki (dzisiaj akurat słodkiej - wiem co wziełaś od Sasaneczki - same torty co ???)
zapraszam wszystkich chętnych panów do Towarzystwa Wzajemnej Adoracji aby było miło. O motoryzacji też możemy porozmawiać - np. jaki kolor Porsche bardziej pasuje do dzisiejszego "umaszczenia" Dru : czarny czy czerwony :?: :lol: :lol: :lol:

Buahahahahahaahah od Sasaneczki capnę przede wszystkim MIĘSKO :!:
Ten gulasik cielęcy z boczniakami :hearts: :hearts: - aż mnie skręca :lol: No i oczywiście drinki i napoje 8) - ten miks bananowy :hearts:
Torty i rolady są ponad moje zdolności kulinarne :oops: więc tylko poczytałam. Ale niektóre ciasta - ouujeeeeeeeeeeeee :hearts: Ciekawi mnie to bananowe - ale nie ma przepisu 8O buuuuuuuuuuuuuuuuuu

A kolor Porsche to by mi pasował taki miedziany 8) :lol: Robią takie w ogóle :?: Kiedyś widziałam Uno<chyba> w takim kolorze :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 31.08.2005 12:55

Grzebie na stronie wiec sie nie udzialam chwilowo tu ...... imusze zerkac na smerfiaka w piaskownicy zeby sie grzecznie bawil wiec powoli mi idzie ....
bananowe polecam ...wrzuce niedlugo fotki i przepis. Rewelacyjne jest i prosciutkie. A do tego z bananow do wyrzucenia :))))
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 31.08.2005 12:55

mama_Kapiszonka napisał(a):Pomyśl: w wapienicy pływają nurki, a potem to płynie z kranu....
A.

nurki to pół biedy...to czyste ludzie...jka bym Ci powiedział co jest ze zbiornikiem w Goczałkowicach, które zaopatrują Śląsk.....

a pierścionek zaręczynowy w Bielsku??? no, no...prosze, prosze....

mąz stąd, czy po prostu wybraliście najładniejsze miejsce w Polsce????:)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.08.2005 13:15

Nie, ja wyszłam za sąsiada z bloku, znamy sie ponad 20 lat. Scyzoryk jak się patrzy :lol: A w Bielsku coś nas naszło... i tak trwa szczęsliwie od 10 lat.
Mój brat się tam ożenił, więc najlepiej znam miasto w okolicach deptaka i na trasie ul. Boh Warszawy - ul. Przybyły ;-)
Swego czasu zazdrościłam, że BB się tak dynamicznie rozwinęło w porównaniu z Kielcowem. Potem jakoś stanęło w miejscu. Teraz trudno mi ocenić, bo nie byłam tam ... 2 lata... Ale być może będę w połowie września na urodzinach siostrzeńca. Pooglądam, pooceniam...i wróce do naszej pipidówki ;-)
A.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 31.08.2005 13:23

"A kolor Porsche to by mi pasował taki miedziany "

Taki będzie jak nie będziesz używać i zardzewieje :lol: :lol:

Czarne musi być, pod kolor łatek i najlepiej stare 911 Carrera - to ma klasyczny wygląd :lol:

"Torty i rolady są ponad moje zdolności kulinarne"

Ja mogę wszystko, byle by mi nikt nie kazał upiec. Tak więc tylko produkty, mikser i lodówka. Piekarnik zachowuję tylko dla mięs. :lol:

"bananowe polecam ...wrzuce niedlugo fotki i przepis" - piekarnik potrzebny?

Pozdrawiam kobiety pracujące i niepracujące, pozdrawiam Antka z Bielska, które niedaleko i w którym straciłam "dziewictwo" narciarskie dawno temu na Dębowcu a potem jeszcze raz w barze "Czerwony Kapturek" o ile dobrze pamiętam :lol: :lol: M.onika.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 31.08.2005 13:26

Moniiiiii :!:
Ale ja nie lubię czarnych samochodów !!! Kojarzą mi się z karawanami 8O
Bbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu - zmieniam łatki :P :lol:
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 31.08.2005 13:36

kurcze...mamakapiszonka zaręczyny w Bielsku...gratkorn straciła tu dziewictwo:):):)

jakies fluidy tu the best czy jak????

juz teraz wiem czemu mnie tu tak "rusza"...hihihi
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 31.08.2005 13:43

No kochana, sądząc po Twoich awatarkach z przed kotów, to myślałam, że czarny kolor to Twój ulubiony . Porsche i karawan? - tam nie ma gdzie torebki położyć a co dopiero trumnę :lol: :wink:

Teraz jesteś buraskiem, a w takim kolorze nie produkują, chyba że jakiś artysta plastyk pomoże ....

Zamykam interesik i idę do domku. mieliśmy jechać nad wodę, ale coś się pogoda psuje :cry:

Coraz więcej nas tu - tylko Kama gdzieś zniknęła? , Antek przybył, ale Krakus się wycofał, a ja tak kocham to miasto ...

Pozdrawiam i żegnam koleżeństwo z TWA :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone