Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 10:26

To u mnie byscie glodne chodzily :)))
z tym waszym apetytem ....a jesc mi sałate prosze :)))
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 29.08.2005 10:36

Sałata ze śmietaną do ziemniaczków i panierowanego fileta z kurczaka :hearts: Sama sałata - be ! :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 10:44

A ktora ma chlopa z nadwaga kilka kg????
bo ja mam .... i raczej mi sie to malo podoba ;)
to juz chyba wiele wyjasnia ;))))
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 29.08.2005 11:00

Ja mam !!! :D A że sama do chudzinek się nie mogę zaliczyć to mi to pasuje :lol: Oboje lubimy jeść - tylko ja nie mogę BARDZO tłustych i bardzo ostrych potraw <trzusteczka mi siada :roll: >
Wolę jak chłop ma kilka kilogramów więcej niż kilka mniej :lol:
Jak przestaje widzieć swoje stopy - to wtedy może zacząć myśleć o malutkim odchudzaniu. Jak jeszcze widzi - to nie jest źle ! :lol:
Widziałam niedawno na plazy chudego faceta 8O - i powiedziałam mężowi - nie ma odchudzania ! :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 11:20

hm.... a mi sie podobaja tacy akurat ale z plaskim brzuchem ktorego do zdjecia nie musza wciagac, krociutkimi wloskami i lekko przypakowani .....taki facet na plazy to mniam mniam .....
atrakcyjnosc faceta oceniam po ilosci kobiet jakie sie za nim obajrza na jednostke godziny na plazy w Makarskiej ..... ( za moim sie nie ogladaly .... )
ale u mojego BMI wypada tak jak wypada wiec .... tyle mojego co sobie pogadam choc moj sam ma dobrego zajoba i walczy o kazdy kilogram w dol .....
i to w sumie jest dobre ....zawsze istnieje przeciez mozliwosc ze sie go wymieni na lepszy model ....albo wczesniej on wymieni mnie ;)
life is cruel ;)
Lena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lena » 29.08.2005 11:29

aneta_jacek napisał(a):A ktora ma chlopa z nadwaga kilka kg????
bo ja mam .... i raczej mi sie to malo podoba ;)
to juz chyba wiele wyjasnia ;))))

Mój Misio tak go zwą nie należy do "chudzinek"ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :wink: :wink: za to poczuciem humoru nadrabia,Sasanka ma być na zlocie to może to sprawdzić :lol: :wink:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 11:37

sprawdze sprawdze ;))) ale z ...... odleglosci i pod czulym okiem najwyzszej izby kontroli w osobie pana i wladcy .....
tez sie lubie wyglupiac.....gadam duzo i czesto nie na temat ;)
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 29.08.2005 11:40

Ooooo... jaki dziś wdzięczny temat!!! Dziś o chłopach!!! :D
aneta_jacek napisał(a):A ktora ma chlopa z nadwaga kilka kg????
bo ja mam ....

A ja nie. :D
Znaczy chłop jest, tylko nadwaga nie. :lol:

Pozdrav Panie i Panowie, z nadwagą, z niedowagą i w normie. :wink:
Jola
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 29.08.2005 12:50

Fajnie Was widzieć po tylu dniach rozłąki!!!! Byłam w miejscu, gdzie nawet idea nie ma zasiegu. Pełna rewelacja. Najadłam się tyle tłustego wiejskiego żarła, ze dziś marze o butelce czerwonego wina. I będę trawić, trawić, trawić... ;-)

A co do nadwagi... hmmm... jak we troje staniemy na wadze, to delikatnie przekroczymy....zaraz, zaraz niech zliczę "to sumo" 120 kg!

A teraz wracam do pracy, bo maile mi zapchały skrzynkę!
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 29.08.2005 12:51

aneta_jacek napisał(a):( za moim sie nie ogladaly .... )

No i z punktu widzenia żony to chyba dobrze, bo swój urlopowy czas możesz przeznaczyć tylko dla siebie, a nie na oglądanie się ciągle na swojego mena, za którym panny sznurem ... :lol:

Mój jest w sam raz (78 - 80kg) chociaż ważył już kiedyś 92 kg, ale to zaparta bestia jest i jak się na coś uprze to nie ma przebacz (chyba nie widział stóp :lol: :lol: ).

Jedyną rzeczą, która jest u nas w domu nienormalna (tak twierdzą znajomi) to to, że nie ma chleba - jemy pieczywo "Waza" tylko dla malucha kupujemy buły. No i ziemniaki jemy bardzo rzadko (też najczęściej gotuję je tylko dla dziecka). Namiętnie za to spożywamy "warzywa na patelnię" i specjalność mojego mężusia (który w poprzednim wcieleniu był włochem :wink: ) niestety dosyć kaloryczną : spagetti we wszystkich możliwych kombinacjach. Tak więc co "zaoszczędzimy" na chlebku nadrobimy na makaronie.

Również i ja nie jestem chudzinką bo dobre jedzonko kocham ponad rozmiar 38 - i żyję, a zieloenej sałaty nie cierpię, no chyba że lodową .

Pozdrawiam. Monika rozmiar 40 a po Bożym Narodzeniu 42. :lol: :lol: :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.08.2005 13:19

No a moj lyka "cudowne" pigulki ....kupione na allegro i twierdzi ze: "trzeba kupic inne bo te nie skutkują" :)))))
to tak jak ja z kremami przeciwzmarszczkowymi ...juz mam cala kolekcje i chyba nie ma efektu ....
a propos zna ktoras Kumpela dobry krem na zmarszczki ???? taki dla pan po 30stce do ktorych sie juz od kilku miesiacy zaliczam??
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.08.2005 13:20

No miłe Panie, "chudzinki" czas przerwać rozmowę :D bo wkrótce Wasi panowie przyjdą z pracy więc czas ugotować obiad :lol: A chłop jak głodny to zły :cry: .

Pozdrawiam :wink: i smacznego obiadku.
A co dzisiaj serwujecie? :)
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 29.08.2005 13:24

Anetko ! Jeżeli chodzi o Austrię, to od wielu lat, kiedy po raz pierwszy zatrzymałam się w tym kraju na dłużej zakochałam się bezpowrotnie. Każdy długi łyk-end, każde święta Wielkanocne i wiele leniwych urlopów (takich na których się siedzi w jednym miejscu zakwaterowania) spędzamy w Styrii. Oprócz tego uwielbiam spędzać urlop w takiej formie jak zawodowiec czy paszczaki, tak więc przejachaliśmy poczciwą Austrię parę razy wzdłuż i wszerz. Dwa razy byliśmy na alpejskiej wyprawie (niealpinistycznej) wokół Alp. Byłam we wszystkich 8 krajach związkowych, ludzie jak ludzie im dalej od cywilizacji tym milsi i przyjaźniejsi. Im lepsze auto - tym większy buc - bali się żeby im polacy nie smyrneli krwawicy, ale na szlakach cudownie, a poza szlakami to już zupełnie jak w reklamie "Milki". Trzymam się z daleka od muzeów, oglądam to co "muszę" zobaczyć a reszta to tylko "ciekawostki", góry i lodowce - moja duma ( w tym największy w Europie - Jostedal w Norwegii - wyprawa 7000 km). Mogę o Austrii opowiadać tak jak wy o Chorwacji, tak więc chociaż kraje różne to pasja ta sama !!! Tylko szkoda, że nie ma takiego austriackiego forum - bo tak wiele jest jeszcze do zobaczenia.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 29.08.2005 13:30

krakuscity napisał(a):A co dzisiaj serwujecie? :)

U mnie dzisiaj, jak to powiedziała Kama - sucha karma. Wczoraj były goście i w lodówie czyściec. Muszę po południu coś upolować. Niezawodny w takich razach jest mężuś - zamiast się wściekać .... gotuje makaron i robi "z resztek" najpyszniejsze spagetti świata .

Smacznego wszystkim !!!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.08.2005 13:35

Gratkorn - 2 lata temu miałem taki plan wakacyjny: tydzień w Austrii okolice Salbach potem Istria lub Kvarner (bo blisko). Nie udało sie i byłem tylko 10 dni w HR ale mam pytanie : co Ty polecasz , jakie górskie okolice zwiedzić aby potem pojechać do Chorwacji. Po górach już nie chodzę ale dolinkami bardzo chętnie, co jest tam ciekawego.

Pozdrawiam :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone