Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasie i nie tylko.. szczegółowo..

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 16.08.2007 14:48

ok dzieki bardzo, poradzie sobie,... jeszcze tylko dwie rzeczy mi się nasunęły.. W związku z tym, że trzeba w większości płaćić gotówką za LPG, mam ważne pytanko czy osławiony kantor na granicy ze Słowenią ( od drogi Maribor - Zagrzeb)tak gdzie zbudowali teraz autostradę JEST OTWARTY CAŁĄ DOBĘ?? Bo nie chcę brać ze sobą ani jednej kuny ( zły przelicznik z Polski) i wziąść tylko E i korony czeskie na gazik..
Wybieram się także do BIH ( czy jadąc przez BIH do czarnogóry mogę płacic za gaz w Euro??) Czy musze wymieniać??

I ostatnie czy jest stacja gazu na wyspie Korculi ( będę w Brnie)
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 16.08.2007 16:16

szaki17 napisał(a):
Bo kolejna stacja LPG dopiero w Komolacu pod samym Dubrownikiem.

Nieprawda ,LPG zatankujesz w miejscowości PLOCE ,tylko trzeba zjechać z drogi ok.2 km w stronę wybrzeża są znaki.

- cóż mam Ci powiedzieć? Nim strzelisz we mnie ponownie słowem "nieprawda", rzuć łaskawie okiem na mapę, a stanie się światłość. Dlatego niegrzeczne byłoby zwrócenie Ci uwagi: "czytaj ze zrozumieniem". ;-)
jurek13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurek13 » 17.08.2007 13:41

Witam
mam pytanko do SKORY
Czy mozesz powiedziec cos wiecej o tej stacji gazowej w MARIBOR
to znaczy godziny otwarcia, poniewaz na FOrum są niespojne informacje

czy mozesz powiedziec czy trudno na nią trafic, bo napisales ze trafiles dzieki nawigacji
czy trzeba gdzies gleboko zjezdzac z autostrady
czy zjazd jest zaraz niedaleko od stacji???

jakiego programu nawigacyjnego uzywales???

jakie ceny gazu na tej stacji, czy przyjmują karte???

wszelkie inne info mile widziane
Midunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midunia » 17.08.2007 14:26

Witam 2 i 14 sierpnia tankowalismy gaz na stacji w Mariborze. Tafiliśmy do niej bez nawigacji , dzięki opisowi jednego z forumowiczów . Opis był bardzo dokładny. Po zjeździe z ronda które kończy autostradęi przejechaniu kilkuset metrów skręcić w prawo na Maribor center ( za zakrętem zobaczysz znak LPG - Plin ) potem pierwsza w lewo i nią do końca , potem w prawo i znów pierwsza w prawo . Po prawej stronie w dzielnicy przemysłowej na niewielkim podjeździe jest stacja z gazem . Można płacić kartą ale tylko Master mojej Visy nie przyjęli . Niestety nie pamietam w jakich godzinach jest czynna. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
skora
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skora » 17.08.2007 14:30

Witam,

Stacja jest mała i mają TYLKO LPG. Godziny otwarcia to dni powszednie od 07 do 19 - ale dokładnie nie pamiętam.
Używałem programu Tom-Tom z mapą Eastern-Europe (jakaś nowsza z Chorwacją). Stacje LPG dograłem sobie do nawigacji z niemieckiego servisu : http://www.gas-tankstellen.de/menu.php?jump=download
Cena gazu. Płaciłem gotówką ale jak pamiętam to 0,58 Euro za litr. Karty raczej tam nie przyjmują.
Trzeba zjechać z głównej drogi tranzytowej - było to koło torów kolejowych. Poszukam i dam dokładniejsze namiary za chwilkę.

pozdrawiam
Marcin
skora
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skora » 17.08.2007 14:36

Jeszcze adres http://www.gas-tankstellen.de/menu.php? ... tanke=1520

mają nawet www

pozdrawiam
Marcin
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 17.08.2007 20:31

kresselack napisał(a):ok dzieki bardzo, poradzie sobie,... jeszcze tylko dwie rzeczy mi się nasunęły.. W związku z tym, że trzeba w większości płaćić gotówką za LPG, mam ważne pytanko czy osławiony kantor na granicy ze Słowenią ( od drogi Maribor - Zagrzeb)tak gdzie zbudowali teraz autostradę JEST OTWARTY CAŁĄ DOBĘ?? Bo nie chcę brać ze sobą ani jednej kuny ( zły przelicznik z Polski) i wziąść tylko E i korony czeskie na gazik..
Wybieram się także do BIH ( czy jadąc przez BIH do czarnogóry mogę płacic za gaz w Euro??) Czy musze wymieniać??

I ostatnie czy jest stacja gazu na wyspie Korculi ( będę w Brnie)

W BiH można płacić ichniejszą walutą, tzn. markami. A oprócz tego oczywiście przyjmują w Euro...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasie i nie tylko.. szczegółowo.. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone