.png)
.png)
CTRX napisał(a):SmQ napisał(a):CTRX napisał(a):SmQ napisał(a):
Ja też chcę kupić winietę, bo jadę z dzieckiem i nie będę kombinował z objazdami. Chce jednak to zrobić na miejscu, bo jest za 30 EUR z tego co widzę, a w polsce już nie zdążę online i jest trochę droższa (178-219zł na stronach widzę).
Wyżej kolega pisał:
Słoweńską kupujemy na granicy w sklepiku po prawej stronie za 15 euro na 7 dni lub 30 euro na 30 dni (zaraz za sklepikiem jest stacja LPG)
Więc jeśli to jest w jednym miejscu, to bym od razu zrobił tankowanie + winieta w jednym miejscu.
Tak jak pisałem wcześniej - pierwsza stacja LPG w Słowenii jest tuż za granicą z Austrią, ale musisz ustawić się na właściwym pasie - trzymaj się prawej strony, bo inaczej wyrzuci cię na autostradę i nie będzie powtórnej możliwości zjazdu na nią. Ja to odbicie przegapiłem i wylądowałem kilka km dalej pod Mariborem. Winietę miałem jednak na szybie od początku.
.png)
agulus napisał(a):Czy na tej stacji Maroli w Mikulovie można płacić kartą?
kodens79 napisał(a):Jaka cena LPG na stacji Jurki.Wybieram sie jutro do Budapesztu.
.png)
pääkäyttäjä napisał(a):agulus napisał(a):Czy na tej stacji Maroli w Mikulovie można płacić kartą?
Chyba MOL? Tak, da się płacić kartą.kodens79 napisał(a):Jaka cena LPG na stacji Jurki.Wybieram sie jutro do Budapesztu.
Średnia cena to 0.54 EUR (na ich stronie nie ma cen z każdej stacji).
.png)
agulus napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):agulus napisał(a):Czy na tej stacji Maroli w Mikulovie można płacić kartą?
Chyba MOL? Tak, da się płacić kartą.kodens79 napisał(a):Jaka cena LPG na stacji Jurki.Wybieram sie jutro do Budapesztu.
Średnia cena to 0.54 EUR (na ich stronie nie ma cen z każdej stacji).
MOL jest chyba dalej Maroli jest obok Lidl naprzeciwko Shell
.png)
.png)
Od tego roku LPG obok Lidla na terenie Shella jest z samoobsługowego automatu. Przyjmuje płatności karta jak i w gotówce. Instrukcja obsługi jest również w jęz. polskim.kodens79 napisał(a):agulus napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Chyba MOL? Tak, da się płacić kartą.agulus napisał(a):Czy na tej stacji Maroli w Mikulovie można płacić kartą?Średnia cena to 0.54 EUR (na ich stronie nie ma cen z każdej stacji).kodens79 napisał(a):Jaka cena LPG na stacji Jurki.Wybieram sie jutro do Budapesztu.
MOL jest chyba dalej Maroli jest obok Lidl naprzeciwko Shell
Dokładnie to na terenie stacji Shell.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi