dario7 napisał(a):
Sorry Kiepura, ale nie wierzę w Twoje zapewnienia, że kiedykolwiek było Ci żal Legii. Po tym co tu ciągle wypisujesz to czysta hipokryzja.
Ty znów swoje o jakiejś wyższości, o dzieciach żydowskich, wcześniej o PW.
Przytocz choć jeden przykład w moich tekstach albo w tekstach kolegów z Warszawy na potwierdzenie swoich powyższych słów. Jeśli tego nie uczynisz to zamilcz i przestań posługiwać się obiegowymi krzywdzącymi opiniami.Bo to tacy jak Ty te opinie kultywują i powielają. Ja nigdy czegoś podobnego bym nie napisał o ludziach z innych regionów Polski w sposób ogólnikowy tak jak Ty to czynisz.
Jak następny raz siądziesz do kompa i zacznie Ci kiełkować gdzieś tam myśl o pisaniu, pisz o konkretnych ludziach, sytuacjach itd a nie o frazesach.
Proszę Cię bardzo.
https://www.cro.pl/search.php?keywords=stolic*&terms=all&author=dario7&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=SzukajZnasz nazwę miasta w którym mieszkasz, czy też dowartościowujesz krzycząc, głównie zresztą do mnie, czy trzeba czy nie o stolicy ?
Naprawdę Ci to imponuje i czujesz się przez to lepszy ?
Umiesz zaproponować coś innego niż wpieranie komuś kompleksów czy nienawiści ?
Nawiasem mówiąc, Twój trud daremny, bo trafia w pustkę. Jest mi totalnie obojętne czy rząd ma siedzibę w Warszawie, Olsztynie czy Gdańsku.
Kiedyś dyskutowałem tu z Weldonem o jego wpisach o Krakowie na innym forum. Poszukaj sobie.
A w ogóle to pisałem o klubie i kibicach a nie o Warszawie jako takiej.
dario7 napisał(a):Sorry Kiepura, ale nie wierzę w Twoje zapewnienia, że kiedykolwiek było Ci żal Legii. Po tym co tu ciągle wypisujesz to czysta hipokryzja.
Nie pisałem, że kiedykolwiek. Pisałem o tym jednym krótkim bolesnym epizodzie.
Od lat pisze na tym forum, że nie kibicuje żadnej innej (no, może Śląsk czy Lechia z wiadomych powodów bardzo lekką sympatie by wzbudziły) polskiej drużynie w pucharach.
Możesz sprawdzić. Posądzanie mnie o hipokryzje w tym zakresie jest śmieszne.
weldon napisał(a):Przewrażliwiony jesteś.
Nie nie jestem. Obraziłeś mnie i wielu ludzi a nawet nie wiesz lub nie chcesz wiedzie o czym piszesz. To były dwa różne przypadki, bez porównania.
Mieszasz myślowo dwa różne systemy walutowe.
Dwóch facetów walczy o kasę, a Ty dorabiasz do tego ideologię, styl miasta i inne bzdety których już czytać się nie da.
Jak to leciało.
Cwaniakowanie i bałagan.
Błędna decyzja.
Bolesna porażka.
Histeria, dorabianie ideologii do własnego błędu i oczekiwanie od wszystkich współczucia.
Przestań wmawiać, że walczycie za kogoś i ktoś coś na tym zyska.
Leśniodorski i Mioduski walczą o kasę dla siebie. Jeżeli będą korzyści to tylko dla nich. I tyle.
Mają do tego pełne prawo.
Tylko co to resztę świata obchodzi.
Czy z taką samą atencją podchodzisz do kilkunastoletniej walki Legii o przywrócenie tytułu z 93 roku ?
(Pewnie nie wiesz o czym piszę, więc sprawdź sobie w jakich okolicznościach ten tytuł został jej odebrany).
Tyle z mojej strony, temat nie warty czasu ni zachodu.