Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2014 16:30

A już tak na całkowitym marginesie.Legię nikt nie wyrzucił z Ligi Mistrzow.
Do tej LM było jeszcze daleko ,o jeden dwumecz i nie był to dwumecz z Mariborem.
Żadnych gwarancji,że zagraliby jak z Celtikiem albo z Łęczna.
Mogli tak ,jak z Świętymi Patrykami albo z Bełchatowem.
Podsumowując -kompromitacja ale taka nasza,polska kompromitacja.
I nikt ni chcial dla polaczków przepisów nagiąć .
Skandal! ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.08.2014 18:21

hepik napisał(a):I nikt ni chcial dla polaczków przepisów nagiąć .
Skandal! ;)

Miarkuj się hepik. Możesz sobie być jakimś pojebanym folksdojczem, ale za polaczka w mordę się w Polsce dostaje.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.08.2014 18:23

Jeśli ktoś liczył,że coś ugra skarżąc się na korporację do tej samej korporacji to winszuję bystrości umysłu. Niezależnie od tego, decyzja komisji dyscyplinarnej była z punktu widzenia uefa racjonalna.
Gdyby protest Legii został uwzględniony to powstałby bałagan i możliwe protesty w zawiązku z losowaniem par LM i LE, a Celtic z pewnością skierowałby sprawę do Trybunału w Lozannie.
Teraz to Legia odwoła się do Trybunału, ale z uwagi na to, że Trybunał proceduje głównie naruszenia procedury (pisałem o tym wcześniej nie będę się powtarzał) to szanse nie są wielkie, więc i szanse na bałagan i problemy również niewielkie
Nawet jeśli Legia wygra to przynajmniej zastopuje roszczenia Celticu (powaga rzeczy osądzonej) i łatwiej będzie wytłumaczyć się z bałaganu jaki wówczas powstanie.
Na koniec jedna uwaga.
Celtic w Trybunale miałby dokładnie takie same szanse jak Legia, ani o milimetr większe.
Vasil1991
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vasil1991 » 15.08.2014 00:41

Bardzo przykra sytuacja dla wszystkich kibicow z warszawy,pilkarzy oraz osob ktore wlozyly w te rozgrywki cale serce, nie tylko legia ucierpiala na tym bledzie jaki zostal popelniony ale caly nasz kraj jesli chodzi o dyscypline jaka jest pilka nozna, kazdy krok w kierunku ligi mistrzow to kolejne punkty dla polskiej pilki. Zawsze znajda sie ludzie zawistni ktorzy wola mowic jak to dobrze ze celtic dostal walkowera, takich ludzi nie mozna nazywac kibicami. Kiedy gra polski klub w europejskich pucharach to jemu sie kibicuje bez wzgledu na fakt jakie sa stosunki klubowe w lidze polskiej, w takich sytuacjach reprezentujemy caly nasz kraj, bedac osoba z warszawy kibicuje legi i to jest oczywiste, lecz jak inne zespoly graly w pucharach to trzymalem kciuki za polskie kluby, nie wiem gdzie tyle zawisci we wszystkich. Co do samego osadzenia i kary to uwazam ze jest nieadekwatna do wykroczenia. Mimo ze bez watpienia wykroczenie zostalo przewinione i kara powinna zostac przyznana to napewno nie w tkaiej postaci, zawsze mozna zastosowac okolicznosci łagodzace, wkoncu to gra powinna decydowac o tym ktora druzyna jest lepsza i gra dalej a nie papiery uefa. Niestety juz i tak nie ma szans na zadna zmiane decyzji i bylo to pewne od poczatku. Losowanie juz sie odbylo i nikt nie bedzie robil teraz problemow i zmian gdyz zostalo za malo czasu, sama uefa przedluzala decyzje w sprawie odwolania chociaz byla z gory znana tylko po to zeby zmniajszyc czas legi na odwolanie. Wladze legi proboja bo im glupio ze takie cos moglo sie wydarzyc i nie ma co sie dziwic zarabiajac tak wielkie pieniadze siedzas na 4 literach i nic nie robiac trudno komu kolwiek przyznac sie teraz do bledu. Odwoluja sie bo taka jest zasada i zle by o nich swiadczylo gdyby tego nie robili lecz sami dobrze wiedza ze juz pozamiatane w tej sprawie. Legie czeka liga europy i tam teraz trzeba szukac szansy na zajscie jak najdalej sie da. Jedyne co mozna zrobic to probowac uzyskac odszkodowanie za zlamanie przepisow przez uefe oraz zbyt surowa ocene jesli taka decyzja bedzie najwyzszej instancji. Zyjemy w czasach gdzie licza sie pieniadze i wszystko opiera sie na nich a nie na zasadach fair play. Zarowno Legi jak i Ruchowi zycze powodenia w dalszych etapach ligi europy. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2014 08:17

Vasil1991 napisał(a): Jedyne co mozna zrobic to probowac uzyskac odszkodowanie za zlamanie przepisow przez uefe oraz zbyt surowa ocene jesli taka decyzja bedzie najwyzszej instancji

A to coś nowego 8)

Legia złamała przepisy, klub został za to ukarany zgodnie z prawem, regulamin przewiduje w tej sytuacji tylko walkower,
a winna jest UEFA :D

Rozumiem, że jak policja złapie kogoś, kto grzeje 100 w mieście, tam gdzie wolno 50, to winna jest policja i kierowcy należy się odszkodowanie :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.08.2014 08:40

realista2 napisał(a):Krzysztof Stanowski :"Apelację Legii przygotowali szwajcarscy prawnicy. Ci, którzy ją czytali, twierdzą, że jest znakomicie napisana."

ciekawe ile wzięli za tę skuteczną apelację, coś mi się zdaje że sumka musiała być co najmniej podobna, do tej za logo Olimpiady w Krakowie :roll:
ja bym wziął tysiaka :D

btw: mz Ułefa jakkolwiek decyzję podjęła w oparciu o 'swoje' przepisy, tak w dużej mierze brała pod uwagę jakie zamieszanie rozgrywkowe mogłaby wywołać decyzją przywracającą Legię
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 15.08.2014 08:58

dario7 napisał(a):
Sorry Kiepura, ale nie wierzę w Twoje zapewnienia, że kiedykolwiek było Ci żal Legii. Po tym co tu ciągle wypisujesz to czysta hipokryzja.
Ty znów swoje o jakiejś wyższości, o dzieciach żydowskich, wcześniej o PW.
Przytocz choć jeden przykład w moich tekstach albo w tekstach kolegów z Warszawy na potwierdzenie swoich powyższych słów. Jeśli tego nie uczynisz to zamilcz i przestań posługiwać się obiegowymi krzywdzącymi opiniami.Bo to tacy jak Ty te opinie kultywują i powielają. Ja nigdy czegoś podobnego bym nie napisał o ludziach z innych regionów Polski w sposób ogólnikowy tak jak Ty to czynisz.
Jak następny raz siądziesz do kompa i zacznie Ci kiełkować gdzieś tam myśl o pisaniu, pisz o konkretnych ludziach, sytuacjach itd a nie o frazesach.

Proszę Cię bardzo.

https://www.cro.pl/search.php?keywords=stolic*&terms=all&author=dario7&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

Znasz nazwę miasta w którym mieszkasz, czy też dowartościowujesz krzycząc, głównie zresztą do mnie, czy trzeba czy nie o stolicy ?
Naprawdę Ci to imponuje i czujesz się przez to lepszy ?
Umiesz zaproponować coś innego niż wpieranie komuś kompleksów czy nienawiści ?

Nawiasem mówiąc, Twój trud daremny, bo trafia w pustkę. Jest mi totalnie obojętne czy rząd ma siedzibę w Warszawie, Olsztynie czy Gdańsku.

Kiedyś dyskutowałem tu z Weldonem o jego wpisach o Krakowie na innym forum. Poszukaj sobie.
A w ogóle to pisałem o klubie i kibicach a nie o Warszawie jako takiej.

dario7 napisał(a):Sorry Kiepura, ale nie wierzę w Twoje zapewnienia, że kiedykolwiek było Ci żal Legii. Po tym co tu ciągle wypisujesz to czysta hipokryzja.

Nie pisałem, że kiedykolwiek. Pisałem o tym jednym krótkim bolesnym epizodzie. :D
Od lat pisze na tym forum, że nie kibicuje żadnej innej (no, może Śląsk czy Lechia z wiadomych powodów bardzo lekką sympatie by wzbudziły) polskiej drużynie w pucharach.
Możesz sprawdzić. Posądzanie mnie o hipokryzje w tym zakresie jest śmieszne.

weldon napisał(a):Przewrażliwiony jesteś.

Nie nie jestem. Obraziłeś mnie i wielu ludzi a nawet nie wiesz lub nie chcesz wiedzie o czym piszesz. To były dwa różne przypadki, bez porównania.

Mieszasz myślowo dwa różne systemy walutowe.
Dwóch facetów walczy o kasę, a Ty dorabiasz do tego ideologię, styl miasta i inne bzdety których już czytać się nie da.

Jak to leciało.
Cwaniakowanie i bałagan.
Błędna decyzja.
Bolesna porażka.
Histeria, dorabianie ideologii do własnego błędu i oczekiwanie od wszystkich współczucia.

Przestań wmawiać, że walczycie za kogoś i ktoś coś na tym zyska.
Leśniodorski i Mioduski walczą o kasę dla siebie. Jeżeli będą korzyści to tylko dla nich. I tyle.
Mają do tego pełne prawo.
Tylko co to resztę świata obchodzi.

Czy z taką samą atencją podchodzisz do kilkunastoletniej walki Legii o przywrócenie tytułu z 93 roku ?
(Pewnie nie wiesz o czym piszę, więc sprawdź sobie w jakich okolicznościach ten tytuł został jej odebrany).

Tyle z mojej strony, temat nie warty czasu ni zachodu.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.08.2014 09:26

Kiepura napisał(a):Od lat pisze na tym forum, że nie kibicuje żadnej innej (no, może Śląsk czy Lechia z wiadomych powodów bardzo lekką sympatie by wzbudziły) polskiej drużynie w pucharach.

Miałem nadzieję, że stać cię na coś więcej niż zaledwie na takie typowe prawicowo-katolickie dzielenie.
Vasil1991
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vasil1991 » 15.08.2014 09:43

Lednice napisał(a):
Vasil1991 napisał(a): Jedyne co mozna zrobic to probowac uzyskac odszkodowanie za zlamanie przepisow przez uefe oraz zbyt surowa ocene jesli taka decyzja bedzie najwyzszej instancji

A to coś nowego 8)

Legia złamała przepisy, klub został za to ukarany zgodnie z prawem, regulamin przewiduje w tej sytuacji tylko walkower,
a winna jest UEFA :D

Rozumiem, że jak policja złapie kogoś, kto grzeje 100 w mieście, tam gdzie wolno 50, to winna jest policja i kierowcy należy się odszkodowanie :mrgreen:

Chodzi bardziej o to ze najwyzsza instancja moze przyznac racje legi lecz na jej rzecz dac tylko odszkodowanie gdyz na zmiany jest juz za pozno, pozatym Legia moze przyczepic sie do zlamania przez uefa innych przepisow miedzy innymi zbyt szybkim losowaniem itd:) To ze przyznaja legi racje nie oznacza ze zagra w lm, moga uznac tak jak napisalem ze na zmiany juz jest za pozno i w ramach rekompenstaty przyznac odszkodowanie:)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.08.2014 10:07

Parafrazując: Już była w ogródku, już witała się z gąską .....
No cóż, za błędy trzeba płacić ... tylko żal mi piłkarzy i oczywiście nas, kibiców. :(

Do kiedy musi zakończyć się ta sprawa w CAS :?:
Pytam, bo żywię nadzieje, że skończą się wówczas owe emocjonalne tyrady i "historyczne dywagacje",
od których robi się niedobrze. Exempli gratia: gnojki, pojebani volksdeutsche, lwowskie i warszawskie słoiki, polaczki, etc ...

Na szczęście, niedługo zacznie się poważna (plastikowa) piłka. :!:
(nawiasem mówiąc, proponuję określenie The Artificial Ball) :oczko_usmiech:

P.S.
Najciekawsza para 1/16 Pucharu Polski: Gryf Wejherowo - Błękitni Stargard Szczeciński :wink:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 15.08.2014 19:39

Kiepura,
nie rozumiem znów co autor miał na myśli cytując moje wpisy 8O :?:
Nie po raz pierwszy zresztą, nie odpowiadasz mi wprost tylko posługujesz się jakimiś sugestiami dla mnie nie zrozumiałymi. Proszę jeszcze raz, napisz wprost jak ja i kibice Legii okazują swoją wyższość, czują sie lepsi (jak rozumiem od innych kibiców).
Masz w jednym rację, że to do Ciebie głównie kieruję swoje uwagi, bo to Ty bardzo często mieszasz wątki piłkarskie z pozostałymi. Nikt inny tak nie postępuje. Nie pamiętasz jak pisałeś o Powstaniu Warszawskim, o dzieciach żydowskich :?: Po co te tematy tu poruszasz :?: Po co się podpierasz sprawami o których nikt tu nie wspomina.
Dla mnie jest to oczywiste, że masz problem z ogólnorozumianym hasłem - Warszawa i dlatego przy jakiejkolwiek dyskusji coś dodatkowego musisz dopisać o historii, mieszkańcach itd. I właśnie dlatego ja ripostuję, bo oburza mnie to co i jak piszesz. Ja nikogo sam wcześniej nie zaczepiam, odpowiadam tylko wówczas gdy temat mnie dotyka czy oburza.
Jak chcesz polemizować o tych tematach to bardzo proszę, ale w innym wątku. Załóż np wątek o tym jacy są źli kibice z pod znaku L i się tam realizuj, może nawet ktoś Ci przyjdzie w sukurs, a tu piszmy na tematy związane tylko i wyłącznie o piłce.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.08.2014 07:58

dario7 napisał(a):Kiepura,
nie rozumiem znów co autor miał na myśli cytując moje wpisy 8O :?:

Bardzo m przykro, że nie rozumiesz. Trudno.
Nie założę jednak, jak sugerujesz tematu o STOLICY, mieszkańcach STOLICY i klubie ze STOLICY, bo mnie zwyczajnie ten temat nie porusza. Reaguje jedynie na posty lub wyjątkowo wydarzenia.

A i bo wychodzę na ponurego rasistę. Nie pisałem o żydowskich dzieciach jak to przeinaczasz. Pisałem o syndromie "żydowskiego dziecka". To tak jak krakowianin i "krakowski centuś". Osoba i typ zachowania. Różnica zasadnicza.

realista2 napisał(a):
Kiepura napisał(a):Od lat pisze na tym forum, że nie kibicuje żadnej innej (no, może Śląsk czy Lechia z wiadomych powodów bardzo lekką sympatie by wzbudziły) polskiej drużynie w pucharach.

Miałem nadzieję, że stać cię na coś więcej niż zaledwie na takie typowe prawicowo-katolickie dzielenie.

Na ile się orientuje, to żadna poważna grupa kibicowska nie odwołuje się do katolicyzmu. Większość (za wyjątkiem jednej) ma sympatie prawicowe. Tak, więc pudło.

walp napisał(a):(nawiasem mówiąc, proponuję określenie The Artificial Ball)

Z racji sponsora właściwszym określeniem byłoby Putin Cup.

Liga Angielska ruszyła. Jedyna piłka jaka da się oglądać bez bólu brzucha. :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.08.2014 09:15

Kiepura napisał(a):
walp napisał(a):(nawiasem mówiąc, proponuję określenie The Artificial Ball)

Z racji sponsora właściwszym określeniem byłoby Putin Cup.

Myślę, że byłyby w tym przypadku problemy z aprobatą pozostałych sponsorów dla tej nazwy.

UEFA ma sześciu sponsorów tytularnych, których wymienia wg kolejności:
UniCredit, MasterCard, Nissan, Play Station, Gazprom i Heineken.

Nie wiem, na ile ta kolejność ma znaczenie, ale na pewno rosyjski koncern nie ma
wyłączności w tej kwestii.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.08.2014 14:38

Myślę, że ten żart pasuje jak ulał do naszej dyskusji :

Lucyfer w piekle przeprowadza inspekcje. Podchodzi do pierwszego kotła, którego pilnuje aż 10 diabłów i pyta:
-dlaczego aż 10 diabłów pilnuje tego kotła?
-bo w tym kotle gotują się Amerykanie, oni są ambitni i każdy co chwilę usiłuje wyskoczyć
Lucyfer idzie dalej i zauważa kocioł, a przy nim 5 diabłów. Podchodzi i pyta:
-czy tu tylko 5 diabłów wystarczy?
-tak, w kotle gotują się Anglicy, są ambitni, ale przy tym trochę flegmatyczni więc 5 wystarczy
Następnie lucyfer podchodzi do kotła przy którym stoi jeden diabeł i zadaje mu pytanie:
-czy Ty tu sam wystarczysz, aby przypilnować kotła?
-tak bo w kotle gotują się Niemcy, to zdyscyplinowany naród, więc jeden diabeł wystarczy
Lucyfer idąc dalej zauważa kocioł, którego nikt nie pilnuje. Chodzi i szuka jakiegoś diabła, który by mu wyjaśnił zaistniałą sytuację, aż w końcu znajduje gdzieś odpoczywającego diabła, więc podchodzi i pyta:
-dlaczego nikt nie pilnuje tego kotła?
-bo w nim znajdują się Polacy
-Czy Ci ludzie nie chcą wydostać się z tego kotła?
-ależ chcą, tylko jak już jeden próbuje się wydostać i wspina się na ściankę, to reszta go łapie i ściąga z powrotem na dół.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 18.08.2014 10:38

Nie wiem czy Legia dobrze robi wchodząc tak głęboko w spór z uefa. Mamy do czynienia z bezkarną mafią która w razie przegranej, może z zemsty wykluczyć Legię z rozgrywek na lata, a nawet wykluczyć z nich inne polskie zespoły.
Cyt za legia.net.:
"".....Wystarczy wspomnieć o szwajcarskim FC Sion, które 3 lata temu pokonało w dwumeczu właśnie Celtic, ale miało w składzie aż 6 nieuprawionych zawodników. FC Sion poszedł do sądu cywilnego, finał sprawy był dla nich bardzo przykry. UEFA zagroziła szwajcarskiej Federacji, że jeśli ta nie ukaże dotkliwie klubu ze Sion, to może zabraknąć miejsca w europejskich pucharach dla reszty klubów z tego kraju. Efekt był taki, że FC Sion został ukarany -36 punktami i ledwie utrzymał się w pierwszej lidze, a mocna ekipa szybko się rozpadła.

Dlatego szefowie Legii stąpają po grząskim terenie. Godna pochwały jest ich determinacja. Godna pogardy i potępienia jest dwulicowa postawa UEFA. Możemy być niemal pewni, że od teraz mistrz Polski nie ma co jednak liczyć na jakąkolwiek przychylność i pobłażliwość. Każde odstępstwo od regulaminu, każdy najmniejszy wybryk, z pewnością będzie surowo przez UEFA karany.

Można wręcz spodziewać się prowokacji podstawionych ludzi, UEFA nie będzie dochodziła co i jak zaszło – byle by miało to miejsce wśród kibiców z Warszawy. Powołanie się na recydywę będzie dziecinnie łatwe i uzasadnione. Można odwiesić wszelkie wyroki z przeszłości i wykluczyć Legię z pucharowych rozgrywek na lata. I nie jest to czarnowidztwo, ale dość realne scenariusze, które takżei władze Legii biorą pod uwagę.

Dlatego mdło się robi patrząc na dwulicowość i obłudę instytucji o nazwie UEFA. Na instytucję, która karmi nas piękną ideą Fair Play, a która wyrzuca nas z rozgrywek Ligi Mistrzów za błahostkę proceduralną, a sama nawet własne prawo traktuje dowolnie i wedle własnego uznania. Możemy to przyrównać do skazania kierowcy na rok bez prawa jazdy kategorii A za przejechanie na zielonej strzałce bez zatrzymania pojazdu mimo, że na skrzyżowaniu nie było żywego ducha. I potem UEFA jeszcze oczekuje, że winni wykroczenia z uśmiechem zaakceptują ich decyzję. A dlaczego? Bo wolą w Lidze Mistrzów Celtic, a nie Legię… Dlatego powtórzę hasło, które już raz wygłosiłem: „Go Fair Play yourself UEFA”!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 328
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone