No niebeatabm napisał(a):Na jednej z tych żaglóweczek z przyjemnością bym na kilka dni zamieszkała
Ich jest dwie identyczne - na początku i na końcupiekara114 napisał(a):Bardzo ładna i skromna latarnia morska... idealnie pasuje do całej wysepki...
Bez dwóch zdań, większość skupia się na Pl. Św. Marka i na odcinku między placem a mostem Rialto.Buber napisał(a):Cieszę się że omawiasz okoliczne wysepki ...na pewno jest to duży odpoczynek od hałaśliwego centrum...
Takie właśnie odnieśliśmy wrażenieBuber napisał(a): Szkoda tylko, że wieczorna Wenecja, trochę taka posępna ... pewnie większość odwiedzających to jednodniowi turyści, no i obsługa też tu nie mieszka i zjeżdża o zmierzchu na kontynent.
Za chwilę się przekonamykrakusowa napisał(a):Te chmury nie wróżą chyba nic dobrego![]()
Dziękujękrakusowa napisał(a):Bardzo ciekawie pokazujesz Wenecję, byłam tak już kilka razy, ale po Twojej relacji mam wielki niedosyt
A co se żałowaćKaterina napisał(a):Ale się napływałaś tym vaporetto...Cały czas na wodzie![]()
I ja też nieKaterina napisał(a): Miałam swobodny przepływ myśli..i przypomniała mi się pewna Cromaniaczka, którą spotkałam parę lat temu na Pelješcu.
Miała ona fobię na wodę.
...
Dobrze,że nie mam takiej przypadłości![]()
Ano musi, toż tam śmieci wytwarza się dużo więcej niż w innych miejscach. Spalarnia ponoć jakaś w miarę eko.Katerina napisał(a): Spalarnia odpadów - no cóż, nawet w takich miejscach musi być taki przybytek :
No niestety bywa ale cóż ... wpływu na to nie mamy żadnego więc mówi się trudno. Sama zresztą doskonale wiesz, nie raz Was uziemiło zapewne w jakimś porcie na dłużej niż było planowanebeatabm napisał(a):Ten deszcz i grad zupełnie bez sensuKto to widział taki paskudztwa na urlopie
![]()
To na pewno przeciwieństwo klautrofobiibeatabm napisał(a):Hoteli nie lubię i choć ten nad samą wodą a nawet prawie w wodzie to jednak nie chciałabym w nim zamieszkać![]()
Trzymać w sumie już masz co ...beatabm napisał(a):Za to garaż...mógłby być mój, żeby tylko mieć co w nim trzymać odpowiedniego![]()
U nas szefem kuchni tak po prawdzie jest Tom tak w domu jak i na wakacjachbeatabm napisał(a):Jedzonkiem ...powtórzę się gdyż zawsze mam takie myśli jak patrzę co przygotowujesz swoim bliskim....przydałabyś się w naszej Załodze, choć nie wiem czy by nam to na zdrowie wyszło bo wrócilibyśmy sporo kilo ciężsi![]()
Zaskoczyły nas te przecież słynne lustra weneckie a to dlatego, że w innych częściach miasta do tej pory jakoś nie trafiliśmy na nie a tu proszę ... kilka pd rządbeatabm napisał(a): Tym zdjeciem ...
No dokładniepiotrf napisał(a):Twoja relacja jest potwierdzeniem dla twierdzenia , że na Wenecję jednodniowa wizyta to tylko nieco więcej niż nic ...
Powrót do Jak nie Chorwacja to ... ???