.png)
corrina napisał(a):
O plażach było m.in. jeszcze na tej samej stronie i ewentualnie stronę wcześniej (aczkolwiek nie w ID, ale po sąsiedzku prawie).
Na pierwszej stronie Klubu masz spis większości relacji, tam chyba znajdziesz najpraktyczniejsze wiadomości i odpowiedzi na większość pytań.
.png)
M4rc0 napisał(a):Witam wszystkich miłośników tej pięknej wyspy.
Do tej pory sporo czytałem na tym forum na jej temat i w tym roku będę z rodziną przez tydzień od 8 lipca w ID, kwaterka niedaleko tego sklepiku z alkoholami.
Moje pytanko - jakie plaże polecacie w okolicy bo moje dzieci uwielbiają wodę i liczą na piękne widoki tak nad wodą jak i pod nią.
Pierwszy raz w będę w tym kraju jak i wyspie, jadę samochodem, może ktoś ma jakieś ważne rady odnośnie pobytu dla początkującego na wyspie ?
Pozdrawiam
.png)
corrina napisał(a):Skoro temat łagodnie skręcił na kwestie zakupowo-spożywcze, to ja się dołączę z pytaniem, gdzie na Hvarze można kupić porządną natkę pietruszki ? Poszukiwania w Jelsie i SG skończyły się ostatecznie na tych kilku stoiskach w Jelsie obok parkingu, gdzie dopiero po kilku dniach kupiłam mikroskopijny wiecheć natki.I to też trzeba przyjść rano typu 7:00 bo potem już nie ma. Chorwacji nie używają natki
a.
.png)
Roxi napisał(a):henius34 napisał(a):utro chyba odwiedzę miejsce wskazane przez Roxi.
Daj znać czy Wam zasmakowała.
My ją uwielbiamy. Chleb plus ta oliwa i już mi nic więcej nie potrzeba.
Podobno zbiera jakieś nagrody, ale to już nie wiem co i jak. Poza tym, to o niczym może nie świadczyć, musi po prostu smakować i tyle.
.png)
joso79 napisał(a):Cześćja byłam z trójką dzieci w roku ubiegłym w ID, plażowaliśmy najczęściej na trzeciej plaży licząc od tej głównej, idąc w lewo.
Tam było mniej ludzi, fajny prawie piasek w końcu plaży i ciekawe życie podwodne. Ta plaża chyba się nazywa Paklina, nad nią jest kemping.
Z ważnych rad to pamiętaj aby zabrać wyposażoną apteczkę, do lekarza masz daleko. Ja oczywiście miałam wykupione dodatkowe ubezpieczenie (jak co roku zresztą), z opcją domowej wizyty lekarskiej, niestety na miejscu okazało się, że lekarz do ID nie dojedzietrzeba samemu do Jelsy lub Hvaru.
Oczywiście maski itp sprzęt zakupiłeś? Zazdraszczam urlopuw razie pytań pisz PW
Pozdrawiam Jola
.png)
.png)
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne