W budce,w Twardym Bolku ( nasza wersja
.png)
.png)
gusia-s napisał(a):Pies był w kiepskim stanie, bardzo zaniedbany i wybiedzony. Nie mówiąc już o jedzeniu to nie miał nawet wody a mimo wszystko tkwił w tym miejscu. Ogólny stan otoczenia wskazuje, że dawno tam nikt nie zaglądał i nie korzystał z tej oazy a mimo to w domu są otwarte na oścież okna, osłonięte jedynie moskitierami. Czy ktoś na dłużej z premedytacją zostawiłby w ten sposób domostwo i łódkę zacumowaną na wodzie z zamontowanym silnikiem? i te buty na progu nie tknięte jak dzień wcześniej, ręcznik na zarośniętym leżaku też świeży nie jest.
Firana w drzwiach przytrzaśnięta jakby przeciągiem, nikt tak drzwi nie zamyka odjeżdżając i nie zostawia otwartych okien.![]()
Może po prostu właściciela spotkało jakieś nieszczęście
Znajomy nie wchodził do wewnątrz, ale 2 dni po kolei wszystko było nienaruszone.
Raczej już się tam nie będzie zapuszczał.
St.Witch napisał(a):Wiola,a jakiś sklepik z pieczywem w Tvrdni Dolac w lipcu będzie hulać ?
W budce,w Twardym Bolku ( nasza wersja) można bez problemu zamówić bijeli kruh osobiscie lub telefonicznie.Co drugi dzień zamawiamy chleb i dzieciaki przed śniadaniem śmigają z sąsiedniej zatoczki w ramach porannej gimnastyki .
.png)
.png)
.png)
Jak dasz radę to będzie fajnie, może wyjaśni się zagadkaNatko_ napisał(a):gusia-s napisał(a):Pies był w kiepskim stanie, bardzo zaniedbany i wybiedzony. Nie mówiąc już o jedzeniu to nie miał nawet wody a mimo wszystko tkwił w tym miejscu. Ogólny stan otoczenia wskazuje, że dawno tam nikt nie zaglądał i nie korzystał z tej oazy a mimo to w domu są otwarte na oścież okna, osłonięte jedynie moskitierami. Czy ktoś na dłużej z premedytacją zostawiłby w ten sposób domostwo i łódkę zacumowaną na wodzie z zamontowanym silnikiem? i te buty na progu nie tknięte jak dzień wcześniej, ręcznik na zarośniętym leżaku też świeży nie jest.
Firana w drzwiach przytrzaśnięta jakby przeciągiem, nikt tak drzwi nie zamyka odjeżdżając i nie zostawia otwartych okien.![]()
Może po prostu właściciela spotkało jakieś nieszczęście
Znajomy nie wchodził do wewnątrz, ale 2 dni po kolei wszystko było nienaruszone.
Raczej już się tam nie będzie zapuszczał.
Za 53 dni mogę tam podejść, od swojego apartmana będę miała 3,1 km - ależ ciekawa historia.
Ja bym podpytała miejscowych, czy właściciel ma takie zwyczaje, czy faktycznie coś jest na rzeczy...
.png)
corrina napisał(a):Do których uvali w rejonie Gdinj da się dojechać samochodem, który następnie da się zaparkować stosunkowo blisko plaży?
Z tego co udało mi się dzis ogarnąć, to do Uvali Torac da się dojechać autem i to nawet po asfalcie![]()
Również do Jedry i Skozanje, ale tam chyba już nie asfalt![]()
No i chyba Verpinova. Tylko czy tam parkowanie nie jest tylko dla gości rybnej konoby ?
Coś jeszcze do tych uvali dodacie ?
.png)
ngel napisał(a):Pozdrowienia z przepięknej Svetej Nedelji. Miejscowość cudna, widoki zapierające dech w piersiach i piękna plaża. Niestety polecana tu Villa Irming okazała się wielkim rozczarowaniem. Do tego ceny chore, ja rozumiem, że wyspa, że trzeba dowieźć ale małe Karlovacko za 20 kn to grube przegięcie ( tyle kosztuje w piekarni ) , w markecie niewiele taniej. Na szczęście jeszcze zostaje Jelsa, w której można zrobić zakupy w normalnych cenachPrzejazd przez Pitve ( wioskę nie tunel) rzeczywiście należy do ekstremalnych przeżyć zwłaszcza gdy trzeba mijać się z busem
I co ciekawe nie słychać tu cykad, w sumie nie wiem czemu
.png)
henius34 napisał(a):]
Podobnie w IDmiejscówka super, kwatery też, ale ceny kosmos
rakija 15 euero (110 KN), oliowa 14 euro (102 kn) w Nemirze i Pisaku to samo odpowiednio 50 i 70 KN.
.png)
henius34 napisał(a):Podobnie w IDmiejscówka super, kwatery też, ale ceny kosmos
rakija 15 euero (110 KN), oliowa 14 euro (102 kn) w Nemirze i Pisaku to samo odpowiednio 50 i 70 KN.
.png)
corrina napisał(a):wiolek_lp, pamiętasz, po ile kupowałyśmy w zeszłym roku oliwę i wino od Nikoli ? Z tego, co mnie pamięć nie myli, to oliwa była za 10 EUR za litr (dla mnie drogo, brałam tylko jedną plus to co dostaliśmy od niego w prezencie) a wino miał po 20 kun (w tym roku kazałam mu zrobić duży zapas dla nas)
Wiem, że rakija to nie winoale mimo wszystko cena zaporowa
.png)
tranquilo napisał(a):henius34 napisał(a):]
Podobnie w IDmiejscówka super, kwatery też, ale ceny kosmos
Ja tam w ID za rakije płaciłem 50kun. A za piwo butelkowe 10kn. Skąd Ci się takie ceny wzięły?
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne