rabarbaranka94 napisał(a):Witam! To mój pierwszy post tutaj także z góry przepraszm jeśli pytam o coś co już wcześniej było poruszone ale nie sposób jest wśród tylu postów odnaleźć odpowiedzi na moje pytania![]()
Otóż w tym roku chcemy jechać z narzeczonym i kuzynem na wakacje do Chorwacji, już drugie bo rok temu byliśmy w Makarskiej![]()
Myślałam właśnie nad ta piękna wyspa Hvar ale mam pewne pytania co do tego:
1) Do jakiego miasta najlepiej się wybrać? Jesteśmy młodzi wiec zależy nam żeby było blisko do płazy, żeby było gdzie zjeść i ewentualnie wyjść wieczorem na jakaś mała imprezkę, ale tez żeby ta miejscowość nie była typowym miastem ale mogła się pochwalić pięknymi widokami i architektura
2) Chcemy jechać na wyjazd w ciemno i czy to jest dobry pomysł? Wybieramy się w połowie lipca![]()
3) Jestli wyjazd w ciemno nie jest dobrym pomysłem to jakieś kwatery godne polecenia![]()
4) Miejsca które musimy zobaczyć na wyspie![]()
5) Jakieś atrakcje typu rejsy łódkami czy innego typu rzeczy jeśli są to jakie?
6) I jeszcze jakieś porady dla laików jeśli chodzi o ta wyspę![]()
7) A no i jak wyglada kwestia kosztów? Chcemy suw wybrać autem na 9 nocyczy pobyt na tej wyspie zalicza się do droższych czy niekonieczne? Chcemy wydać nie więcej niż 2,5 tys na głowę z kwatera i podróżą autem
![]()
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i porady
Poczytać się nie chce ?

.png)
.png)

.png)
.png)
.png)

.png)