Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.07.2015 12:32

bestyjki napisał(a): Ze wzgledu na ograniczone finanse mam do wyboru kemping Polari na Istri lub Solaris w Sibeniku. Stad moje pytanie, czy byl ktos ww wrzesniu pod namiotem? Czy noce nie beda juz zbyt zimne na namiot? Czy to dobre kempingi dla tak malych dzieci? Bardzo prosze o pomoc, jestem zupelnie zielona w temacie Chorwacji i kempingów.

Ja byłam w zeszłym roku we wrześniu - noce były znośne, mrozu nie było, śpiwór w zupełności wystarczał, choć jak wiadomo zeszłoroczna pogoda nie rozpieszczała...
Camp w pobliżu Trogiru więc bliżej Szybenika niż Rovinja :D

Solarisa nie znam (jeszcze :oczko_usmiech: ) ale Polari to ogromny camp, są jakieś boiska, place zabaw, basen (czynny do 18tej), 2 spore knajpy w tym jedna z basenem (innym), mniejsze też jakieś są, 2 Konzumy, budy z warzywami (cholernie drogo), deptak wzdłuż morza, 2 plaże FKK po obu stronach campu po jednej - to o tyle istotne, że jeśli interesuje Cię ten rodzaj plażingu to będziesz wiedzieć gdzie iść, a jeśli nie a będziesz chciała przejść się do Rovinja drogą przez las, to musisz wziąć pod uwagę, że najprawdopodobniej w którymś momencie na jedną z tych plaż trafisz...
Żeby tego uniknąć, kiedy dojdziesz do tabliczki z napisem Fkk trzeba się ciut cofnąć i odbić chodnikiem "do góry" wtedy masz z głowy odpowiadanie dzieciom na pytanie: Mamo, a dlaczego ten pan nie ma majtek? :mrgreen: Jednakowoż większość ludzi ma to w nosie i drałuje przez plażę...
Poza tym nie wiem co jeszcze mogłoby Cię zainteresować zwłaszcza jeśli o tego malucha chodzi...
patelka12
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patelka12 » 07.07.2015 22:15

Powróciłam , postaram się pisać zrozumiale, wszak nie o to chodzi tylko o przekazanie wiadomości , może będą przydatne.Jak pisałam Basko Polje wspominam bardzo dobrze, ze względu na zacienienie, dostępność dużych parcel.Poniżej kilka zdjęć z kempingu i z plaży.Plaża w zasadzie do wyboru od Baska Voda i do Promajny, nawiasem mówiąc w tym roku za tydzień znów w Promajnie. :D Posiadam tylko tyle zdjęć.
Załączniki:
tablet 102.jpg
IMG_7448.JPG
widok z promenady z kempingu w stronę Baska Voda
IMG_7451.JPG
IMG_7446.JPG
wakacje 016.jpg
wakacje 015.jpg
wakacje 014.jpg
zablo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zablo » 09.07.2015 20:27

Fajnie, patelka12 a gdzie obiecany cennik :-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2015 20:36

Użytkownik usunięty
Gdzie pod namiot poza miastem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2015 15:02

W 2011r. byłam w Chorwacji w miejscowości Zivogosce (camping Dole), niedaleko Makarskiej. Byłam zauroczona! Mała wioska, dookoła sama natura, a nie zabudowania turystyczne. Jednak do miasta po zakupy samochodem nie było daleko.
Poszukuje teraz podobnego miejsca. Pole namiotowe rzut beretem od morza (mogą być dzikie plaże!), nie w mieście, ale nie Zivogosce. Polecicie coś drodzy forumowicze?:) Zdjęcia mile widziane!
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Gdzie pod namiot poza miastem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 19:49

siula napisał(a):W 2011r. byłam w Chorwacji w miejscowości Zivogosce (camping Dole), niedaleko Makarskiej. Byłam zauroczona! Mała wioska, dookoła sama natura, a nie zabudowania turystyczne. Jednak do miasta po zakupy samochodem nie było daleko.
Poszukuje teraz podobnego miejsca. Pole namiotowe rzut beretem od morza (mogą być dzikie plaże!), nie w mieście, ale nie Zivogosce. Polecicie coś drodzy forumowicze?:) Zdjęcia mile widziane!

Witam.
Czytaj ten watek :idea:
Acinetobacter
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Acinetobacter » 15.07.2015 12:24

Witam
Polecam Gorąco polecam !!!!!!!!!!!!!!!
CAMP PONTA
Orebić-Makalo
Kemping jest tarasowy, z bardzo dobrym ,czystym zapleczem sanitarnym. Posiada własny basen oddany w tym roku-super sprawa dla dzieciaków.Jest bezpieczne zejście do plaży,dwa beach bary-w każdym coś dobrego do jedzenia na ciepło i zimno.
Ja osobiście byłam tam w tym roku już po raz trzeci z rzędu . Jeździmy ekipom w 3,4 rodziny.Część mieszka pod namiotami część na kwaterach bo takie też tam są.Jesteśmy zachwyceni tym miejscem i panującą tam atmosferą
Jako mama dwójki dzieci 12 i 5 lat jestem zachwycona bo każde ma co robić i gdzie się bawić.
Kamp sąsiaduję z Kampingiem Adriatic II i Vala,ale tak naprawdę to ma się wrażenie jak by to jeden kamp był. Właściciele przesympatyczni,uprzejmi i zawsze pomocni w załatwieniu różnych spraw np.:naprawa auta itp.Jest to dobre miejsce wypadowe na różne wycieczki -Korcula,Dubrownik,Mljiet.
paulinella88
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulinella88 » 15.07.2015 20:09

Ze swojej strony polecam camping „Pod Maslinom” w miejscowości Orasac – około 11 km od Dubrownika. Niedaleko znajduje się przystanek autobusowy z którego kursują autobusy do Dubrownika - to dla tych, którzy nie chcą się pchać samochodem.
Poza tym przepiękna plaża niedaleko campingu, skały i morze to zawsze coś co mnie zachwyca.
Camping Danijel w miejscowości Lokva Rogoznica - idealne miejsce wypadkowe do Omisia, Breli, Makarskiej. Jedyny minus - samochód zostaje na parkingu u góry. Camping położony prawie nad wodą.
czyzo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) czyzo » 15.07.2015 20:38

patelka12 napisał(a):Powróciłam , postaram się pisać zrozumiale, wszak nie o to chodzi tylko o przekazanie wiadomości , może będą przydatne.Jak pisałam Basko Polje wspominam bardzo dobrze, ze względu na zacienienie, dostępność dużych parcel.Poniżej kilka zdjęć z kempingu i z plaży.Plaża w zasadzie do wyboru od Baska Voda i do Promajny, nawiasem mówiąc w tym roku za tydzień znów w Promajnie. :D Posiadam tylko tyle zdjęć.

Witaj!

Mam w planach między innymi kemping Basko Polije, jeśli jest możliwość powiedz jak wyglądają tam saintariaty, dostęp do prądu/wody.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 16.07.2015 09:33

paulinella88 napisał(a):Ze swojej strony polecam camping „Pod Maslinom” w miejscowości Orasac – około 11 km od Dubrownika. Niedaleko znajduje się przystanek autobusowy z którego kursują autobusy do Dubrownika - to dla tych, którzy nie chcą się pchać samochodem.
Poza tym przepiękna plaża niedaleko campingu, skały i morze to zawsze coś co mnie zachwyca.
Camping Danijel w miejscowości Lokva Rogoznica - idealne miejsce wypadkowe do Omisia, Breli, Makarskiej. Jedyny minus - samochód zostaje na parkingu u góry. Camping położony prawie nad wodą.

Masz może jakieś fotki z tych kampów ? szczególnie z Danijela?
Gosia_A
Autostopowicz
Kamping

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia_A » 30.07.2015 13:16

Drodzy Cromaniacy prosze o podanie namiarow na jakis fajny kemping za Splitem lub Omis,
moze byc przydomowy. Moze byc taki jak "Pod maslina" oby tylko do morza bylo bardzo blisko i by byly drzewa gdzie mozna rozwiesic hamak.
Dziekuje
laura2013
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) laura2013 » 10.01.2016 19:29

bardzo gorąco polecam autocamp DIDO kamp-dido.com. Bardzo przyjazna atmosfera, stałe towarzystwo-wszyscy jak jedna wielka rodzina, bardzo przyjemni właściciele. Lokalizacja campingu blisko morza, niedaleko przepięknego miasta Zadar. Polecam ze względu na rewelacyjne ceny i bardzo miłą atmosferę na campingu.
Polecam dla miłośników spędzania wakacji na wolnym powietrzu
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 14.01.2016 22:29

Poszukuję kempingu z atrakcjami dla dzieci. Muszą być animacje dla dzieci ( mini disco :) ), plac zabaw, fajnie jak byłby basen . I jeszcze plaża, najlepiej z drobnymi kamieniami ( dzieci wolą piach ale wiem że takich plaż mało )Ja ze zwojej strony szukam czegoś zacienionego, a jak patrze na cempingi na Istrii to wydaje mi sie że one wzystkie prawie bez cienia.Myślimy nad Istrią ale niekoniecznie. Byliśmy w Zatonie i na campingu Straśko. Oba świetne, godne polecenia dla rodzin z małymi dziećmi więc szukam czegoś w tym stylu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2016 22:38

edajta napisał(a):Poszukuję kempingu z atrakcjami dla dzieci. Muszą być animacje dla dzieci ( mini disco :) ), plac zabaw, fajnie jak byłby basen . I jeszcze plaża, najlepiej z drobnymi kamieniami ( dzieci wolą piach ale wiem że takich plaż mało )Ja ze zwojej strony szukam czegoś zacienionego, a jak patrze na cempingi na Istrii to wydaje mi sie że one wzystkie prawie bez cienia.Myślimy nad Istrią ale niekoniecznie. Byliśmy w Zatonie i na campingu Straśko. Oba świetne, godne polecenia dla rodzin z małymi dziećmi więc szukam czegoś w tym stylu.

Kampingi na Istrii są zacienione.

Np. Lanterna >>> http://www.camping-adriatic.com/pl/camping-lanterna
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 15.01.2016 08:26

Na Istrii jeszcze nie byłam, ale oglądając zdjęcia kempingów robione z góry mam właśnie takie wrażenie że mało tam cienia, ale to takie moje odczucia. Dziękuje za polecenie kempingu, oglądałam już jego ofertę i jest całkiem fajna, ale jak pisałam niekoniecznie Istria wchodzi w grę, wiec może ktoś jeszcze jakiś kemping podsunie. Dziękuje bardzo
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi