Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Katwice - Dubrownik którędy jajlepiej

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KevinTworog
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KevinTworog » 17.06.2008 20:31

Jutro jade do Dubrownika z Katowic niewiem którędy jechać. Jade z przyczepą. zzależy mi na w miare dobrej drodze w miare bliskiej i w miare taniej. Którędy najlepiej jechać. Planowałem przez Słowację, Węgry, Chorwację Bośnię i Chorwację. Troche się obawiam Bośni.
Robiru
Podróżnik
Oświęcim - zadar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robiru » 17.06.2008 21:33

Niestety nie pomoge. Chce tylko powtórzyc pytanie.
21.06 nad ranem wyjazd z ok oświecimia docelowo w okolice Zadaru.
Wszyscy dyskutuja o kosztach przejazdu (jak nie wydac np 22 zł na Węgrzech lub zaoszczędzic 5 zł omijając autostrady).
Ja pytam jak wyżej, któredy WYGODNIEJ, BEZPIECZNIEJ I NAJSZYBCIEJ jechać? przez Graz i Maribor czy Bratysławe i Szombathley? obawiam sie ew mistrzostw (choc w Widniu bede ok 10 rano) i korków w Słowenii (sobota) a zdrugiej strony wcale nie pociągaja mnie drogi przez węgry.
Czy ktos ma doswiadczenia i mógłby dac sensowna podpowiedz!?
bede/ będziemy wdzieczny za informacje

pozdr
paypal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 18.06.2008 10:26

Mysle ze opcja "szukaj" powie wam prawde. Było juz kilkadziesiat pytań z czego minimum 20 w tym miesiacu
krzych222
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzych222 » 18.06.2008 10:52

Poszukajcie na forum - tarasa przez Slowacje i zachodnie Węgry (droga 86)

Katowice -> Cieszyn lub Leszna Górna -->Cadca -> Zylina -> Bratysława -> Rajka ->Csorna->Szmobathely -Lendava- Cakovec -> i juz chrwacka austostarada

Mozana tez od Bratysławy skręcic na Wieden -> Garz- > Maribor ale jako ze we Austrii Euro 2008 ja w tym roku jade przez Węgry. Dodatkowo Od 1 Lipca ta opcje wymaga objechania kilku kliometrów Słowenskich autostrad drogami lokalnymi bo wprwadzili polroczne winiety za 35 Eur.

Z Oświecimia raczej przez Zywiec i Zwardoń do Cadcy
Robiru
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robiru » 18.06.2008 20:08

dzieki Krzych.
ja jednak jade tutaj na cieszyn i cadce - mam wygodniej.
a co do odcinka przez SLO - w Cakovecod razu uciekac do autostrady czy dalej w dół na Varazdin?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2008 16:22

Wiedeń z okazji Euro przedemonizowany...Nawet nie wiem kiedy znalazłem się na Praterze(jechałem od strony Węgier)Zaparkowałem bez minuty szukania 100 metrów od Diabelskiego Młyna czy jak to tam sie nazywa.
Gdyby tak się jeździło po Katowicach,oW-wie nie wspominając,Polacy byliby szczęśliwi ;)
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.06.2008 16:25

Tym razem próbowałem tak Cieszyn(zakup winiet PZM zawsze otwarte)-Cadca-Żylina-Bratysława-A6-A4na Wiedeń-S1na Gratz-A2-Gratz-Maribor-Zagrzeb-Sestanowac-Podgora.Nie jest to trasa najtansza ale bezstresowa i
bezpieczna.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 20.06.2008 17:45

KB napisał(a):Tym razem próbowałem tak Cieszyn(zakup winiet PZM zawsze otwarte)-Cadca-Żylina-Bratysława-A6-A4....

a nie lepiej Ci pojechać od tego miejsca A4 kierunek Budapest, na drugim zjeździe skręt w 50 kierunek Eisenstadt, tą drogą ok 30 km i następnie S31 - S4 i wyskakujesz na A2 w Wiener Neustadt kilkadziesiąt kilometrów za Wiedniem ?
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 20.06.2008 17:56

Tak też próbowałem.Teoretycznie trochę bliżej -ale przeloty przez miasteczka ,co się z tym wiąze ograniczenia do 50km/h i patrole.
Wariant A6-A4-S1-A2 moim zdaniem jest szybszy,prostszy i mniej stresujący.
radek lato
Plażowicz
z srodkowej polski do dalmacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) radek lato » 21.06.2008 06:41

Pytanko prosze o podanie bezstresowej trasy do Dalmacji z środkowej polski

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone