Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jeszcze o podróży

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karol_T
Turysta
Jeszcze o podróży

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol_T » 02.03.2007 12:14

A czy ktoś ma doświadczenia z radiem CB na tych trasach? Pmaga czy może wręcz przeciwnie? Zastanawiam się, czy nie warto by sobie założyć, choćby na Polskę...
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 02.03.2007 14:51

Karol_T napisał(a):A czy ktoś ma doświadczenia z radiem CB na tych trasach? Pmaga czy może wręcz przeciwnie? Zastanawiam się, czy nie warto by sobie założyć, choćby na Polskę...

Radio CB mialem rok temu na trasie.Pomoglo,tzn. dzialalo w Polsce,Slowacji,Wegrzech.W Chorwacji pomimo,ze widzialem duzo autek w Omisiu z antenami,radyjkami CB to na trasie byla cisza.W tym roku radyjka nie mam,bo sprzedalem.Nie chce zeby tirowcy wklepali do glowy mojego syna calego asortymentu polskiego wulgarnego slownictwa.Powaznie,to swiety nie jestem,ale to co na radyjku leci to dramat,sa koledzy pomocni,ale uzywaja takiego slangu,ze glowa puchnie.Jaka to przyjemnosc z posiadania CB radia...
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 02.03.2007 18:21

Haweł napisał(a):Nie chce zeby tirowcy wklepali do glowy mojego syna calego asortymentu polskiego wulgarnego slownictwa.Powaznie,to swiety nie jestem,ale to co na radyjku leci to dramat,sa koledzy pomocni,ale uzywaja takiego slangu,ze glowa puchnie.Jaka to przyjemnosc z posiadania CB radia...

Czytałem jakiś czas temu w metrze o pewnej studentce (bodajże z wawy :roll: ),co pisała pracę magisterską o życiu tirowców. Materiały zbierała jeżdżąc autostopem po sporym kawałku Europy (ciekawe,czy zachaczyła o cro :?: :) ),a slang tirowców był jednym z istotniejszych punktów jej pracy :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone