myślę sobie wariatka
nic to, co miałam zrobić, rozrobiłam mleko z kranówą
potem to już normalnie piliśmy kranówę z sokiem
.png)
.png)
weldon napisał(a):A więc jednak ...![]()
To i ja się przyznam: zabieram czerwoną herbatę, ulubioną kawę i brązowy cukier.
Czy mógłbym kupić na miejscu?
Nie wydaje mi się (zwłaszcza nie podejrzewam żeby herbatę mieli).
Natomiast nie miałem okazji sprawdzić, bo ... przywiozłem ze sobą
.png)
patryy napisał(a):ElciaS napisał(a):Jesli ktoś pali,kupić w Polsce na wyjazd papierosy.
ciekawe po co ,skoro tam sa w podobnych cenach,a mozna sprobowac czegos innego
.png)
ElciaS napisał(a):patryy napisał(a):ElciaS napisał(a):Jesli ktoś pali,kupić w Polsce na wyjazd papierosy.
ciekawe po co ,skoro tam sa w podobnych cenach,a mozna sprobowac czegos innego
Tak,tylko takie jakie pali mąż w Chorwacji nie ma,zresztą tam żadnego wyboru nie ma w papierosach,już po co.A czy są w podobnej cenie to mam wątpliwości zawsze byly droższe i gorsze gatunkowo,tak twierdzi mój mąż,ja się na tym nie znam.
.png)
.png)
monia85 napisał(a):.. Przecież w całej Chorwacji MOŻNA PIĆ WODĘ Z KRANU!!! I na prawdę jest bardzo dobra, niczym nie odstaje od tej butelkowanej
Jeśli ktoś woli coś ze smakiem, to my np. na miejscu kupujemy syropy (np. cytrynowe) i rozrabiamy z wodą
Nie wieźcie wody z Polski...
.png)
mars2009 napisał(a):monia85 napisał(a):.. Przecież w całej Chorwacji MOŻNA PIĆ WODĘ Z KRANU!!! I na prawdę jest bardzo dobra, niczym nie odstaje od tej butelkowanej
Jeśli ktoś woli coś ze smakiem, to my np. na miejscu kupujemy syropy (np. cytrynowe) i rozrabiamy z wodą
Nie wieźcie wody z Polski...
Właśnie, nastawiam się na "kranówę".
Czy chorwackie syropy dorównują polskim pod względem jakości i ceny?
Pytam, czy nie jest tak jak np. z kawą!
Chyba wezmę z Polski 2 lub 3 butelki z Herbapolu.
.png)
.png)
mario1987 napisał(a):My jedziemy 15 sierpnia.
Zabieramy ze soba napewno:
Gałabki, fasolke po brytońsku (i wszysto z tego rodzaju)
kilka paczek ryżu
jakies pasztety, zolty ser, cos do spagetti
Jakas polska flaszeczke
i jeszcze niewiem co jescze jak pojade do sklepu to pewnie cos wpadnie do glowy. moze cos jeszcze polecicie?
ile kosztuje woda butelkowa w CRO?