Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaką trasą?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelaaaaaaa
Autostopowicz
Jaką trasą?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelaaaaaaa » 28.01.2007 19:38

Wyjazd - zach-pom.Choszczno.
Miejsce docelowe - OMIS
Proszę o radę odnośnie trasy.
Pozdrawiam Wszystkich.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 28.01.2007 19:45

Leniuszek z Ciebie, na tym forum można znaleźć dosłownie wszystko, ale niech Ci będzie.
Szukaj tutaj: forum/viewtopic.php?t=12802
a.d.a.m.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 30.01.2007 20:25

Tak jak kloot napisał jest wyszukiwarka od takich pytań.
A jeśli poszukujesz wsparcia bo nie wiesz którą droge wybrac to musisz się określić jaki rodzaj podróży wolisz:
speed po autostradach, czy trasę połączoną ze zwiedzaniem, starszy czy nowszy/nowy samochód, w jedno auto czy w kilka i czy sa małe dzieci na pokładzie, a może z przyczepą. Warto też się zastanowić w jaki dzien wyjadz,, żeby nie trafić na zmianę turnusów wakacyjnych u Niemców i Włochów.

www.auto-uzywane.pl
Zajrzyj Poczytaj Warto
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 31.01.2007 23:57

pawelaaaaaaa napisał(a):Wyjazd - zach-pom.Choszczno.
Miejsce docelowe - OMIS
Pozdrawiam Wszystkich.

Ja na twoim miejscu to bym jechał na przejście W Krajniku i dalej Berlin , Lipsk, Numberg, Regensburg , Graz, Maribor, Zagrzeb, Split i Omiś.
Generalnie jedziesz 3/4 trasy autostradą. Trasę zaplanuj sobie np.
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... directions
ale to jest tylko moja ocena ja np. tak bym jechał bo tak jeżdziłem
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 02.02.2007 11:34

Berlin , Lipsk, Regensburg , Graz, Maribor, Zagrzeb, Split i Omiś.

wlodek masz rację, jestem z Koszalina i właśnie tą trasą jechaliśmy w tamtym roku 18 sierpnia do Baska Voda.

Spalismy w aucie 3h przed granicą austriacką i pozniej dalej w trasę.
Drogą jest bardzo dobra - tylko trzeba odpowiednio wybrać dzień bo w szczycie w weekendy jest duze nateżenie ruchu. Myslę zę najlepiej w Berlinie być ok 20stej , nocą po autostradach trasa mija szybciej

W tym roku prawdopodobnie tez sie wybieramy.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 02.02.2007 11:58

Polecam Viamichelin.com

Droga własnie taka jaką opisujecie.
CZasami Viamichelin trzeba zmodyfikować. 3 tyg temu dzięki viamichelin wjechałem w Rumuni w drogę gdzie spedziłem ponad 4 h na odcinku ok 180 km.
Ale jeśli wskazuje główne dorgi to najczęsciej jest dobrze.
robson2635
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robson2635 » 27.02.2007 19:47

Witam !
Wybieram się na początku lipca do Dubrownika w dwa auta. Startujemy z Łodzi, planujemy jak najszybciej dostać się na miejsce (dzieci na pokładzie). Podpowiedzcie proszę którą trasą jechać biorąc pod uwagę to że autka są na LPG.

pozdrawiam !
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 27.02.2007 20:05

wlodek napisał(a):
pawelaaaaaaa napisał(a):Wyjazd - zach-pom.Choszczno.
Miejsce docelowe - OMIS
Pozdrawiam Wszystkich.

Ja na twoim miejscu to bym jechał na przejście W Krajniku i dalej Berlin , Lipsk, Numberg, Regensburg , Graz, Maribor, Zagrzeb, Split i Omiś.
Generalnie jedziesz 3/4 trasy autostradą. Trasę zaplanuj sobie np.
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... directions
ale to jest tylko moja ocena ja np. tak bym jechał bo tak jeżdziłem

Trasa wlodka, to trasa sprawdzona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone