Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr_plock
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr_plock » 26.01.2008 12:22

firma AutoPilot pracuje właśnie nad szczegółową mapą Europy - ma wyjść dosłownie na dniach:

pokrycie map:

Szczegółowe mapa Europy:

Andory, Austrii (100%), Belgii, Chorwacji (100%), Czech (100%), Danii, Estonii, Finlandii, Francji, Niemiec (100%), Wielkiej Brytanii, Grecji, Węgier (100%), Irlandii, Włoch, Łotwy, Liechtensteinu, Litwy, Luxemburgu, Monako, Holandii, Norwegii, Portugalii, Rosji, San Marino, Słowacji (100%), Słowenii (100%), Hiszpanii, Szwecji, Szwajcarii, Turcji oraz Watykanu.

większość krajów ma pokrycie 100%
kilka 90%
tylko Łotwa i Turcja ok. 30%

dodatkowo przejazdowe mapy:

Albanii, Białorusi, Bośni i Hercegowiny, Bułgarii, Czarnogóry, Macedonii, Mołdawii, Rumunii, Serbii, Ukrainy

W tym:
10 615 000 ulic z numerami domów,
9 093 000 km dróg,
ponad 2 721 000 POI,

wielkich doświadczeń z nawigacjami i mapami nie mam, ale ta może być chyba interesująca? :)
Plumek
Cromaniak
Re: Cardinale 2.1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 27.01.2008 13:08

Michal S. napisał(a):Witam.

Ja mam już Cardinale 2.1 chorwackiej produkcji.
Lepszej mapy Chorwacji nie ma.

pozdrawiam
Michał

Mam tę mapkę i... jak rzuciłam okiem na planowaną trasę, to żadna rewelacja - być moze w praktyce sprawdzi sie lepiej. AutoMapa pokazuje dokładnie to samo - z tym, że działa mi szybciej i ma wg mnie bardziej przyjazny interfejs.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 27.01.2008 15:34

Plumek napisał(a):

pozdrawiam
Michał

Mam tę mapkę i... jak rzuciłam okiem na planowaną trasę, to żadna rewelacja - być moze w praktyce sprawdzi sie lepiej. AutoMapa pokazuje dokładnie to samo - z tym, że działa mi szybciej i ma wg mnie bardziej przyjazny interfejs.

Poniewaz macie mapkę, to może ktoś pokusi sie o porównanie jej z I-go.
Ja mam I-go i na jazde po Chorwacji w zupełności wystarcza. Niestety nie testowałem Cardinale 2.1??
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 27.01.2008 19:23

daisykf napisał(a):
Plumek napisał(a):

pozdrawiam
Michał

Poniewaz macie mapkę, to może ktoś pokusi sie o porównanie jej z I-go.
Ja mam I-go i na jazde po Chorwacji w zupełności wystarcza. Niestety nie testowałem Cardinale 2.1??

Rowniez mam iGO i do jazdy w PL i do Chorwacji w zupelnosci wystarcza.Nawet bez bledow poprowadzil mnie w zeszlym roku.Na temat GPS zapraszam do FAQ,jest temat,watek o GPS...
Sławek !
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sławek ! » 30.01.2008 21:10

A czy poruszał się ktoś po Chorwacji z TomTom i czy dał radę ?
luk_ufo
Globtroter
Destinator 6

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 15.02.2008 15:09

Witam

Może ktoś jeździł po Chorwacji z Destinatorem 6. Jak się sprawdza i drugie pytanko gdzie zdobywacie mapę Cardinale 2.1 lu nowszą (nikt z fachowców o niej nie słyszał, a i na neciku jakoś jej nie ma).
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 25.02.2008 11:26

piotr_plock napisał(a):firma AutoPilot pracuje właśnie nad szczegółową mapą Europy - ma wyjść dosłownie na dniach

według inormacji ze strony autopilota z 19.2.08 już jest,
mapy europy firmy teleatlas
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 26.02.2008 21:18

rg napisał(a):
piotr_plock napisał(a):firma AutoPilot pracuje właśnie nad szczegółową mapą Europy - ma wyjść dosłownie na dniach

według inormacji ze strony autopilota z 19.2.08 już jest,
mapy europy firmy teleatlas

Mam zainstalowaną AM 4.1.12 w wersji europa.
Na tej samej wersji znajomy zjechał całą Anglię i Szkocję.
Prowadziła go od numeru domu do wybranego numeru.
dodatkowo ma opcję przełączającą na ruch lewostronny.
Przegladając wyrywkowo obszar "Cro" dochodzę do wniosku że. po doinstalowaniu interesujących mnie punktów POI zostaję przy "AM".
:papa: :hut:
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 27.02.2008 08:04

Witold P. napisał(a):Przegladając wyrywkowo obszar "Cro" dochodzę do wniosku że. po doinstalowaniu interesujących mnie punktów POI zostaję przy "AM".
:papa: :hut:

mapy firmy teleatlas ma m.in. automapa, autopilot, tomtom.
tyle tylko, że w przypadku cro teleatlas był tylko taki sobie,
może najnowsze mapy coś zmienią.
w tamtym roku igo miało dokładniejsze mapy cro.
a to co jest na stronie mireo to już rewelacja wręcz ;-)
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 28.02.2008 12:13

W ubiegłym roku jeździłem po cro z IGO , oczywiście nawigacja nie zwalnia z myślenia i nie należy tego traktować w 100% ale swobodnie sobie radzi pokrycie jest dość dobre niestety np na korculi nie ma połowy dróg . byliśmy na korculi na wodospadach i na jeziorach bezproblemowo .Polecam
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 28.02.2008 12:20

darko napisał(a):W ubiegłym roku jeździłem po cro z IGO , oczywiście nawigacja nie zwalnia z myślenia i nie należy tego traktować w 100% ale swobodnie sobie radzi pokrycie jest dość dobre niestety np na korculi nie ma połowy dróg . byliśmy na korculi na wodospadach i na jeziorach bezproblemowo .Polecam

Nowa mapa ma juz nawet uliczki w mieście Korcula.
Zgadzam się jeżeli chodzi o drogi na wyspie to wielu brak, ale np. jest nowy odcinek autostrady do Sestanowca.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 28.02.2008 12:45

jeśli pojadę w tym roku a tak planuję to dalej będę jechał z IGO poza tym na chorwackich autostradah trudno sie zgubić
Dick45
Croentuzjasta
Re: Destinator 6

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 16.03.2008 15:13

luk_ufo napisał(a):Witam

Może ktoś jeździł po Chorwacji z Destinatorem 6. Jak się sprawdza i drugie pytanko gdzie zdobywacie mapę Cardinale 2.1 lu nowszą (nikt z fachowców o niej nie słyszał, a i na neciku jakoś jej nie ma).

W ub.roku byłem w Chorwacji z Destinatorem 6.Całą trasę przejechałem tylko z nawigacją ne zwracając większej uwagi na tablice kierunkowe.Wszystko było ok. Bezbłędny przejazd przez Wiedeń.Byliśmy na wyspie Krk przed samym wjazdem na most na wyspę destinator chciał prowadzić starą drogą To jedyna miejsce gdzie pojechałem patrząc na tablice kierunkowe.Na samej wyspie też były prawie wszystkie miejscowości i drogi.Dzisiaj mam już Destinatora 7 króry powinien być jeszcze dokładniejszy, ale nie ma w nim miejscowości Mlini gdzie planuję urlop w tym roku.

Pozdrawiam
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 17.03.2008 09:04

Mam też destinatora , ale przyzwyczaiłem się do IGO mnie sie go łatwiej obsługuje , ale podejrzewam że jeden i drugi program jest na tych samych mapach. :)
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 17.03.2008 19:43

W sierpniu będe jechał z fabryczną navi RT3 Citroenem C5. RT3 jest stosowane w wielu modelach Citroena i Peugeota. Dostawca map to Navteq. Mam najnowsze póki co mapy z 2007 roku.
Po powrocie myślę, że będę mógł przekazać nieco obserwacji na ten temat. W Polsce navi działa bardzo dobrze, z każdą kolejną wersja map jest poprawa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone