Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak dostać się na wyspy/wysepki?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luna35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luna35 » 05.08.2009 10:13

Witajcie,
jestem nowa na tym forum, więc z góry proszę o wyrozumiałość:) Jeśli taki wątek był, to nie krzyczcie na mnie za bardzo tylko pomóżcie :) Wybieram się z 3-letnimi bliźniaczkami i mężem we wrześniu do Brodaricy (na 14 dni). Poza wodospadami Krka, Sibenikiem, Vodicami, Trogirem i Splitem chciałabym wyruszyć także na jakieś wyspy/wysepki. Szukałam już info w sieci, ale niewiele znalazłam :/. A może macie ogólnie jakieś rady/wskazówki na pobyt z dzieciakami?
Będę wdzięczna za wszystkie sugestie/porady/uwagi
Pozdrawiam :papa:

Ps.
W Cro byłam 9 lat temu, ale autobusem i wtedy jeszcze nie była tak oblęzona przez turystów, ani też tak przygotowana na ich przyjęcie. Wiele się od tego czasu zmieniło, więc chętnie zasięgnę "języka" u tych, którzy znają ją z obecnych czasów.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.08.2009 10:27

Jak już tam Jesteś to NP Plitvickie Jezera.
A co do wysp - w okolicy są mało znane z relacji forumowiczów. Na pobliski Krapanj coś kursuje :)
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 05.08.2009 13:47

Bardzo często kursuje taksówka wodna.
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 05.08.2009 13:50

luna35 - czytałaś moją relację z Brodaricy? (pisałem trochę o promie na Krapanj)
forum/viewtopic.php?t=25175
luna35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luna35 » 05.08.2009 14:09

mottom napisał(a):luna35 - czytałaś moją relację z Brodaricy? (pisałem trochę o promie na Krapanj)
forum/viewtopic.php?t=25175

Widziałam, czytałam całą ciekawą relację i widziałam zdjęcia "promu" ;)
A propos, zy możesz napisać coś więcej na temat Krapanj?
Z góry wielkie dzięki.
A tak przy okazji. Czy nie ma problemu z wejściem do kompleksu Solaris? chodzi mi konkretnie o baseny i inne atrakcje, ponieważ będę z dziećmi.
Pozdrawiam ze słonecznego Pomorza :papa:
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 05.08.2009 14:27

Na temat Krapanj nic ciekawego nie napiszę - byliśmy tam zaledwie godzinę. Od strony Brodaricy jest tłoczno od łódek, z drugiej strony wyspy zatoczka i dość ładna plaża, ale walające się wszędzie śmieci...... :x
Ludzie kąpią się generalnie (patrząc na wyspę od strony Brodaricy) po prawej stronie. Cen nie znam bo nic nie kupowaliśmy
tyle.........

Na Solaris wchodzi się bez problemu. Jak pisałem wcześniej trzeba postawić auto dość daleko, zapłacić za parking (lub postawić na dziko) i iść spory kawałek do basenów (lub położyć się na plaży koło parkingu - jest dość ładna).
Jak już się jest wewnątrz komplesu to każdy wypoczywający tam traktowany jest tak samo - "klient nasz pan" :)
Płacisz i masz....

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone