Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) pietja10 » 05.06.2014 11:24
To jest urlop, który większość z nas ma jeden raz w roku tak naprawdę. Tutaj liczę się z kasą w granicach rozsądku oczywiście, ale przyjąłem zasadę, że przez te 14 dni dwie trzy czy pięć stów wte w wewte mnie nie zbawi....odpracuje się. A przez takie pozorne oszczędności psujemy sobie komfort psychiczny a więc to po co w zasadzie tam jedziemy.
Jakbym nie liczył to przyjmuję, że muszę mieć circe 8000,- PLN na 14 dni na rodzinę 2+2 i taki przelicznik uważam za rozsądny. Paliwo i wieniety 2000,- apartament 3000,- i po dwieście złotych na dzień na wydatki na miejscu typu lody piwo pierdoły (oczywiście są dni, że się przeleżakuje cały dzień na plaży kupujac tylko lody za 20,- a są dni, że się zahula za 400,- zł) Mi średnia wychodzi taka i nie uważam, że biedujemy.
W kalulacji nie uwzględniam zakupów przed wyjazdem, bo oczywiście bierzemy z Polski to co zawsze, a więc połowę obiadów i trochę alkoholu + paczka podarunkowa dla gospodarza za jakieś 100 pln.
Liczenie na zasadzie: zatankować musze na tamtym OMV za 70 km bo paliwo tańsze o 5%, jazda przez noc bo nie trzeba używac klimy i porównywanie kursów w bankach dla paru kun oszczedności mam wyłączone przez te dwa tygodnie. Oszczędzę w domu jak wrócę.
Ostatnio edytowano 05.06.2014 12:16 przez
pietja10, łącznie edytowano 1 raz