Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) maarec » 18.09.2013 13:27
hrupek666 napisał(a):maarec napisał(a):Ale za to oszczędza się na campingach
Możesz coś więcej napisać na temat tych oszczędności ,bo mi jakoś nie pasuje w/g moich wyliczeń to różnica w paliwie(holownik z przyczepą a sam holownik) już dyskwalifikuje "oszczędności".
Jak ja wyliczałem to mój zestaw 3 osoby + przyczepa + auto i prąd wychodzi ok 50 oiro
Co do spędzenia wczasów w przyczepie nie dyskutuje (bezcenne),ale te oszczędności wielki

Wiesz - ja nie pisałem o wielkich oszczędnościach, nie mniej jednak byliśmy w tym roku w Chorwacji na kempigach po 80zł jak i po 260

i to wszystko w czerwcu.
jak ktoś lubi małe przydomowe "kempingi" to spokojnie wszędzie znajdzie coś dla siebie.
Generalnie nie jest to opłacalna sprawa - zakup i utrzymanie sprzętu (przyczepa) i utrzymanie auta w pełnej gotowości sprawnego na 300% też nie jest tanie. Ale tu nie chodzi o oszczędności a o sposób na wczasy / weekendy....
my siedzielibyśmy w domu cały rok po za wczasami, a od kiedy jest przyczepa - co 2-3 weekend zwiedzamy kraj.
a za to wolność na miejscu - zmiana lokalizacji co 2-3 dni, zero rezerwacji, przedpłat i problemów bo apartament różni się od fotek z netu - to już zupełnie inna sprawa.