Re: Chorwacja za 100 zł dziennie?
napisał(a) KDW » 30.08.2013 15:52
Marsallah napisał(a):Burki specjalnie przystosowane psy przewodniki, przyszkolone do odprowadzania wstawionych gości do hotelu(...) Typowo chorwacka usługa, mało znana gdzie indziej, ale bardzo przydatna

Uśmiałem się do łez

Przy okazji żeby nie robić ot.
Nie pamiętam ile wydawaliśmy poprzednio, ale tym razem tak:
2 dorosłe osoby żona i ja, córka 5 lat, syn 5 miesięcy (jego nie liczymy bo żywi się pokarmem przetworzonym

)
Zarezerwowany na 3 tygodnie od 1 września apartman u Daria w Tribunj za 550 EU co daje jakieś 27 EU za dobę.
Zabieramy 600 EU na wymianę, wydatki na pierdoły co daje ponad 4000kn.
Korony na winietę CZ mam osobno, za AU i CRO zapłacę plastikiem, Słowenię przejeżdżam bezpłatnie.
Paliwo zatankowane w PL na dojazd 350zł
Ubezpieczenie Assistance mam w polisie, więc zapłacone wcześniej, karty EKUZ bezpłatne, ubezpieczenia mamy wszyscy standardowe opłacane w pracy.
Wszystkie kosmetyki z Polski + leki = 300zł
Słoiki Pudliszki itp. Lodówka turystyczna z wędlinkami, serami w granicach rozsądku jakieś 200zł, nie będziemy jeść dziennie wędlin, we wrześniu warzywa i owoce są tanie jak barszcz.
+ Na koncie jakieś 3000zł rezerwy z tego pójdzie na Paliwo na miejscu i powrót + winiety, musi zostać przynajmniej połowa po powrocie do PL.
Powiecie, że to mało ? Zapewniam, że wystarczy i jeszcze przywiozę wino, oliwę, lawendę i masę zdjęć i wspomnień
BTW. w zaokrągleniu wyszło mi w sumie ze wszystkim tam i zakupione dupsy w PL jakieś
7000zł.
Pozdrav wyjazd już w niedzielę wieczorem