darek1 napisał(a)::D Ano wykrzywia. Jak ciepła to miota człowiekiemJak zimna to jako tako pod arbuza albo z lodem i colą ale i tak poniewiera
. Tylko prawie lodowata i pod arbuza da się zdzierżyć. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Niedzwiad napisał(a):A i pamiętam jak dostaliśmy takie coś w butelce 0.7 malinowego i gęstego. A może i to nie było malinowe<mysli>![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ale z lodem smakowało i rozgrzewało hehheheh
darek1 napisał(a):Niedzwiad napisał(a):A i pamiętam jak dostaliśmy takie coś w butelce 0.7 malinowego i gęstego. A może i to nie było malinowe<mysli>![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ale z lodem smakowało i rozgrzewało hehheheh
Bardzo schłodzona rakija, taka biała, lejąca się jak syrop. Arbuz schłodzony w lodówce pokrojony bez pestek na duże kawałki. Małe kieliszki. Żadnej słomki bo by się człowiek szybko zalał jak prosię.![]()
Pijesz wtedy z przyjemnościa.![]()
![]()
ynka napisał(a):darek1 napisał(a):Nie, nie przywoziłem. Za dużo miejsca zajmują.
Bo teściowa jeszcze jedzie![]()
Ja 5 lat temu spróbowawszy, wypiłam tylko 3 małe kieliszki rakiji... pamiętam do dziś
.png)
darek1 napisał(a):ynka napisał(a):darek1 napisał(a):Nie, nie przywoziłem. Za dużo miejsca zajmują.
Bo teściowa jeszcze jedzie![]()
Ja 5 lat temu spróbowawszy, wypiłam tylko 3 małe kieliszki rakiji... pamiętam do dziś
Jedzie teściowa .............................ale do sanatorium do Kołobrzegu
![]()
![]()
![]()
Smakowała Rakija ......
.png)
darek1 napisał(a)::D Ano wykrzywia. Jak ciepła to miota człowiekiemJak zimna to jako tako pod arbuza albo z lodem i colą ale i tak poniewiera
. Tylko prawie lodowata i pod arbuza da się zdzierżyć. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
.png)
PabloX napisał(a):Eeeeeeeeeeeee tam, rakija jest dobra na ciepło, tak jak whisky. Zmrożoną też można wypić, jak najbardziej, czemu nie, ale wtedy nie czuje się jej aromatu![]()
Jeden Chorwat polał po pierwszej lufie rakiji w temperaturze pokojowej (mniej więcej 100 ml), wypiliśmy, zaraz rozlał drugą i przechyla... jeszcze byłem wstrząśnięty po pierwszej, ale przecież byłoby nieuprzejmie nie wypić... dałem radę, Ante się zdziwił, ale pochwalił, że wypiłem dwie kolejki w jego tempie i nie wołałem o popitkę![]()
Dość straszne to było
.png)
cdarek1 napisał(a):Ech .............. Wy chłopy w damskich majtkach. Delikatni jak tyłek niemowlęcia. Litra zmrożonej Rakiji to ja ze szwagrem na raz. Arbuz na zagrychę, cola z lodem i na plażę pooglądać morze i gołe niewiasty. Co za cherlawe pokolenie się wyrodziło - wstyd przed Chorwatami, a już przed Ruskim to kompromitacja. Co z Was za chłopy, dupa nie chłopy. Baby by Was przepiły na śmierć. Ech ............ lalusiowe chłopczyki![]()
![]()
![]()
Z kim mi przyszło pisać na tym Forum![]()
![]()
ja to bez 2 x 0,7 l na dwoch to nawet nie siadam - i to jeszcze w takim morskim klimacie 
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko