Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 24.04.2012 03:48

PETERENZO napisał(a):
Iwona75 napisał(a): w ubiegłym roku 1700 zł.
Poleżały sobie pieniążki w "wyjazdowej" skarbonce i bedą do wykorzystania w tym roku.

Jeżeli w zwykłej skarbonce to straciłaś ponad 100 zł. :(

Ojj...chyba bankowiec się odezwał,mam ich...
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.04.2012 07:31

j23 napisał(a):a który samochód spala 7l/km na autostradzie? Jak nic 10l/km przecież nikt nie jedzie 90km/h :D

ESPACE 4 1,9 DCI - TEMPOMAT 130KM/h ,Trasa Polska - Włochy 2200 km w jedną stronę - średnie spalanie 6,6 L , w drodze powrotnej , 6,7 L

W tym roku 8 dni w Mimicach 55 E za 5 os + klima , niby wyjazd nad morze ,a kwatera w górach :) oj będzie się działo przy podchodzeniu po schodkach, ale z tego co zdążyłem wyczytać , to w Breli jest gorzej i drożej , w Breli nawet miejsca na auto nie ma , przy apartamencie, a ceny ....nie dla szarego polaka .
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 17.05.2012 10:50

Witam :D Ja w tym roku ruszam z rodzinką (4 dorosłe osoby) po raz pierwszy do Chorwacji w terminie od 7-17 lipca :lol: Apartament mamy w Lokva Rogoznica za 55 euro za dobę 60 m od morza :lol: Tak czytam te wszystkie ważne informacje dotyczące kosztu dojazdu ,noclegów itp i jest tak kochani ,że jedzonko zabieramy w większości z Polski oprócz oczywiście owoców,ziemniaków i jajek ,bo to ponoć tanie w Lokvie :D Niestety nie jestem w stanie przewidzieć ile wydamy ,bo to zależy również od ilości zwiedzanych miejsc :roll: chociaż mój mąż nastawiony raczej na leżenie na plaży ,ale ja uwielbiam zwiedzać więc na pewno nie odpuszczę :lol: Mam nadzieję ,ze zmieścimy się w 6000 tys zł za nas czworo,jak myślicie ? :wink:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 17.05.2012 16:24

caliberka napisał(a):... Mam nadzieję ,ze zmieścimy się w 6000 tys zł za nas czworo,jak myślicie ? :wink:

Myślę, że jest to kwota jak najbardziej realna ... ale niestety w konobach nie możecie siedzieć.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.05.2012 17:24

Piter_M napisał(a):
caliberka napisał(a):... Mam nadzieję ,ze zmieścimy się w 6000 tys zł za nas czworo,jak myślicie ? :wink:

Myślę, że jest to kwota jak najbardziej realna ... ale niestety w konobach nie możecie siedzieć.

Codziennie to pewnie że nie , ale co drugi dzień , bez przesadnych szaleństw się da.

Pozdrav
hesiu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hesiu » 17.05.2012 21:20

Witam serdecznie!
Mam do Państwa wielką i ogromną prośbę. A więc w skrócie chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej musze wydać na urlop w Chorwacji.

A więc tak, mieszkam w Warszawie, chciałbym wyjechać z dziewczyną na jakies 10-14 dni, samochód Opel Astra 1.4, 02r. Narazie benzyna, może to sie zmieni do wyjazdu. Planujemy wyjechać na początku, bądz w połowie września bo wtedy ceny są niższe. Nie wiemy niestety w który rejon się wybrać (tutaj też liczyłbym na Państwa pomoc). I teraz nie wiem na jaką kwotę sie szykować. Czytając forum to widze że ceny są zróznicowane ale mam nadzieje ze ktoś pomoże. :)

Z góry serdecznie dziękuje za wszelką pomoc.
Pozdrawiam!
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.05.2012 21:33

hesiu napisał(a):Mam do Państwa wielką i ogromną prośbę. A więc w skrócie chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej musze wydać na urlop w Chorwacji.

Wszystko zależy jak zamierzacie szaleć.
W ramach rozsądku .....bez szaleństw , ale też bez odmawiania sobie niczego co roku we wrześniu we 2 osoby zamykaliśmy w kwocie 6.000 -6.500 zł z dojazdem , winietami , kampem lub apartani i wydatkami na miejscu.
Trochę żarcia z Pl ......bez ziemniaków.
Przy czym niczego sobie nie odmawialiśmy , chcieliśmy do konoby , szliśmy do konoby , lody .....nie ma problemu , był parasaling , motorówka , fishpicnik i dużo zwiedzania.

Pozdrav i miłego pobytu w Cro :wink:
hesiu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hesiu » 17.05.2012 21:45

O kurcze myślałem że ciutke mniej.. Ale jeżeli licząc już wszystko to aż tak strasznie nie jest. A jeszcze małe pytanko, kiedy mniej więcej wypadałoby się juz rozglądać i rezerwować jakiś pobyt?

I dziękuje za tak szybką odpowiedz :)
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 17.05.2012 21:57

Jak czytam to powoli zaczynam się bać co do mojej tegorocznej kwatery. Do tej pory korzystałem z usług pośredników przy wynajmowaniu apartamentu. Pierwszy raz "Star trawel" 6 osób Korcula cena 95 euro/apartament klima w cenie, do morza 20m. Drugi raz "Casamundo" 7 osób Pag-Lun 50 euro/apartamen bez klimy 400m do morza. W tym roku sam znalazłem apartament w necie, szukając przez cały styczeń mam nadzieje, że warto? To jest 30 euro/apartament 3 osoby Krk-Malinska. Około 300 m 'podobno' do morza. Klima jest w cenie, tylko brak widoków bo mieszkanie na parterze. Jak czytam co piszecie to wydaje mi się, że coś tanio i to mnie martwi. Choć właściciel to jakiś inżynier wynikało to z jego służbowego adresu email.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.05.2012 22:08

hesiu napisał(a):O kurcze myślałem że ciutke mniej.. Ale jeżeli licząc już wszystko to aż tak strasznie nie jest. A jeszcze małe pytanko, kiedy mniej więcej wypadałoby się juz rozglądać i rezerwować jakiś pobyt?

I dziękuje za tak szybką odpowiedz :)

We wrześniu tylko w ciemno !
Na miejscu wybierasz i wybrzydzasz i dobijasz targu.
Sugeruję też pobyt w pierwszej połowie września , dłuższe dni i cieplejsze noce.

Czy dużo , czy mało to według własnej interpretacji.
Jak ogarniesz 84 strony tematu , to są tu tacy co za 2500-3000 zł z dojazdem potrafią.....tylko co niektórzy się dziwią w jaki sposób.

Pozdrav
:wink:
hesiu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hesiu » 18.05.2012 07:09

O kurde no to niezle, nie no mysle że kwota jest przyzwoita :)

Czyli jeżeli chce jechać we wrześniu to narazie nie musze sie jeszcze spieszyć z szukaniem kwatery?

Dzięki wielkie za pomoc :)
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 18.05.2012 07:34

Piter_M napisał(a):

A co to te wg ciebie konoby ,bo nie kumam o co kaman :?: :lol: :lol: :lol:

Acha juz chyba wiem :!: :lol: chodzi pewnie o knajpkę :roll:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.05.2012 07:51

caliberka napisał(a):
Piter_M napisał(a):

A co to te wg ciebie konoby ,bo nie kumam o co kaman :?: :lol: :lol: :lol:

Acha juz chyba wiem :!: :lol: chodzi pewnie o knajpkę :roll:

Konoba = tawerna = knajpa = ewentualnie restauracja
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 21.05.2012 14:26

6100Pln rok temu w Vodicach.4 os,2 tyg lipca.53EUR za kwaterę,dojazd 700pln,reszta wydane na miejscu.Masa zwiedzania i parę razy knajpka.W tym cena aptmna 53EUR ale waluta droższa i ceny paliwa też.EURO kupione co prawda rok temu ale zawsze...
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 21.05.2012 16:54

krasiu666 napisał(a):Jak czytam to powoli zaczynam się bać co do mojej tegorocznej kwatery. Do tej pory korzystałem z usług pośredników przy wynajmowaniu apartamentu. Pierwszy raz "Star trawel" 6 osób Korcula cena 95 euro/apartament klima w cenie, do morza 20m. Drugi raz "Casamundo" 7 osób Pag-Lun 50 euro/apartamen bez klimy 400m do morza. W tym roku sam znalazłem apartament w necie, szukając przez cały styczeń mam nadzieje, że warto? To jest 30 euro/apartament 3 osoby Krk-Malinska. Około 300 m 'podobno' do morza. Klima jest w cenie, tylko brak widoków bo mieszkanie na parterze. Jak czytam co piszecie to wydaje mi się, że coś tanio i to mnie martwi. Choć właściciel to jakiś inżynier wynikało to z jego służbowego adresu email.

Nie martw się na zapas. Ja rok temu miałem apartament z klimatyzacją za 35E, 300 metrów od morza. Znalazłem go w internecie. W tym roku jadę w to samo miejsce, dostałem 10% zniżki jako "stały klient", więc płacę 32,50E. Apartament naprawdę schludny, wprawdzie bez ekstrawagancji, ale z klimą, lodówką, TV Sat, kuchnią z wyposażeniem i wygodnym łóżkiem, a w łazience nowiutka kabina prysznicowa, a nie jakiś brodzik z zasłonką (nie cierpię tego). W apartamencie spędzaliśmy tylko noce, bo pogoda zachęcała do plażowania i wycieczek, więc salony były nam nie potrzebne. A w to samo miejsce jadę dlatego, że rozglądając się po internecie widziałem apartamenty dwa lub prawie dwa razy droższe, często bez klimatyzacji. Za pierwszym razem zawsze jedzie się w ciemno, chyba że mamy znajomych, którzy mają sprawdzone miejsca, wtedy jest bezpieczniej. Ale wydaje mi się, że będziesz miał sensowny apartament. Udanego wypoczynku życzę. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone