Dodam jeszcze, że informacji o zamkniętej drodze brak zarówno w Drweniku jak i w Sucuraj
.png)
.png)
.png)
maro22 napisał(a):...."Oooochochooo" więc lepiej omijać prom do Sucuraj jeśli ktoś chce się dostać na drugą stronę wyspy. W drodze powrotnej mijaliśmy jadące z naprzeciwka wywrotki kolosy i powiem Wam K... M..ć to dopiero była ekstremalna jazda.
Dodam jeszcze, że informacji o zamkniętej drodze brak zarówno w Drweniku jak i w Sucuraj
.png)
.png)
maarec napisał(a):Witam wszystkich - właśnie w tym miejscu - po 2 latach bycia anonimowym Cromaniakiem. Koniec milczeniaoficjalnie witamy na forum
14.06.2013 Przejechałem cały Hvar od Sucuraja do Kempingu Vira ( 3km za Hvarem) - z przyczepą kempingową (prawie 7 m)
Dobrze wiedziałem w co się pcham - "przejechałem" całą trasę na street view, rozmawiałem ze znajomymi, którzy tam jechali oraz czytałem oczywiście cro.pl.
Niestety ani w Drveniku ani w Sucuraju nie było info o remontach - i dopiero tuż przed nimi zobaczyłem znak o remoncie drogi na odcinku 8,8km.no to lipa chyba zacznę rozważać przeprawę ze Splitu
tak więc stałem na kilku "wahadłach" - ruszanie takim zestawem pod górę na kopnym szutrze nie jest proste, mijanie ciężarówek, maszyn drogowych itd - nie jest proste ale udało się - auto spisało się..ważne że się udało, podejrzewam że u mnie poleciałoby pod nosem bo dzieciak z tyłu kilka niecenzuralnych słów
był to jedyny minus Hvaru i całej Chorwacji podczas tych wakacji - na które składało się 10 kempingów na 4 wyspach, lądzie - całość w 21 dni z 3 letnim dzieckiemi zazdroszczę i współczuję jednocześnie, zazdroszczę bo niezła wycieczka, współczuje bo już po urlopie
pozdrawiam i jeszcze raz witam serdecznie
.png)
.png)
.png)
robitherobot napisał(a):Kurcze trochę się pogubiłem to w końcu może mi ktoś powiedzieć co wrócił niedawno czy droga jest przejezdna czy nie.Wyjeżdżam w piątek muszę podjąć decyzję czy Split czy Drvenik.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi