gusia-s napisał(a):....naprawdę już ruszamy za moment
Gdzie może leżeć Zasiedmiogórogród....

.png)
Daleko ...anakin napisał(a):gusia-s napisał(a):....naprawdę już ruszamy za moment
![]()
![]()
![]()
Gdzie może leżeć Zasiedmiogórogród....

.png)

.png)
Habanero napisał(a): ... I już granicę przekroczyliśmy. Smutny jednak to odcinek, za sprawą otwartego odcinka autostrady za Ptujem.
Wiedziałam jakie ewentualnie ono będzieKaterina napisał(a):... Ale Wy tak zupełnie w nieznane nie jechaliście - przynajmniej z góry wiedziałaś jakie będziecie mieli lokum
Też tak wspominam pierwszy raz, nie było mnie jeszcze na cropli i niewiele wiedziałam o Chorwacji, ba ... nie wiedziałam co to jest ta JadrankaKaterina napisał(a):... Eh, z rozrzewnieniem wspominam pierwsze wyjazdy - jechaliśmy w ciemno - w nieznane, co to były za emocje, ta niepewność gdzie wylądujemy , czy apartman znajdziemy......
.png)
gusia-s napisał(a): Warto dodać w tym miejscu, iż Austria wprowadziła od 2018 roku winiety elektroniczne, z tym że naklejki nadal mają funkcjonować przynajmniej w tym roku. Niestety, winieta elektroniczna zakupiona przez internet zaczyna być ważna dopiero 18 dni po zakupie. Wynika to z ochrony praw konsumenta i mozliwości odstąpienia od zakupu towaru/usługi drogą online w terminie 14 dni. Dlatego takiego zakupu trzeba dokonywać odpowiednio wcześniej przed wyjazdem. Od połowy 2018 winiety elektroniczne mają być również dostępne w punktach sprzedaży tak jak i naklejkowe. Winieta elektroniczna zakupiona w punkcie sprzedaży jest ważna odrazu, tzn, od daty wskazanej przez kupującego.

.png)
To lubię 
.png)
Budka to oczywistość ... ale miejsce, w którym stanie zawsze stanowi jakąś niewiadomą i jest o wiele bardziej ważneKaterina napisał(a):przynajmniej z góry wiedziałaś jakie będziecie mieli lokum
..miałam na myśli...budkę Waszą![]()
Zostałas zabrana na śpiochatravel napisał(a):I proszę bardzo - ja tu śpię sobie smacznie a Wy już wyjechaliście...
Szczególnie ta o 18 dniowej karencji winiety elektronicznej ... to się mija trochę z zasadą winiet tego rodzaju ale cóż.travel napisał(a):gusia-s napisał(a): Warto dodać w tym miejscu, iż Austria wprowadziła od 2018 roku winiety elektroniczne, ...
Bardzo przydatna informacja, bo może kiedyś znów będę jeździć przez Austrię.
W zeszłym roku po raz pierwszy jechaliśmy przez Słowację i Węgry omijając Słowenię i tak mi się ta trasa spodobała ,że chyba prędko do starej trasy nie wrócę
Jesteśmy ale jeszcze śpimy bo późno się położyliśmybeatabm napisał(a):O proszę, wstaję rano i niespodzianka - jesteśmy już w CROTo lubię
.png)
gusia-s napisał(a):Jesteśmy ale jeszcze śpimy bo późno się położyliśmybeatabm napisał(a):O proszę, wstaję rano i niespodzianka - jesteśmy już w CROTo lubię
Trzeba wypocząć przed dalszą drogą
.png)
gusia-s napisał(a):Jesteśmy ale jeszcze śpimy bo późno się położyliśmybeatabm napisał(a):O proszę, wstaję rano i niespodzianka - jesteśmy już w CROTo lubię
Trzeba wypocząć przed dalszą drogą

.png)
Zdjęcia zajawkowe pięknie poskładane więc tym chętniej powspominam z Wami swoje okoliczne podróże. Pomykajmy zatem (z ogonem co prawda ale do przodu

.png)
AdamZ napisał(a):Katerina napisał(a):My tu już montujemy forumową ekipkę na crospotkanie w Sutivanie
Świetnie się zapowiada:) Zadeklaruję się konkretnie po potwierdzeniu uchwycenia lokum w Sutivanie

Powrót do Nasze relacje z podróży