Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Planowana fotorelacja 2013 - 2024

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Mikeee
Cromaniak
Re: Nieplanowana fotorelacja 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 04.08.2016 10:20

fajnie powspominać u Ciebie moje wakacje sprzed 3 lat.

Na tej skale, z Twojego zdjęcia nr 7 jest fantastyczna knajpka prowadzona przez Greka. Jadłem tam jedną z lepszych pizzy w moim życiu.

_s0.zmniejszacz.pl_DSC_0010_zmniejszacz-pl_303301.jpg

pozdrawiam,
Michał
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 04.08.2016 10:34

ajdadi napisał(a):
kmichal napisał(a):... najważniejsze, że na miejscu pogoda była taka jaka być miała ... :wink: ...

Właśnie to najważniejsze... :)

Właśnie to miałam napisać :-)
JurekM73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JurekM73 » 04.08.2016 20:10

Mikeee napisał(a):fajnie powspominać u Ciebie moje wakacje sprzed 3 lat.

Na tej skale, z Twojego zdjęcia nr 7 jest fantastyczna knajpka prowadzona przez Greka. Jadłem tam jedną z lepszych pizzy w moim życiu.

_s0.zmniejszacz.pl_DSC_0010_zmniejszacz-pl_303301.jpg

pozdrawiam,
Michał

Michał to chyba u Ciebie w jakieś relacji wyczytałem o tej restauracji bo żadnej reklamy w Himare to oni nie mają
tutaj przekopiowany mój wpis z innego forum
"W czasie plażowania wziąłem aparat i kamerę i poszedłem tam z synem zrobić piękne fotki panoramy Himare. Zziajałem się jak pies jak tam doszedłem i od razu dwa browary dla uzupełnienia płynów. Wyjąłem sprzęt razem ze statywem i po pewnym czasie starczy człowiek zaczął coś do mnie mówić,w restauracji była młoda dziewczyna ze swoim chłopakiem (prowadza tą restaurację, mówi trochę po angielsku) i powiedziała aby nie fotografować bo ten gość tego za bardzo nie lubi. Jak się później okazało to był właściciel bo wystawiał rachunek. Widok powiem Wam nieziemski, na całe Himare - polecam choćby dla widoku tam pojechać lub podejść (nie polecam, chyba,z e ktoś jest młody i ma dobre kondycję). Zarezerwowałem stolik na 18. Około 18 jedziemy, mijamy na dole właściciela jak jedzie cze swoją żoną do miasta.W restauracji żywego ducha (dokonana rezerwacja), po paru minutach podchodzi młody chłopak z tatuażem różańca na nadgarstku i zaczyna ogarniać temat (jesteśmy tylko my !!!). Angielskiego nie w ząb. Zamawiamy pizzę i rybę (tym się specjalizują). Po 5 min zjawia się szef i mówi że pizzy nie będzie bo chłopak jest na plaży. No to ryba dwa razy i sałatka grecka 2 razy. Szef wykonuje telefon. Za 5 minut wraca dziewczyna i chłopak od pizzy. 3 raz składamy zamówienie w końcu możemy porozmawiać po angielsku (właściciel jest grekiem). Dostajemy nowe nakrycie na stół i czekamy. po chwili dostajemy sałatkę grecką - zajebistą, później pizza (dobra) i dwie rybki dla mnie. Szybko i smacznie, ceny jak wszędzie. Dziwi mnie tylko dlaczego nie byli przygotowani na naszą wizytę. Żadnej reklamy na mieście, punk na restaurację- za milion dolarów !!!.(widać greckie podeście do tematu pracy) W PL nie do pomyślenia aby tam w ciągu dnia nie było klientów. Jak robiłem fotki to powiedziałem, że zamieszczę w internecie i będą mieli więcej klientów, na co dziewczyna - no problem.
Jak się tam dostać - należy iśc do samego końca na plaży w Himare w stronę południową jak na mapce
https://goo.gl/maps/VnvwB1dHsZB2 i na pewno trafi. tego co widzę to restauracja jest czynna do 22 lub 23 (bo do tej godziny pala się światła)

Jak ktoś będzie w Himare to koniecznie trzeba to miejsce odwiedzić choćby dla widoków, choć jedzenie jak kolega napisał też bardzo dobre.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 16:15

kmichal napisał(a):
ajdadi napisał(a):Jakby co to już teraz wiecie gdzie byłem i co widziałem

... ja wszystkich tych widoczków nie znam ... :wink: ... czekam na szczegóły ... :mrgreen: ...

Na razie brak czasu...czyli nadgodziny w pracy...ale szczegóły postaram się podać :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 16:17

mysza73 napisał(a):Ja nie znam żadnego ... :oczko_usmiech: ,
więc się melduję i też czekam na rozwinięcie :D

Ja przed wyjazdem też... :mrgreen:
Będę się starał opisać wszystko tak jak należy :oczko_usmiech: :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 16:19

piekara114 napisał(a):...(choć plażę z przełęczy rozpoznałam) i też czekam na szczegóły....

Mieliśmy okazję tam być i fotki oczywiście też będą :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 16:22

Mikeee napisał(a):

Pizzerię kojarzę...ale niestety w niej nie byłem...Pozdrawiam Adrian
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 16:23

figusek napisał(a):Właśnie to miałam napisać :-)

Pogoda na szczęście dopisała :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 16:27

JurekM73 napisał(a):...choć jedzenie jak kolega napisał też bardzo dobre.

Dlatego my spróbowaliśmy pizzy przy porcie...i tak nam zasmakowała ,że jak pizza była w planach to tylko tam. Pizzeria nazywała się Esperia bodajże...sprawdzę jeszcze na fotkach ,żeby nikogo nie wprowadzić w błąd...
JurekM73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JurekM73 » 06.08.2016 20:43

ajdadi napisał(a):

Dlatego my spróbowaliśmy pizzy przy porcie...i tak nam zasmakowała ,że jak pizza była w planach to tylko tam. Pizzeria nazywała się Esperia bodajże...sprawdzę jeszcze na fotkach ,żeby nikogo nie wprowadzić w błąd...

W tej przy porcie akurat podczas dwóch wyjazdów nie byłem i może szkoda, może następnym razem :-)
Odnośnie tej na skale to widok jest taki :
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 06.08.2016 21:19

ajdadi napisał(a):Na razie brak czasu

... spokojnie - poczekam ... :wink: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 07.08.2016 14:21

ajdadi napisał(a):

Nic nie pomyliłem... :wink:

Obrazek
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 07.08.2016 14:23

kmichal napisał(a):... spokojnie - poczekam ... :wink: ...

:wink: :papa:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 07.08.2016 14:28

Żeby nie było...że ja wiem ,a reszta nie... :wink:

1. Oczywiście Llogara
2. Vlora
3. Plaża pod Llogarą
4. Plaża Gjepe
5. Plaża Jale
6. Butrint